FASISMIFARSSI

 

Ennen kesälomille kirmaamistaan kansanedustajat järjestivät hupaisan kesänäytöksen eduskunnassa. Vihertävän punertava oppositio lähti laukalle ja hallituksen luottamuksen lisäksi äänestettiin uunituoreen elinkeinoministeri Vilhelm Junnilan (ps.) luottamuksesta.

Mika ”lonkero” Lintilän (kesk.) seuraaja pääsi ainakin hetkiseksi valokeilaan, kun oppositio päätti pöyristyä Junnilan veljeilystä äärioikeiston kanssa sekä natsiaiheisista niin sanotuista vitsailuistaan. Joidenkin lehtien pääkirjoittajatkin ovat olleet lähes siipiä vailla. Kirjoitusten mukaan Junnilalla ei enää ole varaa virheisiin ja hänen olisi pitänyt jo itse erota. On myös mainittu, että ministeritasolla yhteyksiä äärioikeistolaisiin liikkeisiin ei voi olla. Eikä natsiaiheinen vitsailu ole millään muotoa soveliasta. Ukkosta tuntuu olevan ilmassa ja sitä voi olla vielä syksymmälläkin. Hallitus voi alkaa totuttelemaan, että joissain piireissä elinkeinoministeriä kutsuttaneen fasisti-Junnilaksi.

Hallituskamraateista RKP:ltä ministeri Junnila ei saanut luottamusta. Perussuomalaisten ja RKP:n rinnakkaiselo näyttää melko toivottomalta. Hallitusneuvotteluissa havaittu kyräily ja molemminpuolinen epäluottamus saivat jatkoa. Tästäkin äänestyksestä perussuomalaiset jäi ainakin yhden velkaa. Jos he ovat vähääkään poliitikkoja, niin vastakampitus nähdään enemmin tai myöhemmin.

Hallitusrivien rakoillessa Junnila olisi saanut epäluottamuksen, jos sitä olisi oikeasti haluttu. Oppositio ei tietenkään ollut täysilukuisena paikan päällä ja Junnila nauttii edelleen eduskunnan luottamusta. Tällainen fasismifarssi tällä kertaa esitettiin eduskunnassa. Näillä näkymin syksymmällä on luvassa lisää näytöksiä loistavine roolisuorituksineen.

Historian valossa Suomi on ollut hyvinkin saksalaismielinen maa. Eikä aina ole tyydytty fasismin kanssa pelkkään flirttailuun ja vitsailuun. On menty pidemmällekin. Valitettavan sotaisana näyttäytyy nykyinenkin valtionjohto sekä eduskunta.

 

 

Ari Saukko, Tervola

 

Tämän kirjoituksen Vastavuoro -palstalle on kirjoittanut

Ari Saukko

Vastavuoro-kirjoitukset edustavat ainoastaan kirjoittajiensa näkemyksiä.
Ari Saukko
Kirjoittanut Ari Saukko

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit


Contact Us

0
Kommentoi ja keskustele!x