Näkemyksemme Israelin ja Venäjän oikeutuksista sotatoimiin poikkeavat, vaikka tilanne on samanlainen. Onko tämä sitä sääntöpohjaista järjestystä, jonka mukaan länsi vaatii muidenkin elävän?

Monet näyttävät meillä ja maailmalla ajattelevan, että Israelilla on oikeutus hyökätä Palestiinaan, koska Hamas tappoi israelilaisia.

Venäläiset näkevät samanlaisen oikeutuksen Ukrainassa. Venäläisiä on tapettu maassa vuodesta 2014 lähtien, mm. Odessan joukkomurhassa ihmisiä poltettiin elävältä.

Soittaako kelloja?

Itä-Ukrainan kansantasavaltojen ja Kiovan joukkojen välisessä konfliktissa vuosina 2014-2022 kuoli noin 14 000 ihmistä, ennen kuin Putin päätti mennä kunnolla väliin helmikuun lopulla 2022.

Huomattavaa pidättyväisyyttä muuten. Netanjahu ei 2030-luvulle venttaile ja yritä neuvotella.


Mainos. Juttu jatkuu alla.


Lännessä ymmärretään…ja ei ymmärretä. Tällä kertaa Yhdysvallat ei asetakaan pakotteita, vaan tukee Israelin sotatoimia. Liekö tullut vihreää valoa koko Palestiinan hallintoalueen pulverisoimiselle.

Joko nyt kilkattaa?

Tämän kaksinaismoralismin näyttäytyminen kaikessa alastomuudessaan pudottanee suomut silmiltä Ukrainan osalta. Sodan tuki haihtuu.

Ja ennen kuin kukaan selittää konfliktien eroja sillä, että Israel toimii omassa maassaan jne, niin siitähän sopii debatoida, kuka kenenkin maassa on, mitä olen näitä keskusteluja seurannut. Siihen debattiin voi halutessaan osallistua vaikkapa tämän jutun kommenteissa.

Tämä kirjoitus ei ole kannanotto tässä konfliktissa minkään osapuolen puolesta, vaan asetun rauhan ratkaisun etsimisen ja löytämisen puolelle. Sekä israelilaisten että palestiinalaisten näkökulmia on huomioitava.

Keitä me länsimaalaiset olemme moralisoimaan osapuolia siitä, että pitävät omiensa puolta, kun oman moraalikompassimme viisari suhteessa eri sotiin pyörii kuin onnenpyörän osoitin.

English version of this article is available at Medium.

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.


Kumppani-ilmoituksetHaluatko lukea geoblokattuja uutisia, esimerkiksi Venäjän mediasta? Tarvitset vain VPN-palvelun.

Tilaa
Ilmoita
guest

11 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Jussi Neuvonen
Jussi Neuvonen
1 kuukausi sitten

Näin käy moraalikompassin viisarille kun poliittinen korrektius on korvannut poliittisen ajattelun rippeetkin. Ja kun politiikkaa ns. tehdään ns. “24/7”. Sitten vielä valtakysymys eli kuka määrittelee narratiivin…

Puolueeton
Puolueeton
1 kuukausi sitten

Poliittinen korrektius on juuri mainitsemaani massahypnoosia, ollaan aatteen vallassa näkemättä todellisuutta. Poliitikot kuvittelevat ajattelevansa hyvällä taidolla, mutta se tuottaakin hyvän sijasta pahaa. Tätä jatkuu, kunnes kansalaiset heräävät aatteen luomasta massahypnoosista ja ottavat vallan pois. Ellei riittävää heräämistä tapahdu tuomalla esiin aatteen ristiriitoja todellisuuden kanssa, tuloksena on totalitaristinen valtio. Se voi tapahtua myös päinvastoin vallankaappauksella, jossa vasta-aatetta kannattavat luovat oman totalitaristisen valtion. Neuvostoliitto oli tästä hyvä 70 vuotta vallinnut esimerkki. Rehellisyyttä ja sananvapautta tarvitaan.

