Yhdysvaltain edustajainhuoneen oikeustoimikomitean tuoreessa väliraportissa kerrotaan Bidenin hallinnon sensuuritoimista ja painostuksesta somejättejä kohtaan.

Yhdysvaltain edustajainhuoneen oikeustoimikomitean (eng. House judiciary comittee) republikaanit julkistivat viestipalvelu X:n tilillään uuden yli 800-sivua käsittävän komitean väliraportin presidentti Joe Bidenin hallinnon toimista, joilla se pakotti sosiaalisen median jätit sensuroimaan amerikkalaisia.

Väliraportissa kerrotaan Bidenin Valkoisen talon kuukausien mittaisesta, suuriin yrityksiin, kuten Facebookin emoyhtiö Metaan, Youtuben emoyhtiö Alphabetiin ja Amazoniin kohdistuvasta painostuskampanjasta, sensuroidakseen kirjoja, videoita, viestejä ja muuta sisältöä verkossa.

Vuoden 2021 loppuun mennessä Facebook, YouTube ja Amazon muuttivat sisällönvalvontakäytäntöjään tavalla, joka vastasi suoraan Bidenin hallinnon kritiikkiin.

Vaikka Bidenin Valkoisen talon painostuskampanja suurelta osin onnistui, sen vaikutukset olivat
tuhoisat. Tukahduttamalla sananvapautta ja tarkoituksella vääristämällä julkista keskustelua “nykyajan
kaupungin aukiolla”, ajatuksia ja politiikkaa ei enää testattu reilusti ja niistä ei keskusteltu niiden ansioiden perusteella
“, väliraportti toteaa.

Meneillään oleva oikeudenkäynti ja Twitter-tiedostojen julkaiseminen sen jälkeen, kun Elon Musk hankki yrityksen, ovat valottaneet Bidenin hallinnon kulissien takaisia ponnisteluja sensuroida poliittisia vastustajia ja epäsuotuisia näkemyksiä.


Mainos.

Esimerkiksi vain Bidenin hallinnon kolmantena päivänä Valkoinen talo lähetti sähköpostia Twitterin (nykyisin X) henkilöstölle vaatien, että Robert F. Kennedy Jr.:n twiitti “poistetaan mahdollisimman pian“.

Vaatimusta ei rajoitettu vain Kennedyyn. Samassa sähköpostissa Bidenin Valkoinen talo pyysi Twitteriä myös “pitämään silmällä tviittejä, jotka kuuluvat tähän samaan genreen”.

Raportin mukaan tärkeimmiksi asiakirjoiksi Bidenin Valkoisen talon sensuuriponnistelujen ymmärtämiseksi ovat kuitenkin osoittautuneet yritysten sisäiset sähköpostit Valkoisen talon uhkailusta ja painostuksesta.

Bidenin hallinto painosti yrityksiä sensuroimaan todellista tietoa, satiiria, meemejä, mielipiteitä ja amerikkalaisten henkilökohtaisia ​​kokemuksia vastoin heidän väitteitään halusta taistella niin sanottua “misinformaatiota” ja ulkomaista disinformaatiota vastaan.

Koronarokotteisiin liittyvä informaatio sensuurin keskiössä

Esimerkiksi komitean ja alikomitean hankkimat sisäiset Facebook-sähköpostit heinäkuulta 2021 osoittavat Facebookin ymmärtäneen, että Bidenin Valkoisen talon kanta oli, että se halusi poistettavan alustalta “negatiiviset tiedot tai mielipiteet rokotteesta” sekä “humoristista tai satiirista sisältöä, joka viittaa siihen, että rokote ei ole turvallinen“.

Samassa sähköpostisarjassa kävi ilmi myös, että oikeat tiedot rokotteiden sivuvaikutuksista haluttiin poistaa.

Samaan tapaan toimittiin myös YouTuben ja Amazonin suhteen. Raportin esimerkit näidenkin palvelujen osalta liittyvät koronarokotteiden kritiikkiin.

Raportti muistuttaa, että Yhdysvaltain perustuslaki kieltää “lyhentämästä sananvapautta“. Siten mikä tahansa laki tai hallituksen politiikka, joka vähentää tätä vapautta [sosiaalisen median] alustoilla rikkoo ensimmäistä lisäystä.


Mainoksia.



Lähde: THE CENSORSHIP-INDUSTRIAL COMPLEX: HOW TOP BIDEN WHITE HOUSE OFFICIALS COERCED BIG TECH TO CENSOR AMERICANS, TRUE INFORMATION, AND CRITICS OF THE BIDEN ADMINISTRATION

Kuvituskuva: Pexels free photos

Tilaa
Ilmoita
guest

4 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
p.grandell
p.grandell
13 päivää sitten

mitä meillä sitten? tom of finlandiassa, täysi pohjois korean meininkiä. omaa perustuslakia rikotaan jatkuvasti..

Juha
Juha
13 päivää sitten

USA on johdettu saman syndikaatin toimesta kuin Neuvostoliitto aikoinaan.. kenties yhä. Anton Denikin, Venäjän viimeinen valkoinen kenraali tiesi ketä vastaan taisteli.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Anton_Denikin

USAn keskuspankki fed luo rahaa tyhjästä ja “lahjoittaa” sen syndikaatin pankeille jotka omistaa määräysvallan kaikista merkittävistä pörssiyrityksistä, myös someyhtiöistä. Eräänlaista nykypäivän kommunismia siis. He sanelee mitä somealustalla saa sanoa.. ja marxilaista skeiidaa tuupataan joka some ja mediatuutista.. alvariinsa tottakai.

USAn puolustushallinto, mm DoD ja Darpa -on ollut mukana luomassa
internettiä, käyttöjärjestelmiä somealustoja.. hardwarea ja softaa..yleensä kaikkea tietojenkäsittelyä mitä netissä tapahtuu. Vai kuvitteleeko joku naivisti että netti on kontrollivapaa avoin vyöhyke?

Jussi Neuvonen
Jussi Neuvonen
13 päivää sitten
Vastaa  Juha

Fediä mahdoton konrolloida koska SE EI OLE YKSITYINEN EIKÄ JULKINEN. Ei lintu eikä kala. “Liisa Ihmemaassa” -meininkiä.

pöh
pöh
13 päivää sitten

Tämähän ei ole enää mikään uusi juttu, mutta tämä kertoo taas paljon siitä “länsimaisesta lehdistönvapaudesta”. Eli medialla on vapaus valehdella ihmisille.



Contact Us

10
0
Kommentoi ja keskustele!x