Viron pääministeri antoi perjantaina tunnustusta “paskapostaamisesta”, eli internetissä ivaamisesta ja haukkumisesta kuuluisalle trollifarmille.

Viron pääministeri Kaja Kallas julkaisi perjantaina videotervehdyksen, jossa hän kiittää Ukrainan sodan aikana tunnetuksi tullutta trollifarmi NAFO:a ahkerasta paskapostaamisesta Venäjää vastaan ja Ukrainan hyväksi.

“NAFO on elävä esimerkki Venäjän disinformaation riisumisesta huumorilla, älykkyydellä ja innostuksella. Jokaisen Fellan takana on todellinen henkilö, joka uskoo Ukrainan voittoon”, Kallas kiitteli.

NAFO (lyhenne Natoon viittaavasta humoristisesta ilmaisusta North Atlantic Fellas Organization) on oletettua Venäjän propagandaa vastaan taisteleva trollifarmi. Sen maskotti on shiba inu -rotuinen koira, joka esiintyy kyseisten trollitilien profiili- tai kansikuvissa.

NAFO taistelee muun muassa meemeillä sekä ironisella ja pilkallisella sisällöllä, eli niin sanotulla paskapostauksella valikoiden kohteekseen kaiken länsikriittisen ja esimerkiksi Ukrainan sodan moninaisia syitä pohtivan sisällön, oli se Venäjän propagandaa tai ainoastaan jonkun mielestä siltä näyttävää.

Kommentti:

Se, että Kaja Kallas eurooppalaisen valtion pääministerinä antaa tunnustusta trollifarmille niin sanotusta “paskapostaamisesta“, luo kyllä melkoista ajankuvaa, jota eräs kommentoija twitterissä kuvasikin osuvasti:

“Valtavan maailmanlaajuisen parven, joka on omistettu paskapostauksille kompensoimaan substanssin puutetta, huvittavuus oli jo tarpeeksi eeppistä tullakseen tärkeäksi historialliseksi merkiksi yhteiskunnan rappeutumisesta. Tämä merkittävä tunnustus lisää legendaarisen uuden kerroksen koomista helpotusta tuleville historioitsijoille”, käyttäjä nimellä Daniel Dumbrill kirjoittaa.

Lähde: Twitter/Kaja Kallas

Kuvituskuva: Euranet+/FLICK, CC BY-SA 2.0

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.

Tilaa
Ilmoita
guest

5 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Johan Pomppas
Johan Pomppas
2 kuukautta sitten

Niin, jos tätä ei harrastaisi muutkin tahot. Venäjän trollifarmien tuotokset ovat kai sitten sitä parempaa lannoitetta.

Sensuroimaton Totuus
Sensuroimaton Totuus
2 kuukautta sitten

Moi Jessikka!

Johan Pomppas
Johan Pomppas
2 kuukautta sitten

Moi Anus Putkonen. Miten pyyhkii ystävyysmatkailulla?

pöh
pöh
2 kuukautta sitten

Vieläköhän kiovan aave lentelee ja venäjä räjäyttelee omia kaasuputkiaan?

Tässä sodan aikana on hyvin huomannut kuinka media voi aivopestä ihmisiä.
Sellaset ihmiset jotka ei ennen edes uskonut valtamedian juttuihin niin nyt uskoo kaiken.
Joku Kastehelmi on asiantuntijana 😀 Tyyppi joka joutui vaihtamaan nimensä kun trollasi ja sulki sen “rajat kiinni ryhmän”

pöh
pöh
2 kuukautta sitten

Ei ehkä ihan liity asiaan, mutta Sanna Marin sanoi pari vuotta sitten että menkää sdp:n kannattajat trollaamaan..
En muista miten sen tarkalleen sanoi mutta kuitenkin tarkoitti noin.Contact Us

5
0
Kommentoi ja keskustele!x