Viimeksi muokattu 1 kuukausi sitten by Puolueeton
pöh
pöh
1 kuukausi sitten

Gazan muslimit ja Israelin juutalaiset ei voi ikinä elää rauhassa, vaikka tuhat vuotta neuvoteltaisiin.
Aika sama taitaa kohta olla Venäjä-Ukraina tilanne.

Ei ole sama asia
Ei ole sama asia
1 kuukausi sitten
Vastaa  pöh

Rauha tulee silloin kun Hamas tuhottu ja eivätkä enää aivopese palestiinalaisia vihaamaan juutalaisia. Israel ei halua mitään muuta kuin elää rauhassa. Hamas haluaa tappaa joka ikisen juutalaisen eivätkä he edes piilottele sitä ollenkaan.

pöh
pöh
1 kuukausi sitten

Ei se ihan niin yksinkertaista ole.
Itse Gaza-Israel konfliktissa en pysty valitsemaan mitään puolta.
Mutta molemmat on äidinmaidosta opetettu vihaamaan toisiaan.
Sen sijaan ihmettelen miksi vaikutusvaltaiset juutalaiset haluaa täyttää länsimaat muslimeilla jotka vihaavat juutalaisia?

Puolueeton
Puolueeton
1 kuukausi sitten

“Soittaako kelloja?” Hyvää tietää, että edes yhden päätoimittajan päässä kellojen ääni kilisee. Älykkyydestä riippumatta useimpien päässä ei synny muuta kuin myötätuntoa valtauutisten tuomalle aatteelle.
Tähän on selvä psykologinen syy olemassa. Ihmiset ovat joukkosuggestion vallassa. (Suggestio=Henkilöön vaikuttaminen siten, että hän tiedostamattaan alkaa käyttäytyä määrätavalla tai omaksuu tietyn ajatuksen tai asenteen.)
Tätä sanotan myös massahypnoosiksi, joka onkin selvempi sanonta, koska jo pitkään on ollut viihdeohjelmia, joissa joukko ihmisiä saadaan hypnoosiin hypnotisoijan avulla ja ihmiset saadaan tekemään huvittavia ja älyttömiä tekoja, joita ei tervejärkinen tekisi yleisön edessä. Massahypnoosissa on vain se suuri ero, että hypnotisoijat, poliitikot, viranomaiset ja uutisten jakelijat itsekin ovat hypnoosin alaisina näkemättä tosiasioita. Kellot eivät soi kenenkään korvissa.
Massahypnoosia pyritään estämään pilkkaamalla vastapuolen hypnotisoijia ja ollaan itsekin jonkinlaisessa massahypnoosissa, oman vasta-aatteen vallassa. Tämänkaltainen vastustus vain lisää huonon aatteen kannatusta myötätuntoisissa kansalaisissa. Ainoa oikea tapa vastustaa massahypnoosia on keksiä ristiriitoja aatteissa pääkirjoituksen tapaan. Vain se voi herättää järkeviä ajattelijoita näkemään todellisuutta. Kun heränneitten määrä on riittävä, huonot aatteet katoavat.

Leino Kimmo
Leino Kimmo
1 kuukausi sitten

Olen 15 vutta kerännyt todisteita siitä, kuinka kaikki tämä on Suomen osalta laitettu tapahtumaan.

2005 Suomen hallitus tilasi tutkimuksen: Media ja demokratia Suomessa / Kriittinen näkökulma.

Heti tuon tutkimuksen valmistumisen jälkeen alkoi YLE-veron suunnittelu, koska tutkimuksessa selvisi seuraava seikka: ”Ratkaisevssa roolissa tässä on YLE.” Tärkeää on myös pienten, mutta merkittävien lahditstötukien käyttö.”

Määrätietoisella toiminnalla siis vapaa tiedonkulku estettiin Suomen hallituksessa 2005 !

