Ukrainan epätoivo lisävahvistusten saamiseksi rintamalle on johtanut konsulipalveluiden eväämiseen ulkomaille mobilisaatiota paenneilta, sotilasikäisiltä miehiltä.

Ukraina keskeytti tiistaina konsulipalvelut sotilasikäisille miehille ulkomailla. Keskeytys ei koske palveluja, joita he tarvitsevat palatakseen Ukrainaan.

Päätöksellään evätä konsulipalvelut Ukraina pyrkii tehostamaan merkittävästi ponnistelujaan asevelvollisten lisäämiseksi sodassa Venäjää vastaan. Satojatuhansia sotilasikäisiä ukrainalaisia miehiä asuu ulkomailla ja maalla on akuutti pula joukoista.

Ulkoministeri Dmytro Kuleba sanoi lausunnossaan, että hän on määrännyt toimet mobilisaatio-ikäisten miesten oikeudenmukaisen kohtelun palauttamiseksi.

Miltä nyt näyttää: asevelvollinen mies meni ulkomaille ja osoitti valtiolleen, ettei välitä sen selviytymisestä, ja haluaa sitten saada palveluja tästä valtiosta. Se ei toimi tällä tavalla. Maamme on sodassa“, Kuleba sanoo.

Uusi laki tulee voimaan 18. toukokuuta. Uuden lain ehtona on, että kaikki 18–60-vuotiaat miehet ilmoittautuvat Ukrainan armeijaan ja pitävät rekisteröintiasiakirjansa aina mukanaan, jotta rekrytointiprosessit voivat olla tehokkaampia ja läpinäkyvämpiä.


Mainos.

Laissa määrätään myös, että ulkomailla asuvien 18–60-vuotiaiden ukrainalaisten miesten on esitettävä ajantasaiset versiot näistä rekisteröintiasiakirjoista passinsa uusimisen yhteydessä.

Vapaaehtoisten käydessä vähiin Ukrainassa on viety miehiä sotaan paikoin varsin kovin ottein. Videoita pakkovärväyksistä on jaettu runsain mitoin sosiaalisessa mediassa.

Lähde: Reuters, CNN

Kuvituskuva: Rawpixel, CC0

Tilaa
Ilmoita
guest

2 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Puolueeton
Puolueeton
11 päivää sitten

Miltä nyt näyttää: asevelvollinen mies meni ulkomaille ja osoitti valtiolleen, ettei välitä sen selviytymisestä, ja haluaa sitten saada palveluja tästä valtiosta. Se ei toimi tällä tavalla. Maamme on sodassa“, Kuleba sanoo.

Tämä selvitää tilannetta paljon. Jotkut eivät halua panna henkeään vaaraan, jotkut katsovat että sama kuka maata hallitsee ja jotkut ovat varsin epätietoisia ryhtyäkö käymään sotaa. Nykyään tietoisuus on niin laajaa, että nuoret osaavat päättää itse omista asioistaan.

Johan Pomppas
Johan Pomppas
11 päivää sitten

Venäjällähän tämä ei ole vielä ongelma kun Nistanistaneista on värvätty porukkaa niin että miehistä on siellä jo pulaa. Asiaa on selvitelty mm rahansiirtojen avulla.

Muut paitsi mv-lehteä uskovat tietävät että Venäjän puolella tappiot ovat paljon suurempia kuin Ukrainalla, ehkä jopa moninkertaisia. Näille uskoville tuntuu riittävän se että kun paljon isompi valtio hyökkää pienemmän kimppuun niin pitäisi vaan alistua.

Korean ja Vietnamin sodissa NL ja Kiina tukivat toista osapuolta jopa hävittäjälentäjillä. On arvioitu että jos P-Korea romahtaa niin paljastuu paljon holokaustiakin karmeampia asioita. Venepakolaiset eivät ole vieläkään päässeet takaisin Vietnamiin, joka on jo pitkään valmistanut halpatuotteita länsimarkkinoillekin.



Contact Us

10
0
Kommentoi ja keskustele!x