Presidentti Joe Bidenin perhe tienasi miljoonia ulkomaisista yhteistyökuvioista tämän varapresidenttikauden aikana. Yhdysvaltain kongressin valvontakomitea kertoo näkevänsä merkkejä vaikutusvallan kaupittelusta.

Yhdysvaltain kongressin valvontakomitea sanoo, että presidentti Joe Bidenin perhe ja heidän liikekumppanit loivat yli 20 yritystä ja saivat yli 10 miljoonaa dollaria ulkomaiden kansalaisilta, kun Biden toimi varapresidenttinä, ja että jotkut näistä maksuista voivat viitata Bidenin perheen yrityksiin “kaupata vaikutusvaltaa”.

Valvontakomitean puheenjohtaja, republikaanien James Comer julkaisi ennen keskiviikkona pidettyä lehdistötilaisuuttaan muistion, joka sisälsi uutta tietoa hänen tutkimuksestaan, joka koski Bidenin perheen “vaikutuskauppaa ja liiketoimintasuunnitelmia”.

Muistiossa kerrotaan, että Bidenin perhe näytti ryhtyvän toimiin “salatakseen lähteen ja ulkomaisilta yrityksiltä saadun kokonaissumman”.

“Astuttuaan varapresidentiksi vuonna 2009, tiedot paljastavat, että Hunter Biden ja hänen liikekumppaninsa muodostivat vähintään 15 yritystä”, muistiossa todetaan.

Muistion mukaan Kiinan kansalaiset ja yritykset, joilla on merkittäviä siteitä Kiinan tiedustelupalveluun ja Kiinan kommunistiseen puolueeseen, piilottivat varojen lähteen kerrostamalla kotimaisia osakeyhtiöitä.

Komitea sanoo tutkivansa tiettyjen Bideniin liittyvien yritysten läpinäkymätöntä yritysrakennetta, näiden yritysten monimutkaisia yhteyksiä toisiinsa, pitivätkö nämä yhtiöt kirjanpitoa ja arkistointia ja miksi tietyt ulkomaan kansalaiset yrittivät tehdä yhteistyötä tiettyjen Bidenin perheenjäsenten ja heidän yritystensä kanssa.

Merkkejä vaikutusvallan kaupittelusta

Komitea kertoo näkevänsä jo merkkejä siitä, että Bidenin perhe on saattanut kerätä rahaa ulkomaalaisilta, jotka yrittivät vaikuttaa Yhdysvaltain politiikkaan.

Esimerkiksi komitea kertoi havainneensa, että Hunter Biden sai työtoverinsa Rob Walkerin kautta yli miljoona dollaria ulkomaiselta yhtiöltä, jonka väitetään olevan romanialaisen liikemiehen Gabriel Popoviciun hallinnassa ja joka on ollut rikostutkinnan ja syytteen alaisena korruptiosta Romaniassa. Silloinen varapresidentti Biden tapasi Romanian johtajia vuosina 2014 ja 2015 “korruptiosta maassa”.

“Valiokunta on huolissaan Biden-perheen tavasta keskustella liiketoiminnasta alueilla, joissa silloisella varapresidentillä oli suuri rooli ja hän vaikutti Yhdysvaltain politiikkaan”, muistiossa sanotaan.

Muistion mukaan Bidenin perheen ja sen kumppaneiden toiminnat Romaniassa osoittavat selviä merkkejä vaikutusvallan kauppaamisesta vuosina 2015-2017.

Kiinan osalta muistio varoittaa, että tietty kiinalainen yrityshanke aiheutti mahdollisia uhkia Yhdysvaltain kansalliselle turvallisuudelle. Muistion mukaan Bidenit saivat miljoonia dollareita kiinalaisesta kumppanuudestaan.

“Bidenin perheen ja työtovereiden toiminta Kiinan kansalaisten ja heidän yritystensä kanssa yhteistyössä näyttää olevan yritys harjoittaa taloudellista petosta”, muistiossa todetaan.

Valvontakomitea kertoo muistiossa jatkavansa tutkimuksiaan ja olevansa sitoutunut kitkemään petokset, tuhlaukset ja väärinkäytökset, joita esiintyy liittovaltion korkeimmalla tasolla.

Lähde: Fox News

Kuvituskuva: Carlos M. Vazquez II/Flickr, CC BY 2.0

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.

Tilaa
Ilmoita
guest

3 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
trackback

[…] Bidenin perhe sai miljoonia ulkomaiden kansalaisilta – Kongressin valvontakomitea näkee merkk… […]

trackback

[…] Bidenin perhe sai miljoonia ulkomaiden kansalaisilta – Kongressin valvontakomitea näkee merkk… Bidenin korruptiotutkinnan “kadonnut todistaja” tuli julkisuuteen […]

trackback

[…] Bidenin perhe sai miljoonia ulkomaiden kansalaisilta – Kongressin valvontakomitea näkee merkk… Bisneskumppani todisti: Padot alkavat murtua presidentti Bidenin perheen korruptiovyyhdissä […]Contact Us

3
0
Kommentoi ja keskustele!x