Tätä tiedonkulun estettä tarvittiin, koska maanpetoksia aiottiin suorittaa useampia lähitulevaisuudessa.

EOA päätös 876/2/05 … poliisilla ei ole oikeutta suorittaa esitutkintaa aksalaisen sillle ilmoittamassa presidentin- ja ministerinvastuuasiassa. Tällainen päätöksenteko eli lain tulkinta kuuluu oikeuslaitokselle, ei ”laillisuusvalvojalle”. Tässä lienee syy, että ”päätös” salattiin 20.12. 2007 asti, jolloin perustuslakiin kuulunut rinnakkainen syyteoikeus poistettiin ”rikoslakimuutoksella” 1.1 2006 ja He 55/2007 tehtiin toinekin muutos rikoslakiin ministerinvastuuasioiden käsittelyn esteeksi !

Seuraava maan-/ valtiopetos tehtiin 2011 ”perustuslakiin” … PL 118 § 3 momentti: Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset … syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä Valtakunnanoikeudessa.

Tämä muuten on julkaistu vain yhdessä lehdessä eli Sydän Satakunnassa viime eduskuntavaalien aikaan.

Vain YLE:n haltuunotolla ja lehdistön lahjonnalla ( lehditsötuki) kansa on saatu pidetyksi tietämättömänä näistä vuosikymmenten petoksista.

Rikosilmoitus jätetty Kansalaistorilla 25.5. 2021 … odottaa S-diaarissa ”poliisin” toimenpiteitä.

S-diaariin kirjataan polkupyörävarkaudet; kännyköiden katoamiset ja maan- / valtiopetokset; vaikka viimemainittujen kirjjamisesta S-diaariin ei lakia olekkaan; vain ”maan tapa” !

Suomessa pl 118 §:n mukaan on 2 viisaria; kansalle ja ministereille omansa !

Kun kansa siirtyy 1 viisarin järjestelmään koittaa monille kovat ajat maksellessa varastetuita miljardeja takaisin: archive.today/kimmoleaks.fi . Vuosi sensuroidut ”julkiset tiedot” !

Puolueeton
Puolueeton
1 kuukausi sitten
Vastaa  Leino Kimmo

Perustuslaki sallii selkeästi totalitaristisen valtion synnyn, jos vain kansalaiset sen sallivat valitsemalla eduskuntaa totalitarismiin pyrkiviä edustajia. Nykyajan median avulla toimivassa massahypnoosissa tämä on onnistunut helposti ja toimii lakien luvun mukaisesti. Valtakunnan oikeuden 5 jäsentä ovat merkittävässä asemassa ja valintakin kuvaa totalitaarisuuteen siirtymistä. Kuvittelisin jäsenten olevan vähintään puolueisiin kuulumattomia oikeutieteen tohtoreita.
”Eduskunnan valitsemat jäsenet ja varajäsenet vuosiksi 2019–2023.[4]

kansanedustaja, varatuomari Johannes Koskinen, sd. (kansanedustaja Tarja Filatov)
kaupunginjohtaja, oikeustieteen kandidaatti Ritva Viljanen (kansanedustaja Mika Kari)
kansanedustaja, oikeustieteen maisteri Leena Meri, ps. (varatuomari Laura Korpinen)
kansanedustaja, oikeustieteen maisteri Antti Häkkänen, kok. (kansanedustaja, oikeustieteen kandidaatti Pihla Keto-Huovinen)
asianajaja Anssi Kyllönen (varatuomari Eeva-Maria Maijala)”

