Chicagon yliopiston maailmankuulu valtiotieteen professori John Mearsheimer kirjoittaa Substackissaan Israelin toimista Gazassa. Hänen mukaansa Israelin toimissa on kyse rikoksesta ihmisyyttä vastaan Bidenin hallinnon tuella.

Se, mitä Israel tekee Gazassa Palestiinan siviiliväestölle – Bidenin hallinnon tuella – on rikos ihmisyyttä vastaan, jolla ei ole mielekästä sotilaallista tarkoitusta“, kirjoittaa Chicagon yliopiston valtiotieteen professori John Mearsheimer Substackissaan.

Mearsheimer siteeraa Israelin tärkeää lobbaysorganisaatio J-Streetiä, jonka mukaan “humanitaarisen katastrofin ja siviiliuhrien laajuus on lähes käsittämätön.

Mearsheimer tarkentaa, että Israel murhaa tarkoituksella valtavan määrän siviilejä, joista noin 70 prosenttia on lapsia ja naisia.

Väitteen, että Israel pyrkii kaikin tavoin minimoimaan siviiliuhreja, kumoavat Israelin korkean tason viranomaisten lausunnot. Esimerkiksi IDF:n tiedottaja sanoi 10. lokakuuta 2023, että “painopiste on vaurioissa eikä tarkkuudessa”. Samana päivänä puolustusministeri Yoav Gallant ilmoitti: “Olen alentanut kaikkia rajoituksia – tapamme kaikki, joita vastaan taistelemme; käytämme kaikkia keinoja“”, Mearsheimer kirjoittaa.

Lisäksi pommituksen tuloksista käy Mearsheimerin mukaan selvästi ilmi, että Israel tappaa umpimähkäisesti siviilejä. Hän viittaa kahteen yksityiskohtaiseen tutkimukseen IDF:n pommikampanjasta, jotka selittävät yksityiskohtaisesti, kuinka Israel murhaa valtavia määriä siviilejä. Kyseiset tutkimukset olivat peräisin israelilaisista julkaisuista.


Mainos.

Vastaavasti New York Times julkaisi artikkelin marraskuun lopussa 2023, josa todettiin “Gazan siviilejä Israelin padon alla tapetaan historiallisella tahdilla“.

Mearsheimerin mukaan ei ole yllättävää, että YK:n pääsihteeri Antonio Guterres sanoi, että todistamme siviilien tappamista, joka on ennennäkemätön eikä verrattavissa mihinkään muuhun konfliktiin sen jälkeen, kun hänet nimitettiin tammikuussa 2017.

Onko Israelilla kansanmurha-aikomus?

Mearsheimerin mukaan Israel myös näännyttää tarkoituksella epätoivoista palestiinalaisväestöä rajoittamalla voimakkaasti Gazaan tuotavan ruoan, polttoaineen, ruoanlaittokaasun, lääkkeiden ja veden määrää. Sairaanhoitoa on erittäin vaikea saada väestölle. Israel ei ole ainoastaan rajoittanut suuresti polttoaineen tarjontaa, jota sairaalat tarvitsevat toimiakseen, vaan se on myös ottanut kohteekseen sairaaloita, ambulansseja ja ensiapuasemia.

YK:n korkea virkamies raportoi, että puolet Gazan väestöstä näkee nälkää ja yhdeksän kymmenestä perheestä joillakin alueilla viettää koko päivän ja yön ilman ruokaa.

Puolustusministeri Gallantin kommentti 9. lokakuuta kuvaa Mearsheimerin mukaan Israelin politiikkaa:

Olen määrännyt täydellisen piirityksen Gazan alueelle. Ei tule sähköä, ei ruokaa, ei polttoainetta, kaikki on kiinni. Taistelemme ihmiseläimiä vastaan ja toimimme sen mukaisesti“, Gallant sanoi.

Mearsheimer huomauttaa myös, että Israelin retoriikassa palestiinalaisia kohtaan on yleistä, että Israelin johtajat viittaavat palestiinalaisiin “ihmispetoina” ja “hirvittävinä, epäinhimillisinä eläiminä“.


Mainoksia.



Hän viittaa Omar Bartovin, huomattavan israelilaissyntyisen holokaustin tutkijan, päätelmiin siitä, että Israelilla on “kansanmurha-aikomus“. Mearsheimerin mukaan myös muut holokausti- ja kansanmurhatutkimuksen tutkijat ovat esittäneet samanlaisen varoituksen.

“Tietenkin puhutaan paljon myös Gazan (ja Länsirannan) etnisestä puhdistamisesta, itse asiassa uuden Nakban tuottamisesta. Lainatakseni Israelin maatalousministeriä: “Olemme nyt levittämässä Gazan Nakbaa”, Mearsheimer kirjoittaa.

Mearsheimerin mukaan Israel myös tuhoaa järjestelmällisesti palestiinalaisten koteja sekä kriittistä infrastruktuuria – mukaan lukien moskeijat, koulut, kulttuuriperintökohteet, kirjastot, keskeiset hallintorakennukset ja sairaalat.

