Britanniassa ilmastoalarmistit ovat raivoissaan, kun kuningas Charles, pääministeri Rishi Sunak ja ulkoministeri David Cameron matkaavat kukin omalla yksityiskoneellaan Dubain ilmastokonferenssiin.

Britannian pääministeri Rishi Sunak joutui ilmastoalarmistien raivon kohteeksi, kun kävi ilmi, että pääministeri, kuningas Charles ja ulkoministeri David Cameron ovat matkustamassa kukin omilla yksityiskoneillaan maailman ilmastokonferenssiin Dubaissa.

The Independent raportoi Downing Streetin vahvistaneen, että kaikki kolme johtavaa brittiläistä edustajaa ratkaisevassa huippukokouksessa – jonka tavoitteena on vähentää maailmanlaajuisia päästöjä – saavat kukin oman yksityisen lentokoneen.

Lisäksi nuoremmat ministerit ja virkamiehet lentävät kaupallisilla lennoilla sen sijaan, että matkustaisivat pääministerin tai ulkoministerin seurueen kanssa.

Pääministeri Sunakin tiedottaja väitti, että niin monissa lennoissa ei ollut mitään vikaa.

Emme ole lentämistä vastustavia. Emme pyri rajoittamaan yleisöä tekemästä niin, ja on tärkeää, että Yhdistyneellä kuningaskunnalla on vahva osallistujamäärä Cop28:ssa, koska olemme edelleen maailman johtavia ilmastonmuutoksen torjunnassa“, Sunakin tiedottaja sanoi.


Mainos.

Oppositiopuolueet ja aktivistit syyttivät Sunakia ilmastotekopyhyydestä – kritisoimalla erillisten suihkukoneiden käyttöä “hirvittävänä esimerkkinä” ja “veronmaksajien käteisen tuhlauksena“.

Transport & Environment -kampanjaryhmän tutkimuksen mukaan superrikkaiden käyttämät suihkukoneet ovat jopa 14 kertaa saastuttavampia kuin kaupalliset lentokoneet matkustajaa kohden ja 50 kertaa saastuttavampia kuin junat.

Lähde: The Independent

Kuvituskuva: Mat Fascione, CC BY-SA 2.0 DEED/ Sunak: Simon Dawson, CC BY 2.0 DEED/Charles: White House, public domain/Cameron: World Economic Forum/Moritz Hager, CC BY-SA 2.0 DEED

Tilaa
Ilmoita
guest

8 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Tehdäänkehitysmaayhdessä
Tehdäänkehitysmaayhdessä
5 kuukautta sitten

“Älä tee niinkuin minä , vaan niinkuin minä sanon”

kyllä kornii noi herrahuijarit
kyllä kornii noi herrahuijarit
5 kuukautta sitten

Saakelin kuspäät ja ovat kieltämässä lihan ja muun tärkeän ruuan ja jopa matkustamisen. Kuka helevetti noita vielä kuuntelee ja uskoo??????????

Juha
Juha
5 kuukautta sitten

Suomessa 99%a hölmöläisistä on ilmastoidiootteja.. ainakin äänestyskäytöksen perusteella. Nämä idiootit ilolla maksaa kalliin energiahinnan. Helsingin kaukolämpö toimii risuilla ja männyn kävyillä. Nyt kun tammikuussa pakkanen laskee alle miinus 30 ja OL3ssa sauva menee poikittain niin voipi tulla holodna.. no oppiipahan idiootitkin jotakin

Puolueeton
Puolueeton
5 kuukautta sitten
Vastaa  Juha

Idiootit eivät opi juuri mitään, koska IQ on liian matala. Tarvitaan kohtalainen IQ ja termofysiikan tietoja, että huomaa ilmasto lämpee, mutta lämpenemisen johtuu muusta kuin maapallolle terveellisistä hiilidioksidipäästöitä. Ellei niitä syntyisi kasvillisuutta tuhoutuisi muullakin tavalla kuin metsiä hakkaamalla ja maanpintaa asfaltoimalla, ilmasto lämpenisi vielä enemmän. Kummallista kun ei meteliä pidetä, vaikka kuukausikeskilämpötilat ovat olleet 3 viimeistä kuukautta 0,2 asteta korkeammat kuin koko mittausaikana. Ei siinä kummallista olekaan, koska keskilämpötilat ovat merkityksen laskutulos. Vai laskeeko ja seuraako joku kotonaan pakastimen ja keittön keskilämpötiloja?

p.grandell
p.grandell
5 kuukautta sitten
Vastaa  Puolueeton

vesihöyry on joka nostaa lämpätilaa.. ihminen ei voi vaikutaa ilmastoon oikein mitenkään. se on konstantia ollut satoja vuosia, nämä gretat ja muut hullut profeetat voisi vetää alahuulensa päänsä yli ja nielaista itsensä #####

p.grandell
p.grandell
5 kuukautta sitten

sananvapaus joko on tai ei, sama niinsanotulla demokratialla, tom of finlandiassa ei ole kumpaakaan..eu.n ja naton persiin-nuolioita on hallituksemme.

Jussi Neuvonen
Jussi Neuvonen
5 kuukautta sitten

Oman suihkukoneen käyttäminen on hyvä tapa näyttää keskisormea ilmastohössötykselle, on tarkoitus tai ei. Eli kannatetaan!

Johan Pomppas
Johan Pomppas
5 kuukautta sitten

Kysymys on yksinkertaisesti siitä että riittävän tärkeät henkilöt eivät koskaan matkusta porukalla samassa koneessa tai ylipäätänsä samalla kulkuneuvolla, ettei onnettomuuden sattuessa kaikki menehdy. Hiili-Reetta ei kuulu tällaisiin henkilöihin. Melkoinen turvallisuushässäkkä olisi tavis-matkustajille jos Charles olisi reittikoneessa.

Olen kuullut tapauksesta jossa Dalmatian rannikolta Italiaan menevän laivan matkustajat oli ratsattu tulosatamassa iltamyöhään aseet esillä olleiden sotilaiden voimin, ja syynä oli ilmeisesti se että Trump oli tulossa vierailulle muutaman päivän kuluttua toiselle puolelle saapasta. Hitaasti etenevässä jonossa itkevät pikkulapset ei vaikuttaneet läpipääsyyn.



Contact Us

10
0
Kommentoi ja keskustele!x