Yli 70 prosenttia ukrainalaisista tukee diplomaattista ratkaisua sotaan. Eurooppalaisista vain 10 prosenttia uskoo, että Ukrainan voi voittaa sodan.

Kiovan kansainvälisen sosiologian instituutin tutkimuksen mukaan yli 70 prosenttia Ukrainan kansalaisista kannattaa konfliktin diplomaattista ratkaisua Venäjän kanssa.

Ukrainalaiset ovat edelleen avoimia neuvotteluprosessille. Toukokuussa 2022 59 prosenttia ja helmikuussa 2024 72 prosenttia vastaajista oli samaa mieltä siitä, että Ukrainan pitäisi myös etsiä diplomaattista tapaa lopettaa sota“, kertovat tiedotteessa julkaistut tiedot instituutin verkkosivuilla.

Kuvankaappaus tutkimuksesta, lähde: Kiovan kansainvälinen sosiologian instituutti

Kaikilla Ukrainan alueilla useimmat asukkaista ovat yleensä avoimia diplomaattisille tielle.

Kysely toteutettiin 5.-10. helmikuuta puhelinhaastatteluina, ja kyselyyn osallistui 1202 yli 18-vuotiasta vastaajaa.

Vain 10 prosenttia eurooppalaisista uskoo, että Ukraina voi voittaa Venäjän

Euroopan ulkosuhteiden neuvoston teettämän, EU:n laajuisen kyselyn mukaan vain joka kymmenes eurooppalainen uskoo, että Ukraina voi voittaa Venäjän.


Mainos.

Tammikuussa 12:ssa EU-maassa – mukaan lukien Ranskassa, Saksassa, Unkarissa, Italiassa, Alankomaissa, Puolassa, Espanjassa ja Ruotsissa – toteutettu tutkimus osoitti, että pessimismiä sodan lopputuloksesta ruokkii Ukrainan epäonnistunut vastahyökkäys, mahdollinen Yhdysvaltain politiikan muutos ja Donald Trumpin mahdollinen presidenttiys.

Raportissa, jonka otsikko on “Sodat ja vaalit: Kuinka Euroopan johtajat voivat ylläpitää julkista tukea Ukrainalle“, todettiin, että 20 prosenttia ennusti Venäjän voittoa.

Vaikka eurooppalaisten kannatus Kiovalle on edelleen korkea, jonkinlainen “kompromissiratkaisu” on kyselyyn osallistuneiden mielestä todennäköisin ratkaisu sotaan.

Tämä merkitsee mielialan muutosta, sillä samaan aikaan viime vuonna suurin osa eurooppalaisista sanoi, että Ukrainan on saatava takaisin kaikki menetetty alueensa.

Kiovan painostaminen sovinnon hyväksymiseen oli suosituinta Unkarissa (64 %), Kreikassa (59 %) ja Italiassa (52 %), kun taas tuki Ukrainan alueiden takaisin saamiselle oli voimakkainta Ruotsissa (50 %) ja Portugalissa (48 %) ja Puolassa (47 %).

Artikkelia päivitetty 22.2.2024. korjattu oikea linkki tutkimukseen. 14.3.2024 päivitetty myös kuvatekstin yhteydessä oleva linkki.

Lähteet: Tass, Euronews


Mainoksia.



Kuvituskuva: Ukrainan puolustusministeriö, CC BY-SA 2.0


Kumppani-ilmoitukset



Haluatko lukea geoblokattuja uutisia, esimerkiksi Venäjän mediasta? Tarvitset vain VPN-palvelun.

Tilaa
Ilmoita
guest

5 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Hölmölässä vielä uskotaan ihmeisiin
Hölmölässä vielä uskotaan ihmeisiin
2 kuukautta sitten

”Vain 10 prosenttia eurooppalaisista uskoo, että Ukraina voi voittaa Venäjän” mitenköhän lie Suomessa? Veikkaan, että yli 50%:a uskoo, että Ukraina voi voittaaD)

Jussi Neuvonen
Jussi Neuvonen
2 kuukautta sitten

Juuri samaa pomppasin itsekin kommentoimaan. Olisiko % Suomessa yli 90? Ajanmerkkinä pidän kuitenkin Puopolon uusinta jossa Ukrainan saumoihin suhtaudutaan pessimistisesti. En tosin vilkaissut kommenttiketjua…

Ennen Suomessa bunkattiin sovussa, nyt debunkataan raivokkaasti.

Puolueeton
Puolueeton
2 kuukautta sitten

1940 luvulla ei kyselyjä tehty, ei edes eduskunnalle. Hallituskolmikko päätti asioista keskenään. Edes sisäministeri ei saanut tietoa Saksan kanssa tehdystä sopimuksesta, että lähdetään jatkosotaan. Oli ihmeissään, kun Vaasan nimismies soitti, että Vaasan satamaan oli tullut saksalaisia sotilaita laivalasti. Piti kysyä pääministeriltä, miten toimitaan. Niitä tuli nopeasti 200 tuhatta sotimaan pohjoisessa.

Saattaa olla nytkin niin. On mahdollista, muutama kaveri on päättänyt, että tehdään sittenkin Suur-Suomi nyt vain taloudellisesti sortuvan lännen tuella. Toivotaan kansalaisten heräävän ja katkaisevan nuo pyrkimykset koko lännessä.

Jussi Neuvonen
Jussi Neuvonen
2 kuukautta sitten

Atomistudion haastattelussa tänään Ossi Tiihonen, huomasin että Kautiosta tulossa euroehdokas (VL). 1 varma ääni tulossa, koska 1 epävarma havainto Suomen heimon myöhemmästä historiasta: “Hei me lennetään ja rakennetaan lentokonetta samaan aikaan! Hei me debunkataan!” (Jos olisin aasina ottanut 3 k-piikkiä nauraisin itsekin foliohatuille kuin hevonen. Kuinka muutenkaan?)

Juha
Juha
2 kuukautta sitten

USA ja EU taistelee ukrainassa likaiseen loppuun asti kunnes nukkehallinto on kaatunut. Kesti se sitten 5, 10 tai 15 vuotta, kuten Marin sanoi “as long as it takes”

Tämä sota on piristysruiske usan ja lännen kuoleville talouksille aseteollisuuden kääriessä veriset voittorahat ukrainan vainajista.



Contact Us

10
0
Kommentoi ja keskustele!x