118 pykälä ”Jokaisella, joka on kärsinyt oikeudenloukkauksen tai vahinkoa virkamiehen tai muun julkista tehtävää hoitavan henkilön lainvastaisen toimenpiteen tai laiminlyönnin vuoksi, on oikeus vaatia tämän tuomitsemista rangaistukseen sekä vahingonkorvausta julkisyhteisöltä taikka virkamieheltä tai muulta julkista tehtävää hoitavalta sen mukaan kuin lailla säädetään. Tässä tarkoitettua syyteoikeutta ei kuitenkaan ole, jos syyte on perustuslain mukaan käsiteltävä valtakunnanoikeudessa.”
6 pykälä ”Eduskunta valitsee valtakunnanoikeuteen viisi jäsentä ja heille jokaiselle henkilökohtaisen varajäsenen neljän vuoden toimikaudeksi siten kuin siitä erikseen säädetään.”
114 pykälä ”Syyte valtioneuvoston jäsentä vastaan lainvastaisesta menettelystä virkatoimessa käsitellään valtakunnanoikeudessa sen mukaan kuin lailla tarkemmin säädetään.”

Ei ole sama asia
Ei ole sama asia
1 kuukausi sitten

Kuvittele jos Ahvenanmaalla eläisi suomalaisia vihaava väestö, joka ampuu raketteja meidän kaupunkeihin, tappaa poikiamme, raiskaa naisiamme, kidnappaa lapsiamme, haluaa avoimesti suomalaisten kansanmurhaa, kieltäytyy joka ikisestä rauhanneuvottelusta, käyttää ulkomailta saatuja rahoja ja resursseja aseiden valmistamiseen… Mitä sinun mielestäsi Suomen pitäisi tehdä? Elää ikuisessa pelossa?
Israel on neuvotellut Hamasin kanssa jo aivan tarpeeksi. Ainoa keino rauhaan on tuhota heidät. Ja Israel tekee kaikkensa vähentääkseen siviiliuhreja, huolimatta siitä että väki vihaa juutalaisia. He kertovat palestiinalaisille minne he ampuvat, kehottavat heitä siirtymään muualle, he ovat jopa kehittäneet pommin jonka ainoa tarkoitus on varoittaa asukkaita tulevasta. Mikään muu maa ei tällaista tee. Hamas sen sijaan kehottaa gazalaisia pysymään paikoillaan. Egypti estää heitä pakenemasta. He haluavat palestiinalaisten kuolevan. Ainoa taho, joka välittää pätkääkään palestiinalaisten hengestä, on ironisesti Israel, koska on Israelin etujen mukaista välttää kuolonuhreja. He tietävät, että joka ikistä siviiliuhria käytetään Israelia vastaan. Mutta Israel ei voi vain katsoa sivusta kun Hamas barbaarit murhaavat väkeään. Mikään muu maa ei tällaista voisi hyväksyä.
Äläkä vertaa Ukrainan tilannetta Israeliin. Israel on neuvotellut useaan otteeseen Hamasin kanssa. Tarjonnut ilmaista sähköä ja vettä Gazaan. Vetäytynyt Gazasta vuonna 2005, jotta palestiinalaiset saisivat itsehallinnon. Sen sijaan he äänestivät terroristijärjestö Hamasin valtaan, joka on tehnyt Gazasta terroristien pesän. Ukrainan väkivaltaisuudet eivät vedä vertoja siihen mitä Hamas teki. He systemaattisesti astuivat ihmisten koteihin, ampuivat heitä, raiskasivat heitä, häpäisivät heidän ruumiitaan, ottivat kuvia niistä ja kerskailivat teoillaan. He haluavat juutalaisten kansanmurhaa ja ovat täysin avoimia siitä.

