Kirjoitukset

Pitäisikö Suomen liittyä BRICS-maihin?
Voisiko tehokkain tapa kirjoittaa Suomi sisään Aasian nousuun olla hakea BRICS-maiden jäsenyyttä ja sitä kautta etulyöntiasemaa?

Pääkirjoitus 2.2.2023: Kuinka ohutta ilma voi olla?
Helsingin Sanomien norsunluutorni näyttää kasvaneen korkeutta. Ilma kuplassa alkaa olla siinä määrin ohutta, että keuhkot laajenevat, syke kiihtyy ja aivot turpoavat.

Kylmän sodan historiaa: Suomi oli Yhdysvaltojen ydiniskujen kohdelistalla
Yhdysvallat oli valmis iskemään ydinasein myös liittolaisten ja puolueettomien maiden alueille, jos Neuvostoliitto hyökkäisi.

Turvallisuuspolitiikan asiantuntija: ”Puolueettomuuden vyöhykkeiden olemassaolo rauhoitti tilannetta Euroopassa”
Asiantuntija: "Tiedossa ei ole ainoatakaan sellaista tapausta toisen maailmansodan jälkeen, että Suomessa olisi jouduttu kohottomaan puolustusvalmiutta, koska Suomeen kohdistuu sotilaallinen uhka."

Nato-hakemusta vastaan äänestänyt kansanedustaja: ”En ole koskaan saanut tällaista määrää tappouhkauksia”
Kansanedustajiin on kohdistunut valtava paine Suomen Nato-prosessin aikana.

Raportti ja seuranta: Ulkopolitiikan Pohjanranta-keskustelut 28.-29.1.
Paavo Väyrysen Pohjantähti-keskuksen järjestämät Ulkopolitiikan Pohjanranta-keskustelut pyörähtivät käyntiin lauantaina 28.1. klo 14 Kylpylä-hotelli Pohjanrannassa.

Pääkirjoitus 26.1.2023: Kauheaa! Politiikassa on vaihtoehtoja!
Yksi jos toinenkin kellokas on kiirehtinyt kertomaan, miten kauhea ja pelottava sekä Putinin pussiin pelaava asia EU-ero olisi. Ilman EU:tahan Suomi olisi omillaan ja päättäisi...

Korruptioskandaali Ukrainan puolustusministeriössä
Ukrainalaismedian julkaisemien asiakirjojen mukaan puolustusministeriö ostaa armeijalle ruokaa kolminkertaisilla hinnoilla kaupan vähittäismyyntihintoihin verrattuna.

Ranskan valtiovarainministeri: EU ja Yhdysvallat erimielisiä suhteista Kiinaan
Yhdysvallat on omaksunut Kiinan vastaisen lähestymistavan erityisesti teknologiasektorin osalta. Euroopan unioni on pyrkinyt löytämään tasapainon Yhdysvaltojen mielistelyn ja Kiinan taloudellisten suhteiden välillä.

Sotahistorian dosentti: Unkarin ja Turkin Nato-viivyttelyssä on kyse ydinvoimayhteistyöstä – Nato juna on mennyt!
Turkilla on neljä ja Unkarilla kaksi keskeisesti venäläisellä rahoituksella rakennettavaa ydinvoimalaa rakenteilla, tutkija kertoo.