Venäjä vaatii YK:n turvallisuusneuvostoa tuomitsemaan Hamasin lisäksi myös Israelin toimet. Dmitri Medvedevin mukaan Yhdysvallat on iskusta vastuussa.

Venäjän apulaislähettiläs YK:ssa Dmitri Polyansky sanoi keskiviikkona, että Brasilian Palestiinan tilannetta koskevasta päätöslauselmaluonnoksesta puuttuu kehotus välittömään tulitaukoon ja Israelin tuomitseminen Al-Ahlin baptistisairaalaan Gazan keskustassa kohdistuneesta hyökkäyksestä.

“Tällä hankkeella on kaksi suurta haittaa: sanamuoto, jossa tuomitaan yksinomaan Hamasin toimet, mutta ei Israelin pommituksia Gazassa, mikä tekee siitä poliittisen ja epätasapainoisen sekä välittömän tulitauon vaatimuksen puuttuminen”, Polyansky kirjoitti Telegramissa.

Brasilian päätöslauselmaluonnos on suurelta osin sama kuin YK:n turvallisuusneuvoston maanantaina hylkäämä venäläinen luonnos.

Luonnos ilmaisee myös äärimmäisen huolen alueen tilanteen heikkenemisestä ja lukuisista siviiliuhreista sekä sen, että pitkäaikainen ratkaisu Palestiinan ja Israelin väliseen konfliktiin voidaan saavuttaa vain rauhanomaisin keinoin.

Asiakirjassa tuomitaan jyrkästi kaikki siviiliväestöä vastaan kohdistettu väkivalta sekä vaaditaan panttivankien välitöntä vapauttamista.


Mainos. Juttu jatkuu alla.


Yli 500 ihmistä kuoli Israelin ilmaiskussa Al-Ahlin baptistisairaalaan tiistaina, piiritetyn erillisalueen palestiinalaisten viranomaisten mukaan. Israel on kuitenkin kiistänyt syyllistyneensä ilmahyökkäykseen.

Venäjän turvallisuusneuvoston varapuheenjohtaja Dmitri Medvedev kutsui hyökkäystä hirviömäiseksi sotarikokseksi, josta Yhdysvallat on vastuussa.

“Gazan kaistalla sijaitsevaan sairaalaan tehty hirviömäinen hyökkäys on varmasti sotarikos. Ja lopullinen vastuu siitä on niillä, jotka kyynisesti tienaavat rahaa eri maiden ja maanosien sodista. Kuka ajattelematta jakaa kolossaalisia rahoja aseisiin, ruokkien heidän sotilasteollista kompleksiaan. Kuka viestii valheellisesti maailmanlaajuista tehtäväänsä suojella demokraattisia arvoja. Amerikan yhdysvallat“, hän kirjoitti Telegramissa.

Myös Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zakharova tuomitsi hyökkäyksen “epäinhimillistävänä tekona”.

Zakharova muistutti, että Israel ilmoitti tekevänsä iskuja Gazan alueelle ja täydensi ilmoituksiaan nöyryyttävillä huomautuksilla alueen väestöstä.

Zaharovan mukaan Lähi-idän valtiot kutsuvat Israelia syylliseksi tähän rikokseen, mutta länsimaat reagoivat tapahtuneeseen eri tavalla.

Kommentti:

Gazassa suoritetaan Suomen tuoreen liittolaisen Yhdysvaltojen sponsoroimaa kansanmurhaa.

Yhdysvallat kielsi perjantaina diplomaattejaan puhumasta de-eskalaatiosta, tulitauosta ja rauhan palauttamisesta sekä väkivallan ja verevuodatuksen lopettamisesta.

Sellainen kumppani tällä entisellä rauhanvälittämisen suurvallalla, Suomella, nyt sitten on.

Lähde: Anadolu Agency

Kuvituskuva: Cancilleria ArgentinaCC BY 2.0

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.


Kumppani-ilmoituksetHaluatko lukea geoblokattuja uutisia, esimerkiksi Venäjän mediasta? Tarvitset vain VPN-palvelun.

Tilaa
Ilmoita
guest

2 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Jussi Neuvonen
Jussi Neuvonen
1 kuukausi sitten

Hyödyllinen muistutus. Muistetaan myös että “Suomen liittolainen” ei ole jenkkilästä puhuttaessa sadan tärkeimmän ominaisuuden tai osuvimman kuvauksen joukossa.

Johan Pomppas
Johan Pomppas
1 kuukausi sitten

Medvedev on tässä vuosien aikana antanut monenlaisia lausuntoja, ei kai kukaan täysjärkinen ihminen oletusarvoisesti piittaa mitä sieltä tulee. Entä nämä Venäjän rajaseuduilla vuosikymmeniä kestäneet konfliktit, muutkin kuin erikoisoperaatio Ukrainassa?

Tää on varmaan sitä vastuullista uutisointia. Sairaalahyökkäyksen tekijä varmaan ihan lähipäivinä kyllä paljastuu.Contact Us

2
0
Kommentoi ja keskustele!x