Ukraina on ollut täydellisen riippuvainen ulkomaisesta avusta sodan jatkamiseksi. Demokraattien hallitsemista Yhdysvalloista rahaa onkin suorastaan satanut Ukrainan sodan jatkumisen tueksi. Rauhan puheista ei ole ollut tietoakaan.

Kriittiset äänet sodan puolesta äänestäneitä demokraattiedustajia kohtaan ovat myös yltyneet Yhdysvalloissa.

Reilu viikko sitten demokraattiedustaja Alexandra Ocasio-Cortez kohtasi kovaa sodanvastaista kritiikkiä vaalitilaisuudessa. Voit katsoa välikohtauksen videolla alla olevasta twiitistä tai tästä linkistä.

Aiemmin tässä kuussa demokraattien entinen kongressiedustaja ja puolueen presidenttiehdokkaaksikin pyrkinyt Tulsi Gabbard jätti puolueen ja ilmaisi tukensa republikaaneille.

Gabbardin mukaan demokraattinen puolue on nyt täysin elitistisen sodanlietsojien salaliiton hallinnassa, jota ajaa pelkurimainen woke-kulttuuri.

“Nykypäivän demokraatit raahaavat meitä yhä lähemmäs ydinsotaa”, Gabbard sanoi videopuheessaan.


Helmikuusta lähtien presidentti Joe Bidenin hallinto on lähettänyt Ukrainalle yli 17 miljardia dollaria sotilaallista apua, mukaan lukien ohjusjärjestelmiä ja lennokkeja.

Epävarmuus Yhdysvaltojen tulevasta tuesta kuitenkin lisääntyy, kun mielipidemittaukset ennustavat, että republikaanit ottavat takaisin edustajainhuoneen hallinnan tulevissa välivaaleissa.

Republikaanien lainsäätäjät ja ehdokkaat ovat ilmaisseet tyytymättömyytensä jättimäisiin avustussummiin. He ovat vedonneet muun muassa kotimaisiin prioriteetteihin ja avustussummien suuremman valvonnan tarpeeseen.

Jos republikaanit voittavat välivaalit, on jopa todennäköistä, että Washington lopettaa Ukrainan sotimisen rahoittamisen. Asian vahvistaa edustajainhuoneen vähemmistöjohtaja, republikaanien Kevin McCarthy, joka ei usko, että hänen puolueensa edustajat aikovat kirjoittaa avointa shekkiä Ukrainalle keskellä taantumaa.

Toukokuussa 57 edustajainhuoneen republikaania äänesti “ei” 40 miljardin dollarin apupaketille Ukrainalle. Luku saattaa nousta huomattavasti, jos skeptisempiä republikaaniehdokkaita nousee kongressiin. Eräs vanhempi republikaaniedustaja totesi jo tuolloin, että kyse oli viimeisestä hänen tukemastaan apupaketista Ukrainalle.

Republikaaniedustaja Kelly Armstrong sanoi, että muutos johtuu todennäköisesti äänestäjiltä saadusta palautteesta:

“Kun ihmiset näkevät päivittäistavaroiden hintojen nousevan 13 prosenttia; energia- ja sähkölaskujen kaksinkertaistuminen… jos rajayhteisössäsi siirtolaiset ja fentanyyli ajavat ylitsesi, Ukraina on kauimpana mielessäsi”, Armstrong sanoi.

Republikaaniedustaja Michael McCaul kertoo, että hänen puolueensa on yhtenäinen ainakin siinä, että he haluavat suurempaa läpinäkyvyyttä sen suhteen, että tuki menee oikeaan osoitteeseen.

McCaul lisäsi, että hänen kollegansa ovat valittaneet siitä, että Yhdysvallat maksaa laskua enemmän kuin muut suuret Nato-liittolaiset, kuten Saksa ja Ranska.


Mikäli republikaanit ottavat marraskuun vaaleissa murskavoiton, Ukraina putoaa EU:n ja sitä myöten yhä enemmän myös Suomen syliin. Suomessa lähes koko eduskunta on osoittautunut täysin Bidenin demokraattien hengenheimolaisiksi. Jopa perussuomalaisten vastinpari Yhdysvalloissa näyttää nykyisin olevan demokraatit, ei suinkaan republikaanit.

Onko Suomi valmis maksamaan yhä kalliimmaksi käyvää laskua sodasta ja jatkamaan oman kansansa elämän kurjistamista, kun tuki sotimiselle haihtuu hengityksestä nousevan höyryn lailla talven pakkasiin?

Ukrainan kansalaisten etu on ehdottomasti se, että sotiminen loppuu. Toivon mukaan Yhdysvaltain välivaalit tasoittavat tietä kohti neuvottelupöytää.

Lähteet: Washington Post, Axios, NBC

Kuvituskuva: Pxhere, CC0

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.

Tilaa
Ilmoita
guest

1 Kommentti
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
trackback

[…] Samaan aikaan kritiikki Ukrainan sotaa ja sen avokätistä tukemista kohtaan Yhdysvalloissa yltyy. […]Contact Us

1
0
Kommentoi ja keskustele!x