Georgian pääministeri Irakli Kobakhidze sanoo saaneensa EU-komissaarilta uhkauksen, jossa viitattiin Slovakian pääministerin murhayritykseen. Komissaari kiistää uhkauksen.

Georgian pääministeri Irakli Kobakhidze sanoi saaneensa Euroopan komission jäseneltä varoituksen, että jos hänen hallituksensa toteuttaa kiistanalaisen “ulkomaisia ​​agentteja” koskevan lain, hänen tulee olla “erittäin varovainen” Slovakian pääministeri Robert Ficon äskettäisen salamurhayrityksen valossa.

Kobakhidze ei nimennyt uhkauksen tehnyttä EU:n komissaaria, mutta torstaina EU:n laajentumiskomissaari Oliver Varhelyi kertoi julkisuuteen puhuneensa Georgian pääministerin kanssa puhelimitse ulkomaisten agenttien lakiehdotuksesta.

Olet nähnyt, mitä Ficolle tapahtui ja sinun tulee olla erittäin varovainen“, Kobakhidze kertoo Varhelyin sanoneen.

Ficoa ammuttiin neljästi hänen tervehtiessään kansalaisia ​​viime viikolla Slovakian Handlovassa.

Varhelyi sanoi lausunnossaan, että hänen sanansa oli irrotettu kontekstista ja sanoo kertoneensa Kobakhidzelle, että lain hyväksyminen “voi johtaa lisäpolarisaatioon ja mahdollisiin hallitsemattomiin tilanteisiin Tbilisin kaduilla“.


Mainos.

Slovakian pääministerin ampumisen hän kertoo maininneensa esimerkkinä siitä, mihin polarisaatio voi johtaa.

Lähde: RFERL

Kuvituskuva: Georgian pääministeri Irakli Kobakhidze (vas.) ja EU:n laajentumiskomissaari Oliver Varhelyi. Georgian hallituksen lehdistöpalvelu.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit


Contact Us

6
0
Kommentoi ja keskustele!x