Slovakian pääministeri Robert Ficon johtaman Smer-puolueen voitettua maan parlamenttivaalit syksyllä, Slovakia lopetti välittömästi Ukrainan aseavun Ficon vaalilupausten mukaisesti.

Slovakian pääministeri Robert Ficon mukaan merkittävä osa Ukrainalle annettavasta avusta päätyy mustille markkinoille Ukrainan järjestäytyneen rikollisuuden lonkeroiden kautta.

En paljasta lukua, josta puhumme Eurooppa-neuvostossa, mutta se on valtava osa kaikesta avusta“, Fico sanoo EurAsia Dailyn siteeraamana.

Hän muistutti myös aikovansa tavata ukrainalaisen kollegansa tammikuun lopussa.

Kokous on Slovakian ja Ukrainan rajalla, koska en näe syytä matkustaa Ukrainaan nyt… Olen valmis keskustelemaan Ukrainan pääministerin kanssa siitä, mitä Ukraina todella tarvitsee, koska jos annamme heille kaksi tai kolme miinanraivausta järjestelmiä, en voi kuvitella, että ne varastetaan tai ne päätyvät jonnekin mustille markkinoille”, Fico sanoi.

Fico myös korosti, että hänen maansa voisi tarjota humanitaarista apua Ukrainalle, mutta on laadittava erityiset luettelot, joissa mainitaan tukea tarvitsevien Ukrainan kaupunkien ja kylien nimet.


Mainos.

Ficon sosiaalidemokraattisen Smer-puolueen voitettua syksyllä Slovakian parlamenttivaalit, maa lopetti välittömästi aseavun Ukrainalle.

Euroopan poliisiviranomainen Europol varoitti jo kesällä 2022, että kansainväliset rikollisverkostot pyrkivät salakuljettamaan aseita ja ammuksia Ukrainasta esimerkiksi EU-maihin. Suomen Keskusrikospoliisi kertoi jo lokakuussa 2022 Ukrainaan toimitettujen aseiden päätyvän myös rikollisten käsiin Suomeen.

Viime kesänä Meksikon TV raportoi, että paikallisen huumekartellin käsiin oli päätynyt Yhdysvaltojen Ukrainaan toimittamia aseita, joita myydään vain armeijalle.

Lähteet: Obektivno.bg, YLE,

Kuva: Annika Haas (EU2017EE)CC BY 2.0

Tilaa
Ilmoita
guest

6 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Puolueeton
Puolueeton
4 kuukautta sitten

Jos Meksikon TV raportti on totta, korruptio on todellista. Nykyään kuitenkin on media epäluotettavaa, joten eisen enempää.
Mutta Suomen presidentiinvaalaista on eksellentti lyhyt kirjoitus, joka kannattaa lukea realistisesti ajatellen jos pystyy siihen. https://oikeamedia.com/o1-211300 Lainaan pätkän Teemu Keskisarjan kirjoituksesta.

“Viime vuosien kiroja ei arvannut ainutkaan tauti-, talous- ja sotaviisas. Seuraava presidenttikausi 2024–2030 leikkautuu läpitunkemattomaan kaaokseen. Ehkei väliä ole valtionpäämiehen arvoilla vaan älyllä, vaistolla, etiäisillä ja hermoilla. Parahin lukija, tutki ehdokkaiden entisyys mielikuvia syvemmältä. Kuuntele kutakin lause lauseelta, sana sanalta. Huomaat, että ”kovin epätasaisesti lankeevat täällä hengenlahjat päämme päälle”. Suomella ei ole varaa lörpöttelijään, kikattelijaan tai sopottajaan, kun kohtalonkello lyö.”

(Etiäinen tarkoittanee ennakkoaavistus.)

Viimeksi muokattu 4 kuukautta sitten by Puolueeton
Raimo N
Raimo N
4 kuukautta sitten
Vastaa  Puolueeton

Jaa että sotahullu sivari, Hullu-uho pressaksi… samaa paskaa eri paketissa. Kannattaa todella kaikkien vähän pintaa syvemmältä. Saman globaalin “lännen”(TM) ohjauksessa on tämäkin pelle. Käytös on tuota, että valekansallismielisten persujen kansallismielinen rintama äänestäisi häntä ja pysyisi kurissa. “Mestarin” historia ja hännystely mm ukrainan konsulaatissa kertoo kaiken. Kuten myös “10 vuodeksi 2021 jätetty “testamentti” – heitä varten, joita kiinnostaa totuus…. väistyvän puheenjohtajan terveiset… niin – naruilla vedetään kohti agendana maalia. Ainoa oikeasti pätevä pressa ehdokas pelattiin kannattajakorttileikeillä pihalle. Aivan. Väyrynen. Kaikki muut on pelkkiä pellejä. Herra armahda Suomea. Keskisarjalta olisi odottanut vähän enemmän, hän juuri todisti olevansa “puolueen soturi” – näin se kuri tulee kun eduskuntaan nousee.

Jussi Neuvonen
Jussi Neuvonen
4 kuukautta sitten

Suomi on se maa jossa Ficon kommenteista on vähiten hyötyä koska sinikeltainen lobby. Pari miljardia täältäkin lähtenyt mutta tuntuneeko missään tässä konkurssissa. Hyvä että jossakin muualla uskalletaan vielä harjoittaa oma kansa ensin -ajattelua.

pöh
pöh
4 kuukautta sitten

Ukraina ei oikeastaan eroa juuri mitenkään Venäjästä.
Lakimuutokset esimerkiksi mitä Zelenskyi on tehnyt koko ajan, niin yhdenkään länsimaan ei pitäisi niitä hyväksyä, mutta sen sijaan ollaan päätetty ettei puhuta niistä mitään.
Entäs sitten sadat miljoonat tai liekkö jo miljardi rikki, siis meidän verorahaa jotka “hiipuva tähti” Zelenskyi on huijannut.

Puolueeton
Puolueeton
4 kuukautta sitten
Vastaa  pöh

“Ukraina ei oikeastaan eroa juuri mitenkään Venäjästä.”
Mitä asiaa tarkoitat? Pinta-alaa, väkilukua, sotavoimaa, länsimielisyyttä, ortodoksiuutta vai valtionpäämiesten älykkyyttä, vai mitä?

pöh
pöh
4 kuukautta sitten
Vastaa  Puolueeton

Tarkoitan sitä että sekä Venäjällä että Ukrainassa ollaan edelleen pohjimmiltaan ihan kuin neuvostoliitossa.
Korruptio ei esimerkiksi ole poistunut mihinkään, se kun on useamman sukupolven ajan ollut täysin normaalia.
Meillähän on vuosikausia venäjää syytetty siitä että myrkyttävät ja salamurhaavat poliittisia vastustajia ulkomailla. No nyt Ukrainan “tiedustelupalvelu” murhaa Zelenskyin poliittisia vastustajia ulkomailla, ja täällä länsimaissa sitä ei haluta noteerata ollenkaan.



Contact Us

10
0
Kommentoi ja keskustele!x