Yhdysvallat sanoi keskiviikkona YK:n korkeimmalle tuomioistuimelle, että Israelia ei pitäisi laillisesti pakottaa vetäytymään miehitetyltä Palestiinan alueelta ilman turvatakuita.

Haagin Kansainvälinen tuomioistuin (ICJ) pitää viikon mittaisia kuulemisia Gazan tilanteesta YK:n pyynnöstä. Ennennäkemättömät 52 maata on jo ilmaissut näkemyksensä Israelin miehityksestä.

Useimmat puhujat ovat vaatineet Israelia lopettamaan miehityksensä, mutta Yhdysvaltojen mukaan Israelilta ei pitäisi vaatia Gazan miehityksen välitöntä lopettamista, koska se saattaisi uhata Israelin “turvallisuustarpeita“.

Kaikki liikkeet kohti Israelin vetäytymistä Länsirannalta ja Gazasta edellyttävät Israelin todellisten turvallisuustarpeiden huomioon ottamista“, Yhdysvaltain ulkoministeriön oikeudellinen neuvonantaja Richard Visek sanoi ICJ:n tuomareille keskiviikkona.

Myös Israelin ja palestiinalaisten välisissä neuvotteluissa avainasemassa olleen Egyptin edustaja sanoi keskiviikkona, että miehityksessä on kyseessä “jatkuva kansainvälisen oikeuden rikkominen“.

ICJ:n odotetaan antavan lausuntonsa kesään mennessä, ja sillä voi olla kauaskantoisia poliittisia ja oikeudellisia vaikutuksia, jos tuomioistuin toteaa miehityksen laittomaksi.


Mainos.

Tapaus on erillinen korkean tason tapauksesta, jonka Etelä-Afrikka nosti Israelia vastaan väitetystä kansanmurhasta. Tuomarit eivät ole tuossa tapauksessa vielä antaneet lopullista tuomiotaan siitä, onko Israelin toimissa kyse systemaattisesta kansanmurhasta, mutta he antoivat väliaikaisen määräyksen, jonka mukaan Israelin on pyrittävä aktiivisesti estämään sellaisen toteutuminen.

Kommentti:

On erikoista, miten Yhdysvallat voi puolustella siviilien silmitöntä tappamista ja yli kahden miljoonan Gazan asukkaan kollektiivista rankaisemista lokakuun 7. päivän terrori-iskusta perustellen asiaa Israelin turvallisuudella.

Vielä erikoisemmaksi sen tekee se, että Yhdysvaltojen johtama länsi ei ole nähnyt Venäjällä olevan minkäänlaista oikeutta minkäänlaisiin turvallisuusintresseihin, mitä tulee Ukrainaan. Israelin toiminta on kuitenkin ollut monta kertaluokkaa pahempaa, kuin Venäjän toimet.

Vielä erikoisempaa on kuitenkin se, että Yhdysvaltojen läntisiä liittolaisia ei näytä lainkaan vaivaavan Yhdysvaltojen harjoittama, räikeä kaksinaismoralismi.

Lähteet: France24, The Guardian, RT

Kuvituskuva: Dennis JarvisCC BY-SA 2.0 DEED

Tilaa
Ilmoita
guest

2 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Juha
Juha
2 kuukautta sitten

Kommunistisen USAn talous toimii kestämättömällä marxistisella pohjalla ja leikkirahadollari tulee palamaan hyperinflaation tulipätsissä. Arabimaat hylkäävät $cheissedollarin öljykaupassa, eikä tämä pommien heittely muuta totuutta että kommunismi päätyy aina tuhoon kaaokseen ja kuolemaan aina joka kerta kuten kommunisti USAlle tulee nyt vuorostaan käymään

Ennenkin nähty
Ennenkin nähty
2 kuukautta sitten

Kun kusi nousee päähän, niin meno on sen mukaista.



Contact Us

10
0
Kommentoi ja keskustele!x