JP Morgan Chasen toimitusjohtaja Jamie Dimon varoitti vuosittaisissa kirjeessään osakkeenomistajille, että globaalit jännitteet ja sisäpoliittinen polarisaatio luovat Yhdysvalloille vakavia riskejä.

Yhdysvaltoihin kohdistuu vakavia riskejä globaalien geopoliittisten jännitteiden ja sisäpoliittisen polarisoitumisen vuoksi, varoitti Yhdysvaltain suurimman pankin JP Morgan Chasen toimitusjohtaja Jamie Dimon vuosittaisessa kirjeessään osakkeenomistajille.

Dimon viittasi valtion suuriin menoihin ja Federal Reserve -pankin pyrkimyksiin supistaa tasettaan sekä Ukrainan konfliktin ja Israelin ja Hamasin välisen sodan luomiin riskeihin.

Amerikan globaali johtajuus on haastettu ulkoisesti muiden kansakuntien toimesta ja sisäisesti polarisoituneen äänestäjäkunnan taholta“, amerikkalaispankkiiri kirjoittaa.

Dimon ei vaikuta erityisen optimistiselta sen suhteen, että Yhdysvaltain talous saavuttaisi “pehmeän laskun“.

On tärkeää huomata, että taloutta ruokkivat suuret julkisen talouden alijäämämenot ja aiemmat elvytystoimet. Tarve lisätä menoja on myös kasvava, kun jatkamme siirtymistä vihreämpään talouteen, globaalien toimitusketjujen uudelleenjärjestelyä, sotilasmenojen lisäämistä ja terveydenhuoltokustannusten nousua. Tämä voi johtaa hitaampiin inflaatioihin ja korkeampiin korkoihin kuin markkinat odottavat. Lisäksi on otettava huomioon riskit“, Dimon perustelee.


Mainos.

Dimonin mukaan Kiina vakiinnuttaa itsensä potentiaaliseksi suurvallaksi ja keskittyy strategisesti taloudelliseen turvallisuuteensa lännen nukkuessa.

Kiina on viimeiset 20 vuotta toteuttanut kattavampaa talousstrategiaa kuin me. Maan johtajat ovat menestyksekkäästi kasvattaneet kansakuntaansa, ja heillä on maailman ensimmäinen tai toiseksi suurin talous riippuen siitä, miten sitä mitataan“, hän sanoi.

Dimon näkee, että jos länsimaailma hajoaa hitaasti seuraavien vuosikymmenten aikana, se johtuu todennäköisesti siitä, ettemme pysty vastaamaan tehokkaasti tärkeisiin globaaleihin taloushaasteisiin.

Lähde: JP Morgan Chase

Kuvituskuva: Steve Jurvetson/Flickr, CC BY 2.0 DEED

Tilaa
Ilmoita
guest

2 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Puolueeton
Puolueeton
19 päivää sitten

Suomessakin ollaan romahtamassa rahan puutteeseen ja valtion velan kasvuun. Siksi hallitus suunnittelee hoitavansa ilkeän tilanteen leikkaamalla ilkeästi kansalaisten rahavaroja. Täytyy olla melkoisen typeriä poliitikkoja, ja toimittajiakin tai mitä asiantuntijoita olivat, jotka eilen A-talkissa asioista keskustelivat. Kenenkään nupissa ei tapahtunut mitään väläystä, että turhia menoja tulisi leikata eikä kansalaisten hyvinvointia. Ylekin taitaa saada lisää 40 miljoonaa, vaikka nämäkään keskustelut eivät tainneet paljoa poiketa sohvaperunaohjelmista.

Mitä pitäisi leikata: Kaikkea turhaa työtä, jota lait kyllä vaativat. Olisi siis muutettava lakeja ja lopetettava kansalaisten kiusaaminen elämistä rajoittavilla lakipykälillä, joita demokratian massiivinen idiotismi on luonut. Viimeisimpänä tulee EU laki, joka kieltää ilkeässä määräysvallassaan maaseudun asukkailta puutarhan roskien polton omassa pihassa. Samalla tulee mieleen mielettömät kompostoritarkastukset ihmisten elämisen hallitsemisessa.
Kuinka kalliiksi on esimerkiksi tullut laki kiihottamisesta kansaryhmää vastaan. No, on siitä tullut tulojakin, muutamat pienet sakot. Mitään muuta hyötyä laista ei ole ollutkaan. Joku, jolla on siihen kykyjä, voisi laskea kuinka paljon yhteiskunnan varoja on käytetty lain laatimiseksi ja toteuttamiseksi.
Kun tällaisia lakeja on satoja, jokainen voi päätellä miksi valtion velat kasvavat.

Jussi Neuvonen
Jussi Neuvonen
19 päivää sitten

Jos vaikka Ihmepoika olisi sanonut saman kuin tässä Dimon niin Batman olisi vastannut:”Good thinking, Robin.” Eihän Amerikan alamäki ole kaikille amerikkalaisille sellainen tabuaihe kuin erään typerän pikku-Amerikan eliitille.



Contact Us

10
0
Kommentoi ja keskustele!x