Kimmo Leino
1 kuukausi sitten

Nyt suomalaisia vihaava väestö hallitsee Arkadianmäkeä valheen voimalla ja varastamalla kansan omaisuutta tähän tehtävään: Iltalehti 7.4. 2012 ”Eduskunnassa muhii miljardikaappaus”. ”Yli lain salliman peityt tasoitusvastuurahat aiotaan kaapata.”
He 99 – 104 /2022 vp; kertoo seuraavaa: YEL-lakia muutetaan niin, että nykyiset yrittäjät maksavat suoraan eläkkeellä olevien yrittäjien eläkkeet. YEL-rahastot Uniber-episodilla lähettettiin Saksan pankkeja pelastamaan, kuten lailla 444/2012 tasoitusvastuumiljardit annettiin pankki-vakuutuslaitoksille 1.1. 2013 . ( rikosilmoitus siis jätetty 25.5. 2021 Kansalaistorilla tästä sekä PL 118 § maan-/ valtiopetoksesta ).
Näissä sodissa on kyse siitä mitkä pankkimafiat koittavat hallita koko maailmaa ”korkoaseen” avulla; eli velkaannuttamalla kansakuntia; kuten Suomea.
Suomen pienyrittäjien kansanmurhatko ( 90-luvulla ”lainsäädännöllä” tapettiin 15 000 yrittäjää); nyt yrittäjien elinolosuhteet on laitettu siihen malliin, että heidän elinajanodotteen ja elinolosuhteiden tarkoituksella tehty lasku voidaan rinnastaa kansanmurhaan:)
PL 118 § 3 momentilla todellisuudessa pienyrittäjistä tehtiin tarkoituksella ihmisoikeudettomia, ettei mm. ”lain” 444/2012 varkautta sekä lain 99 – 104 / 2022 vp YEL-rahastovarkautta saada rikostutkintaan missään Euroopassa. EIT tästä Suomen surkeasta tilasta sai tiedon 2006 – 2008 / EIT 24221/06 Leino versus Suomi … kaikki siksi seulottiin pois käsittelystä totuuden salaamiseksi EOA kansliapäätöksen 1350/4/08 ”olosuhteissa” .
Suomen EIT tuomarin jääviyksiä seuloa pois käsittelystä Suomen työpaikkaansa koskevaa aineistoa ( Valtakunnansyyttäjänvirasto ) ei voida käsitellä, vaikka kysymyksessä olisi Suomen valtion valitsema henkilö.) Archive.today/kimmoleask.fi … käytä archiven sisäistä hakukonetta, koska Google ei löydä ???
Rikokset; jotka ovat johtaneet sotiin ovat maailmanlaajuisia ja suunnitelmallisia; niiden peittelyssä on mukana EIT ja Kansainvälinen rikostuomioistuin, jonka kanssa Suomella on erillis-sopimus sotarikos-istuntojen pitämiseksi vastineena Kansainvälisen rikostuomioistuimen toimivallattomuudelle Suomen ”yksittäistapauksissa”; jollainen minäkin olen 9.12. 2005 Valtakunnansyyttäjänvirastoon toimitetun syyteilmoituksen seurauksena; siis ihmisoikeudeton Suomen kansalainen; jonka ihmisoikeudettomuutta Euroopan ”Ihmisoikeustuomioistuin” ei jäävin tuomarin toimesta ottanut käsittelyyn…. kaikki asiakirjat periaatteessa ovat julkisia; mutta media ne salaa saamansa lahjonnan ( lehdistötuki ) kansalaisilta … millaisesta rikoskokonaisuudesta tässä siis on kyse, kun Suomen hallitukset on lahjottu : Iltalehti 19.2. 2013 ”Miljoonien rahavirrat puolueille”.

Puolueeton
Puolueeton
1 kuukausi sitten

Ei ole sama asia vaan eri asia. Jos suomaliset rosvoisivat omille kansalaisilleen Ahvenanmaan saaria ja levittäisivät sinne suomenkielisiä asukkaita sekä pitäisivät kovat tarkastukset ahvenanmaalaisille näiden tullessa suomenkielisille alueille, voisi vihaa syntyäkin. Onneksi pohjoisessa noudatetaan sopimuksia ja lakeja ainakin jossain määrin ja ollaan kavereita. Tämä muuten voisi toimia Palestiinassakin.
Siellä ei kuitenkaan asu suomalaisia, jotka ovat alistuvaa väkeä. No ei aivan, yksi pyrkimys vapautua oli nuijasota, jossa lopulta tapettiin noin 1% suomalaisista.Contact Us

11
0
Kommentoi ja keskustele!x