Sotilasliitto Naton Vilnan huippukokousta koskevassa keskustelussa Saksan parlamentissa maan vasemmistopuoluetta Die Linkeä edustava kansanedustaja Sevim Dağdelen purki Natoon liittyviä myyttejä.

Dağdelen purki puheessaan vastaansanomattomalla tavalla myytit Naton puolustuksellisesta luonteesta sekä sen seisomisesta demokratian, kansainvälisen lain ja ihmisoikeuksien puolella.

“On aika purkaa tämä murhanhimoinen sotilasliitto”, Dağdelen julisti ja sanoi, että Yhdysvaltain on aika vetää joukkonsa ja ydinaseensa pois Saksasta.

Helmikuussa toinen Saksan näkyvistä vasemmistopoliitikoista, Zahra Wagenknecht, laittoi alulle vetoomuksen rauhan puolesta, jonka tähän päivään mennessä on allekirjoittanut yli 840 000 ihmistä. Vetoomusta seurasi Saksassa jättimielenosoitus, johon järjestäjien mukaan osallistui 50 000 ihmistä.

Wagenknecht sanoi mielenosoituksessa pitämässään puheessaan mielenosoittajia yhdistäneen sen, että he eivät kokeneet liittokansleri Olaf Scholzin hallituksen ja hänen ulkoministerinsä Annalena Baerbockin edustavan heitä päätöksellään toimittaa Ukrainalle aseita.

Vielä pari vuotta takaperin vasemmiston europarlamenttiryhmä GUE/NGL kävi keskustelua Naton hajottamisen puolesta.

Dağdelen ja Wagenknecht ovat saaneet toimillaan osakseen myös kansainvälistä huomiota. Kansainvälistä huomiota on saavuttanut myös Euroopan parlamentin vasemmistoryhmän sisällä vaikuttava, itsenäiseksi sosialistiksi itseään kuvaileva irlantilainen europarlamentaarikko Clare Daly.


Sota Euroopassa on raivannut sodan ja rauhan kysymyksiä pohtiville vasemmistointellektuelleille tilaa loistaa, mutta ilmeisen harvassa ovat olleet ne intellektuellit, jotka olisivat sen tilan täyttäneet.

Suomen vasemmistosta ei näitä ääniä juuri kuulu. On kysyttävä, onko Suomen vasemmistoliitto täysin vieraantunut eurooppalaisesta vasemmistosta? Suomessa vasemmistoliitto otti puolueena Nato-jäsenyyttä tukevan kannan, mitä voi pitää käsittämättömänä puolueen historiaan peilaten.

Missä piileksii Suomen vasemmiston rohkeus ja radikaalius silloin, kun sitä tarvitaan? Vasemmistoliitto on tehnyt itsensä pieneksi ja merkityksettömäksi.

Markus Mustajärven ja Johannes Yrttiahon poistuttua eduskunnan näyttämöltä, voi hyvällä syyllä sanoa, että se mitä vasemmistoliiton markkina-arvosta tämän inflaation jälkeen on jäljellä, sulautuisi vihreisiin kenenkään huomaamatta.

Rasismi- ja ilmastoulinaa, jota vasemmistoliiton “terävin” kärki kaiuttaa, on politiikan markkinoilla kyllästymiseen asti.

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.

Tilaa
Ilmoita
guest

3 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Johan Pomppas
Johan Pomppas
2 kuukautta sitten

Ovatko nämä jutut ihan tosissaan kirjoitettua vai sarkasmia? Wagenknechtin vetoomuksen on siis allekirjoittanut noin prosentti saksalaisista.

Jospa eurooppalainen vasemmisto ei ole vieläkään ymmärtänyt sitä mikä suomalaiselle vasemmistolle on jo mennyt kaaliin?

Jussi Neuvonen
Jussi Neuvonen
2 kuukautta sitten

Näin voi käydä kun poliittinen korrektius korvaa poliittisen ajattelun. Sekä oikealla että vasemmalla, sekä tylsällä pohjalla että terävimmässä kärjessä. Kommentoin jo aikaisemmin ettei termi “vihervasemmisto” ole erityisen hyvä vaikka polemiikissa onkin välttämätön. Kun otetaan valevasemmiston virheet tarkasteluun.

Puolueeton
Puolueeton
2 kuukautta sitten

On turha keskittyä puolueisiin, kun olisi keksityttävä puolueittein johdon psykologiaan tai psykopaattisuuteen. Puolueissa on mukana terveesti ajattelevia ja sitten massahypnoosin vallassa olevia. Massahypnoosi on tila, jossa joukko ihmisiä elää rajoitetussa tilassa nähden vain sen, mihin ajatuksiin joukko on keskittynyt. Kaikki muu jää käsityskyvyn ulkopuolella.

Esimerkiksi niin tärkeä asia kuin demokratia, kansan enemmistön tahdon mukainen toiminta, on kokonaan syrjäytetty. Pääministerikin on rasismin massahypnoosin pimentämässä ajatusmaailmassa ja unohtaa täysin demokratian. Tästä on selvät todisteet tapahtumissa: Henkilökohtaisissa äänimäärissä Purra oli koko Suomen eniten ääniä saanut ehdokas; hän sai 42 594 ääntä, mikä on koko Suomen eduskuntavaalien historian neljänneksi suurin äänimäärä. Kuitenkin Pääministeri vaatii Purraa pyytämään joskus kirjoiteltuja viestejä anteeksi ja aiheutti Junnilan eroamisen, vaikka tämäkin sai liki 11000 ääntä ja sai eduskunnan luottamuksen äänin 95-86. Yksikään demokratian periaatteiden kannattaja ei noita virheitä tekisi jos olisi massahypnoosistaan herännyt.

Massahypnoosi rajoittaa ajattelun näkemyskenttää ja esimerkiksi demokratian merkitys on hypnotisoitujen aivoissa täysin kadonnut. Jos kommentin lukija ajattelee, että Puolueeton olisi Perussuomalaisten kannattaja, lukija voi todeta olevansa massahypnoosissa (joukkopsykoosi) ainakin jossain määrin.Contact Us

3
0
Kommentoi ja keskustele!x