IDF oli 1. joulukuuta 2023 mennessä vaurioittanut tai tuhonnut lähes 100 000 rakennusta, mukaan lukien kokonaisia raunioiksi joutuneita kaupunginosia“, professori kirjoittaa.

Teurastus ei ole mahdollista ilman Bidenin tukea

Vaikka israelilaiset tekevät teurastuksen, he eivät voineet tehdä sitä ilman Bidenin hallinnon tukea. Sen lisäksi, että Yhdysvallat ei ollut ainoa maa, joka äänesti hiljattain annettua YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmaa vastaan, jossa vaadittiin välitöntä tulitaukoa Gazassa, se on myös tarjonnut Israelille tarvittavat aseet tämän joukkomurhan suorittamiseen“, Mearsheimer huomauttaa.

Mearsheimer lainaa israelilaista kenraalia Yitzhak Brickiä, joka teki äskettäin selväksi:

Kaikki ohjuksemme, ammukset, tarkkuusohjatut pommit, kaikki lentokoneet ja pommit, kaikki ovat Yhdysvalloista. Sinä hetkenä kun he sulkevat hanan, et voi jatkaa taistelua. Sinulla ei ole kykyjä… Kaikki ymmärtävät, että emme voi taistella tätä sotaa ilman Yhdysvaltoja. Piste“, Brick sanoi.

Mearsheimerin mukaan on huomattavaa, että Bidenin hallinto on pyrkinyt nopeuttamaan lisäammusten lähettämistä Israeliin ohittaen asevientivalvontalain tavanomaiset menettelyt.

Hän muistuttaa myös, että Gazaan kohdistuneen hyökkäyksensä ohella Israelin hallitus on lisännyt merkittävästi mielivaltaisten pidätysten määrää Länsirannalla. Amnesty Internationalin mukaan on olemassa huomattavia todisteita siitä, että näitä vankeja on kidutettu ja he ovat joutuneet halventavan kohtelun kohteeksi.

Kun katson tämän palestiinalaisten katastrofin kehittyvän, minulle jää yksi yksinkertainen kysymys Israelin johtajille, heidän amerikkalaisille puolustajilleen ja Bidenin hallinnolle: eikö teillä ole säädyllisyyttä?“, Mearsheimer kysyy kirjoituksensa lopuksi.

Lähde: John Mearsheimer/Substack

Kuvituskuva: Chatham house, CC BY 2.0 DEED

Tilaa
Ilmoita
guest

5 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Puolueeton
Puolueeton
5 kuukautta sitten

En viitsi miettiä Yhdysvaltojen Israelin toimia, koska Suomenkin osalta on riittävästi ajateltavaa. Yhdysvaltojen joukot ilmeisesti pääsevät Suomeen Eduskunnan niin päättäessä. Kenenkää päähän ei synny ajatusta, että miksi tulevat. Kansalaiset yleensä sanovat, syy siihen on Venäjä. Näin varmaan onkin, mutta on järjissään oleva ajattelee pikkusen pidemmälle. Jos Venäjä on syynä, pitää kysyä jatkoa, miksi Usa tuo joukkojaan suojelemaan Suomea maahan ehkä hyökkääviä venäläisiä vastaan? Kansalaisen päässä saattaa kyllä kummitella pari ajatusta: Usa on niin ystävällinen ja läntistä demokratiaa puolustava valtio. Tai miksi vaivata päätään mokomalla.

Mitä ajattelisit, jos olisit itäsuomalainen ja lähtenyt eilen ostamaan halpaa dieseliä autoosi Venäjältä ja palatessasi raja olisi suljettu ennen luvattua. Syyttäisitkö pelkästään itseäsi, kun halusit säästää 90 euroa polttoaineessa ja nyt pitää ajaa Venäjältä Norjaan tai Viroon ja tulla sitä kautta kotiin.

Johan Pomppas
Johan Pomppas
5 kuukautta sitten
Vastaa  Puolueeton

Miettisin että miksi se raja on suljettu ennen luvattua. Vai pitäisikö halvan polttoaineen ostajille olla oma kaista ja nopeutettu käsittely. Minäkin haluaisin trokata halpaa bensaa/dieseliä. Ei sellaisia määriä mitä monet ostavat pysty käyttämään pelkästään omiin ajoihin.

Pahempi kuin Pohjois Koreakin
Pahempi kuin Pohjois Koreakin
5 kuukautta sitten

Israel on rosvovaltio numero 1.

Silminnäkijä
Silminnäkijä
4 kuukautta sitten

Herra Professori on aina ollut taitava huomaamaan itsestäänselviä asioita.

trackback

[…] Mearsheimer: Se mitä Israel tekee Gazassa – Bidenin hallinnon tuella – on rikos ihmisyy… […]



Contact Us

10
0
Kommentoi ja keskustele!x