Meksikon TV raportoi, että paikallisen huumekartellin käsiin on päätynyt Yhdysvaltojen Ukrainaan toimittamia aseita, joita myydään vain armeijalle.

Uutiskanava Milenio TV:ssä esitetyssä materiaalissa CDG-huumekartellin (Cártel Del Golfo) tunnuksin varustautunut mies oli aseistautunut Kalashnikov-rynnäkkökiväärillä ja raketinheittimellä, jonka aseasiantuntijat arvioivat olevan ruotsalaisvalmisteinen panssarintorjunta-ase AT-4, joita Yhdysvaltain armeija on toimittanut Ukrainaan. Kyseisiä aseita myydään Milenio TV:n mukaan vain armeijalle.

Milenio-TV:n juontaja Azucena Uresti sanoi jakaessaan videon Twitterissä, että tällaisen ohjuksen arvioitu hinta pimeillä asemarkkinoilla vaihtelee 20 000 dollarista 60 000, kun taas ohjuksen keskihinta on noin 30 000 dollaria.

Bulgarian Military -sivuston mukaan Ukrainaan toimitetut amerikkalaiset aseet palaavat Pohjois-Amerikkaan Meksikon huumekartellien käsissä. Sitä, mitä ukrainalaiset myyvät DarkNetissä, ostetaan kaikkialta maailmasta. Valtavan supermarketin tavoin DarkNet toimittaa rikollisjärjestöille aseen alkuperästä riippumatta.

Sivusto muistuttaa Interpolin varoittaneen viime vuonna, että tällaisia liiketoimia odotetaan ja että Ukrainaan toimitetut aseet voivat päätyä rikollis- ja terroristijärjestöjen käsiin.

Bulgarian Military -sivuston mukaan Meksikon huumekartellit eivät edes vaivaudu piilottamaan sitä tosiasiaa, että aseet ovat peräisin Ukrainasta. Meksikolaisille toimittajille, jotka uskalsivat puhua “ukrainalaisten aseiden esittelystä” on sivuston mukaan tehty suoria tappouhkauksia.

Lähteet: Obektivno.bg, Bulgarian military

Kuvituskuva: KASP/Wikimedia Commons, CC BY-SA 4.0

Toimitus
Kirjoittanut Toimitus

Tilaa
Ilmoita
guest

2 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Puolueeton
Puolueeton
3 kuukautta sitten

Luin viitteenä olevan artikkelin Geopoliittinen taistelu kaasusta… mikä toi heti mieleen taistelun ilmastonlämpenemisestä. Sen alkuperä on myös Yhdysvalloissa, jossa ensimmäinen öljyn hinnan kohoaminen 1970 pani alulle ilmastonlämpenemisteorian Jamas Hansenin toimesta 1980 luvulla. Tällöin alkoi taistelu fossiilisia polttoaineita kohtaan ja nykyään ne pitää korvata uusiutuvalla energialla.
(Nimitys uusiutuva energia on vielä tökerömpi ilmaisu kuin kasvihuoneilmiö kuvaamaan ilmastonmuutosta. Uusiutuva energia on peräisin auringosta. Aurinkopaneelin sähkö välittömästi, tuulisähkö hieman viivästyneenä ja puista saatava lämpöenergia vuosikausia viivästyneenä. Energia ei uusiudu, voi kyllä muuttua toiseksi energialajiksi, mutta ei koskaan uusiudu. Auringosta tullut energia poistuu lopulta avaruuteen. Kasvihuoneilmiö onkin sitten lavaste, joka viivästää poistumista.)
Kalliiksi tulevalla uusiutuvalla energialla ei ole muuta tarkoitusta kuin lopettaa niiden maiden merkitys, jotka tuottavat fossiillista energiaa ja saavat sen avulla osan muiden maiden tuotannosta. Kaasusta on tullut hyvin tärkeä energia, koska se on helppoa siirtää tuotannosta kulutukseen ja erittäin helppoa käyttää lämpöenergian tuottaan, jota tarvitaa myös helpon sähkön tuotannossa.
Liikkuminen ja eläminen tarvitsee energiaa. Tähän tarvittavan energiamäärän hankkimiseen tarvitaan erään tutkimuksen mukaan 25000 miljardia euroa, joka on yhteensä liki 30 % maailman bruttokansantuotteesta. Ei ole syytä ihmetellä, että energianhankinta johtaa taloudellisiin ja aseellisisiin selkkauksiin valtioiden kesken.

Johan Pomppas
Johan Pomppas
3 kuukautta sitten

Fossiilinen energia kuitenkin loppuu joskus, riippumatta siitä millainen totuus ilmastonmuutoksesta tuleekaan olemaan.Contact Us

2
0
Kommentoi ja keskustele!x