Vuodettujen sähköpostien mukaan Yhdysvallat kielsi perjantaina diplomaattejaan puhumasta de-eskalaatiosta, tulitauosta ja rauhan palauttamisesta sekä väkivallan ja verevuodatuksen lopettamisesta.

Israelin kiihdyttäessä sotatoimiaan Gazaan, Yhdysvaltain ulkoministeriö on ohjeistanut Lähi-idän kysymyksissä työskenteleviä diplomaattejaan olemaan antamatta julkisia lausuntoja, jotka viittaavat siihen, että Yhdysvallat vaatii tulitaukoa, HuffPost raportoi viitaten vuodettuihin sähköposteihin.

Perjantaina virkamiehille lähetetyssä ohjeessa ulkoministeriö sanoi, ettei se halunnut lehdistömateriaalin sisältävän kolmea erityistä lausetta: “de-eskalaatio/tulitauko“, “väkivallan/verenvuodatuksen lopettaminen” ja “rauhan palauttaminen“.

Sähköpostit lähetettiin tunteja sen jälkeen, kun Israel kertoi yli 1,1 miljoonalle Pohjois-Gazan asukkaalle, että heidän tulisi jättää kotinsa alueella ennen odotettua maahyökkäystä. Torstaina Yhdistyneet Kansakunnat sanoi, että Israel oli antanut gazalaisille 24 tunnin määräajan siirtyä kaistan eteläpuolelle ja varoitti, että “tällaisen liikkeen toteuttaminen olisi mahdotonta ilman tuhoisia humanitaarisia seurauksia“.

Paljastus lähettää järkyttävän signaalin Bidenin hallinnon haluttomuudesta vaatia hillintää Israelilta, kun maan läheinen kumppani laajentaa hyökkäystä, joka alkoi sen jälkeen, kun Gazaa hallitseva Hamas hyökkäsi Israelin siirtokuntia vastaan ​​7. lokakuuta“, HuffPost kirjoittaa.


Mainos. Juttu jatkuu alla.


Lähde: HuffPost

Kuvituskuva: zeevveez from Jerusalem, Israel/Wikimedia Commons, CC BY 2.0 DEED

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.

Tilaa
Ilmoita
guest

4 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Minä
Minä
1 kuukausi sitten

Ihan normaalia diplomaattien ohjausta, jotta ei luotaisi sekavaa kuvaa maan politiikasta. Mikä tuossa oli ihmeellistä? Sekö, että ei saa toppuutella Israelia vastaiskusta? Pitäisikö sitä toppuutella, jos ollaan realisteja? Israelin täyty mennä Gazaan, jos se haluaa iskeä Hamasiin. Miksi kukaan ei sano Hamasille, että älkää menkö siviilien sekaan ja laittako asevarastoja sairaaloihin?

Puolueeton
Puolueeton
1 kuukausi sitten

Jos sähköpostit ovat totta, kysymyksessä on ainakin totalitarismin alku Yhdysvalloissa, jossa joku korkeampi taho määrää (toppuuttelee), miten alemmalla tasolla saa ilmaista oman mielipiteensä. Kun määräykset ulottuvat kansalaisiin, ollaan päädytty täyteen toralitarismiin, jota on kuvattu muillakin sanoilla: kommunismi, fasismi, natsismi ja nyt kai on menossa tai ainakin alkamassa läntinen uusinuusliberalismi. Totalitarismiin pääsy edellyttää, että suurin osa kansalsista on median avulla saatu tilaan, jossa näkemykset ovat hyvin kapeita.
Kapeaa näkemystä edellyttää lauseen hyväksyminen: Hamas on terroristijärjestö, Israel ei ole. Venäjä on aggressiivinen hyökkääjä ja Ukraina puolustautuja, jota tulee muiden tukea. Kiina on kommunistinen diktatuuri, USA on demokraattinen valtioliitto. Jos pitää lausetta täysin virheellisenä, sekin ilmaisee kapeaa näkemystä.

Viimeksi muokattu 1 kuukausi sitten by Puolueeton
Minä
Minä
1 kuukausi sitten
Vastaa  Puolueeton

No, eii tuo ole mitään totalitarismin alkua. Ihan tavallista ohjausta diplomaateille. Ei diplomaateilla ole koskaan ollut vapautta puhua mitä sattuu. Heidän asiansa on noudattaa hallituksen politiikkaa ja sen mukaisia näkemyksiä sekä puhua sen raameissa.

trackback

[…] kielsi perjantaina diplomaattejaan puhumasta de-eskalaatiosta, tulitauosta ja rauhan palauttamisesta sekä väkivallan […]Contact Us

4
0
Kommentoi ja keskustele!x