Vastaan Sanomat toivottaa Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin tervetulleeksi vapaan lehdistön ja vapaan opposition maahan tuon huippujournalismin suomalaisen valosapelin, Helsingin Sanomien, elkein.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden saapuu mediatietojen mukaan Suomeen myöhään keskiviikkoiltana 12.7.2023.

Kun Yhdysvaltain presidentti Donald Trump saapui Suomeen tapaamaan Venäjän presidentti Vladimir Putinia heinäkuussa 2018, tervehti Helsingin Sanomat Trumpia jättimäisellä mainoksella, joka julisti englanniksi: “Tervetuloa vapaan lehdistön maahan, herra presidentti!”

Asiasta todistaa esimerkiksi silloisen Helsingin Sanomien päätoimittajan Kaius Niemen yhä saatavilla oleva twiitti.

Trump oli tuolloinkin lehdistön hampaissa kellon ympäri ja häntä lyötiin valtamedian toimesta surutta, kaikin mahdollisin tavoin niin Yhdysvalloissa kuin Suomessakin. Lyöminen ja “noitavaino” on jatkunut näihin päiviin ja aina oikeuslaitoksen politisoitumiseen saakka.

”Amerikkalaiset ovat älykkäitä ja ymmärtävät, että tämä on esimerkki liittohallituksen laittomasta ja ennennäkemättömästä politisoimisesta Joe Bidenin johtavaa vastustajaa, presidentti Donald J. Trumpia vastaan. Radikaali äärivasemmisto ei pysähdy mihinkään puuttuakseen vuoden 2024 vaaleihin tukeakseen Joe Bidenin katastrofaalista presidentin virkaa ja epätoivoista kampanjaa”, sanoi edustajainhuoneen vahvimpiin republikaaniedustajiin kuuluva Elise Stefanik kommentoidessaan Trumpin viimeisimpiä syytteitä.

Vastaan Sanomat päättikin omalta pieneltä osaltaan järjestää presidentti Bidenille Yhdysvaltain presidentin ansaitsemat tervetulotoivotukset. Tervetuloa siis vapaan lehdistön ja vapaan opposition maahan, Joe Biden!


Aloittakaamme traditiolla, jonka Helsingin Sanomat lanseerasi pari viikkoa ennen Trumpin vierailua, eli niin sanotulla identtiset kaksoset vertailulla.

Helsingin Sanomat nimittäin vertasi Trumpia eläinkirjan sikaan kuun vaihteen NYT-liitteessä seuraavasti:

Ohessa siis täten journalistis-traditionaalinen tervetulotoivotuksemme Yhdysvaltain presidentille:

Yllä käytettyjen kuvien lähteet: Joe Biden, Metropolitan Transportation Authority/Wikimedia Commons, CC BY 2.0 / Sika, pickpik.com, CC0

Kuten valistuneimmat tietävät, Bidenilla on jokseenkin kiusallinen historia naisten ja lasten nuuhkimisen ja koskettelun suhteen. Kokoelman Bidenin otteista voi katsoa vaikkapa oheiselta Youtube-videolta.


Bidenin vierailun alla “vapaa” valtamediamme ei ole kirjoittanut tavuakaan presidenttiä ja hänen perhettään koskevasta korruptiotutkinnasta ja sittemmin Suomi on myös hiljentänyt suuren määrän venäläisiä tiedotusvälineitä, jotta suomalaiset eivät saisi tasapainoista kuvaa Ukrainan sodasta.

Vastuullisena mediana Vastaan Sanomat ei ole vaiennut Bidenin korruptiotutkinnasta Yhdysvaltain kongressin valvontakomiteassa, joka näkee merkkejä vaikutusvallan kaupittelusta.

Lue aiheesta lisää:

Artikkelikuva: Petri Sipilä/Wikimedia Commons/Finna.fi, CC BY 4.0

Toimitus
Kirjoittanut Toimitus

Tilaa
Ilmoita
guest

3 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
pöh
pöh
2 kuukautta sitten

Viime päivinä meillä on todellaikin ollut “vapaa lehdistö” siis vapaa valehtelemaan.
Ihan oikeasti hävettää, miten toimittajat voi katsoa peiliin aamusin?

Jussi Neuvonen
Jussi Neuvonen
2 kuukautta sitten

Suomi ei siis vain sido kohtaloaan jenkkilään vaan sielläkin yhteen faktioon, toki tällä hetkellä hallitsevaan. Siis NARRATIIVIA hallitsevaan mutta sehän nyt todellisena “totuuden jälkeisenä aikana” riittääkin. Seuraava presidentti voi silti olla Trump tai Kennedy ja Suomen tilanteen naurettavatkin puolet näkyvät selvemmin. Itkettävät on helppo nähdä nytkin.

Johan Pomppas
Johan Pomppas
2 kuukautta sitten

Vastuullisena itseään pitävä verkkolehti Vastaansanomat voi ilmestyä Suomessa ja todennäköisesti voisi myös USAssa, mutta ei Venäjällä ja tuskin Kiinassakaan.Contact Us

3
0
Kommentoi ja keskustele!x