Ranskan muslimimaissa olevat suurlähettiläät kirjoittivat muistion presidentti Emmanuel Macronille. Muistio käsittelee Ranskan uskottavuuden ja vaikutusvallan menetystä ja syyttää siitä presidenttiä.

Kymmenen Ranskan muslimimaissa olevaa suurlähettilästä kapinoi avoimesti presidentti Emmanuel Macronin “Israel-myönteistä käännettä” vastaan kirjoittamalla ja allekirjoittamalla yhdessä muistion presidentille. Asiasta kertoo ranskalaislehti Le Figaron artikkeli.

Suurlähettiläät väittävät, että Ranskan Israelia puoltava kanta ymmärretään väärin Lähi-idässä ja että se rikkoo maan perinteisesti tasapainoista asemaa israelilaisten ja palestiinalaisten välillä.

Muistio käsittelee Ranskan uskottavuuden ja vaikutusvallan menetystä ja panee merkille huonon kuvan. Se viittaa melko diplomaattisessa muodossa siihen, että kaikki on seurausta presidentin kannoista.

Luottamuskriisi Ranskan ja Lähi-idän välillä on “vakava” ja uhkaa olla “pitkäkestoinen“, muistion kirjoittajat varoittavat.

Olemme kokeneet kriisejä menneisyydessä profeetta Muhammedin karikatyyreillä, mutta pystyimme purkamaan ne melko nopeasti“, muistelee muistion lukinut diplomaatti.


Mainos. Juttu jatkuu alla.


Tällä kertaa“, hän lisää toistaen toisinajattelijoiden varoitusta, “epäluottamus meitä kohtaan on syvää ja todennäköisesti kestää. Keskustelukumppanimme kokevat, että me petämme itseämme; he uskovat, että humanismiin perustuva diskurssimme on ristiriidassa uuden lähestymistapamme kanssa. Heille Ranskaa vaihtoehtoineen ei ole enää olemassa.

Lähde: Le Figaro

Kuva: Rawpixel, Ron Przysucha, Public domain

Toimitus
Kirjoittanut Toimitus

Tilaa
Ilmoita
guest

1 Kommentti
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Jussi Neuvonen
Jussi Neuvonen
14 päivää sitten

Nuoren globaalin johtajan ei tarvitse olla nuori eikä globaali mutta historian ymmärtäminen on ehdottomasti kielletty. Macronin tapauksessa erityisesti Ranskan historian. Nämä suurlähettiläät näyttävät olettavan että M on itsenäinen toimija, argumentin vuoksi niin täytyy tehdäkin.Contact Us

1
0
Kommentoi ja keskustele!x