User banner image
User avatar
  • Ion Mittler

Kommentit

... Ion Mittler

On valitettavan yleistä ja todennäköistä, että jos joku tavallinen naapurin tyttö tai poika nousee raketin lailla pääministeriksi, se ei onnistu pelkällä tuurilla ja taidolla, vaan siinä on Berlusconin tms. rahaa paljon pelissä, ja kenen leipää syöt, sen lauluja laulat. Silti siinä on jonkun verran eroa, minkä taustaryhmän edustaja voittaa vaalit. On niillä ainakin jotain eroja politiikassa jota toteuttavat käytännössä.

Ajatus siitä, että aidosti vilpitön kansan edun ajaja voittaisi yhtäkään vaalia koskaan missään, on valitettavan naiivi ja epätodennäköinen. Isolla rahalla toteutettu vaalimainonta antaa niin ratkaisevan edun aina jollekin rikkaan eliitin suosikille, että vilpitön kansan mies ei koskaan saa aitoa ja tasapuolista mahdollisuutta vaaleissa. Loppuu mainosrahat kesken, ja mainonnan kautta tuotettu tunnettuus ratkaisee vaalimenestyksen.

... Ion Mittler

Teollistuneissa maissa ei ole mitään väestöräjähdystä, vaan päin vastoin ihmiset eivät enää viitsi hankkia edes niin montaa lasta, että väestön määrä pysyisi nykytasolla.

Joissakin köyhissä maissa, erityisesti Nigeriassa on menossa väestöräjähdys, eikä se väki pysy siellä, vaan lähtee sieltä vaeltamaan muualle. Se aiheuttaa tiettyjä humanitaarisia ongelmia. Onko sinun mielestäsi mielekäs tulevaisuus ihmiskunnalle, että uusia ihmisiä tuotetaan jatkossa Nigeriassa, ja kuljetetaan sieltä länsimaihin uusiksi asukkaiksi? Ei tämä kovin järkevältä konseptilta vaikuta mihin mielestäni:

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/demografisia-tulevaisuuden-nakymia-ruotsissa-ja-globaalisti/

Ilmastoon liittyvät laskelmat ovat muotoa väkiluku X päästöt per asukas, joten asukkaiden määrä vaikuttaa suoraan tuollaiseen laskelmaan. Tietysti sitäkin voidaan pohtia, että onko koko laskelmassa mitään järkeä, mutta niille joille siinä on järkeä, voidaan todeta että väkiluku liittyy asiaan erittäin suuresti.Contact Us