Euroopan unioni on kriittisessä vaiheessa, ja sen on tultava “valtioksi”, entinen pääministeri ja EKP:n ex-pääjohtaja Mario Draghi sanoi kirjaesittelyssä.

Italiaa pandemian aikaan pääministerinä hallinnut ja Euroopan keskuspankin pääjohtajana vuosina 2011-2019 toiminut taloustieteilijä Mario Draghi sanoo, että EU:sta on tultava valtio.

Toivokaamme, että ne perusarvot, jotka yhdistivät meidät, pitävät meidät yhdessä […] Tänään kasvumalli on hajonnut ja meidän on keksittävä uusi tapa kasvaa, mutta tätä varten meidän on tultava valtioksi“, Draghi sanoi.

Draghin mukaan nyt on aika yhdistyä ja voittaa EU-sääntelyn hajanaisuus, mikä hidastaa EU:n toimintaa erityisesti hätätilanteissa. EU:n markkinapotentiaalista puhuessaan Draghi kutsui sitä “liian pieneksi”.

Draghin mukaan aika voi olla kypsä. Vaikka kaksi sotaa olisikin meneillään, EU voi vahvistua ajan myötä, varsinkin kun laajentumisesta keskustellaan jo.

Me Eurooppana kulutamme kolmesta viiteen kertaa enemmän kuin Venäjä, ja olemme toiseksi suurin sotilasmenoihin investoija Yhdysvaltojen jälkeen. Kyse on siis paremmasta koordinoinnista“, hän sanoo.


Mainos.

Kommentti:

Draghin federalismilla on vahvat aisankannattajansa myös Suomessa. Muun muassa kokoomuksen presidenttiehdokas Alexander Stubb ja hänen puoluetoverinsa, ulkoministeri Elina Valtonen, ovat vuosien varrella varsin suoraan julistaneet tukeaan EU:n liittovaltioistumiselle.

Tultuaan ulkoministeriksi helmikuussa 2008 Stubb ei kauaa aikaillut, kun hän piti 18.7.2008 niin sanotun liittovaltiopuheensa, jonka keskeinen sanoma oli käytännössä se, että Stubb on federalisti, joka haluaa EU:sta supervallan.

Elina Valtonen puolestaan kirjoittaa Uuden Suomen Puheenvuorossa julkaistussa blogikirjoituksessaan “Köyhän naisen monopoli” suoraan, että “kannatan sydämestäni Euroopan liittovaltiota“.

Kokoomus lienee puolueena Stubbin ja Valtosen linjoilla päätellen molempien henkilöiden vahvaakin vahvemmasta asemasta puolueessa. Puolueen kantojen vastaisilla näkemyksillä on suomalaisessa puoluepolitiikassa hyvin vaikeaa nousta presidenttiehdokkaaksi tai hallituksen keskeiseksi ministeriksi.

Huomautettakoon vielä, että mikäli poliitikko sanoo EU-liittovaltiolle kyllä, tarkoittaa se täsmälleen samaa, kuin kannattaa Suomen valtiollisen itsenäisyyden lakkauttamista, sillä valtiota valtion sisällä ei maailmassa tunneta.

Lähde: Euractiv

Kuvituskuva: Fattili/Wikimedia Commons, CC BY-SA 4.0 DEED


Mainoksia.



Tilaa
Ilmoita
guest

4 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
p.grandell
p.grandell
5 kuukautta sitten

ukko ihan pihalla, eu.n perusarvot ovat silkkaa kommunismia, ei tartte olla ruudinkeksijä kun lukee ukon tekstiä. entiset neukun alla olevat valtiot tietää hyvin . siksi jokaisella itsenäisellä valtiolla omat perinteensä, kulttuurinsa, niillä pärjätään paremmin kuin globalisti sikojen maailman myllerryksellä.jokaiseen saatanalliseen sceidaan mihin politiikkomme ovat laittomasti meidät kansalaiset alistaneet ovat anteeksiannettomia, kuten sale,stubbi, ym.muut sionistit, muuttakaa israeliin..antakaa suomen olla suomi,

pöh
pöh
5 kuukautta sitten

Eikös se Valtonen muuttunut täysin globalistiksi päästyään WEF kerhoon johon kuuluu myös Stubb, Marin, Saarikko ja monia monia muita jotka Klaus Schwab nostaa eri maiden johtoon ajamaan miljardöörien asiaa.

Eero Tillanen
5 kuukautta sitten

Draghi sai oppinsa kasaarien roistopankki Goldman Sachsissa ja Stupido on World Economic Forumin Young Global Leadersin jäsen. Valtosesta ei suoraa kytkentää kasaareihin löytynyt, mutta pikanousu ministeriksi ja ulostulot kertovat selvästi kyseessä olevan kasaarien nuoleskelijan, joka ajaa niiden Uutta Maailmanjärjestystä. Stupidohan on suoraan sanonut kannattavansa sitä.
Mustekalan lonkerot ovat kietoutuneet tiukasti maanpetturien kautta Suomi-neidon sydänverta imemään. Tämä tarkoittaa käytännössä isänmaan sekä valkoisten kantasuomalaisten tuhoamista.

Silminnäkijä
Silminnäkijä
4 kuukautta sitten

Hölmölässä vaan nukutaan. Weffiläiset pääsee puuhastelemaan maataan vastaan kenenkään älähtämättä. Hyysärin päätoimittaja bilderbergiläinen…
Viimeistään Naton myötä ulkopolitiikkamme on kokonaan ulkoistettu eli Valtosella on suojatyöpaikka.
Kansalla ei ole mitään aavistustakaan siitä kuinka vahvasti Briteistä ja Jenkkilästä yhteiskuntaamme ollaan vaikutettu, vaaleja myöten. ”Vähiten korruptoitunut maa” jne.
Luoja meitä varjelkoon.



Contact Us

10
0
Kommentoi ja keskustele!x