EU pyytää Venäjää kumoamaan sen asettamia pakotetoimenpiteitä, vaikka se on itse asettanut sanktioita Venäjälle vuodesta 2014 lähtien.

Euroopan ulkosuhdepalvelu EEAS kehotti lauantaina Moskovaa kumoamaan päätöksensä saksalaisille ja italialaisille yhtiöille kuuluvien tytäryhtiöiden siirtämisestä Gazpromin johdolle, vaikka EU haluaa samaan aikaan käyttää Venäjän jäädytettyjä varoja ikään kuin ne olisivat sen omia.

Venäjän presidentti Vladimir Putin allekirjoitti perjantaina asetuksen italialaisen Aristonin ja saksalaisen BSH Hausgeraeten venäläisten tytäryhtiöiden siirtämisestä Gazprom-konsernin tytäryhtiön Gazprom Household Systemsin “”väliaikaiseen ulkoiseen hallintoon“.

Euroopan unioni kehottaa Venäjää kumoamaan nämä toimenpiteet ja etsimään hyväksyttäviä ratkaisuja niiden kohteena olevien eurooppalaisten yritysten kanssa“, EEAS sanoi lausunnossaan.

EU on jäädyttänyt Venäjän varat ja se on pyrkinyt asettamaan Venäjälle talouspakotteita jo vuosikymmenen ajan aina Krimin haltuunotosta lähtien.

Analyytikot ovat varoittaneet, että vaikka EU:n seuraavakaan pakotekierros ei välttämättä aiheuta merkittävää haittaa Venäjän taloudelle, se voi haitata Euroopan taloutta ja kiristää poliittisia suhteita tärkeimpien kumppaneiden, kuten Kiinan, kanssa.

Kiina on ilmaissut vastustavansa pakotteita ja sitoutunut turvaamaan etunsa.


Mainos.

Lähteet: Al Mayadeen, EEAS

Kuvituskuva: PXhere, CC0


Kumppani-ilmoitukset



Haluatko lukea geoblokattuja uutisia, esimerkiksi Venäjän mediasta? Tarvitset vain VPN-palvelun.

Tilaa
Ilmoita
guest

3 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Juha
Juha
17 päivää sitten

Rupla liitettiin kultakantaan 2022. Se lienee yksi syy sotaan kuten Libyassa jossa Gaddaffi yritti kultadinaria mutta menetti henkensä. Venäjän talouskasvu bkt on 3 %n luokkaa ja samoin työttömyys prosentti on 3 %a. Sisämarkkinat kehittyy kun tavarat valmistetaan kotimaassa kotimaisista raaka aineista. Ja vienti vetää.. Saksa ostaa edelleen maakaasua ja öljyä Venäjältä.. Suomipoikaa on taas kustu silmään kun muu Eurooppa käy kauppaa Venäjän kanssa.

Jussi Neuvonen
Jussi Neuvonen
16 päivää sitten

Vappuaaton tunnelmissa vähän asiaa sivuten, ei siis nykysuomeksi “off topic”: onnittelut kaikille VL:n eurovaalilistalle lähteneille, Hakkarainen on siellä hyvä ääniharava. Ainakin yhden ehdokkaan läpimeno nyt lähempänä, kaikkialla muualla kuin zombielandiassa monta menisi läpi “näillä näppäimillä” eli tässä karmeassa tilanteessa.



Contact Us

10
0
Kommentoi ja keskustele!x