Ukrainan entinen pääministeri Mykola Azarov kommentoi Facebookissa maansa presidentti Volodymyr Zelenskyin kanslian paisuneita ylläpitokuluja. Hänen luonnehdintansa mukaan presidentin toimisto on veronmaksajille “kolossaalisen kallis!”

Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin toimiston toiminta vuonna 2024 maksaa Ukrainan budjetille 523 miljoonaa dollaria, arvioi Ukrainan entinen pääministeri Mykola Azarov. Azarov luonnehtii presidentin toimistoa “kolossaalisen kalliiksi“.

Euroiksi muunnettuna summa jää nykyisellä muuntokurssilla hieman alle 480 miljoonan euron.

Azarov pohti Facebookissa, tietävätköhän ukrainalaiset, kuinka paljon heille maksaa Zelenskyin toimiston ylläpito Bankova-kadulla.

Ukrainan vuoden 2024 budjetissa on 18,8 miljardia hryvniaa (523 miljoonaa dollaria) Zelenskyin hallinnon tukemiseen, mikä on 18 kertaa enemmän kuin Poroshenkon hallinto käytti vuonna 2018. Ukraina käyttää joka tunti 2,1 miljoonaa hryvniaa (58 430 dollaria) maan korkeimpien korruptoituneiden virkamiesten hyväksi“, Azarov kirjoitti.

Vertailun vuoksi Suomessa Tasavallan presidentti -instituution osuus vuoden 2024 talousarviossa on 47,4 miljoonaa euroa, josta presidentin kanslian toimintamenot ovat 47,23 miljoonaa euroa.


Mainos. Juttu jatkuu alla.


Lähde: Obektivno.bg

Kuva: Rawpixel.com, CC0 1.0 DEED

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.

Tilaa
Ilmoita
guest

3 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
p.grandell
p.grandell
7 päivää sitten

eli suomestakin voisi lopettaa presidentin kulut ja jutut, koko presidentti on ihan naton ja sionistien ,kommunistisen eu.n sätkynukke, nekin rahat voisi laittaa hurstin ruokajonon pitämiseksi. sama eduskunta voisi lopettaa, kun kaikki vaan himoitsee eu.n hunajaa palkkaa, eivät enään palvele suomen kansaa.

Johan Pomppas
Johan Pomppas
7 päivää sitten

Olisi vastuullista myös kertoa milloin tämä henkilö oli pääministerinä, jotta lukijat voivat arvioida uutisen luotettavuutta. Eipä siinä taannoisella Faroukisin mielipiteelläkään ollut mitään painoarvoa.

Puolueeton
Puolueeton
6 päivää sitten

Valtionvarainministeriön mukaan tasavallan presidentti ja eduskunta kuluttavat miltei saman verran ja vielä ilman sotimista (400 miljooonaa euroa), vaikka Suomen väkiluku on 5,5 miljoonaa ja Ukrainan 37 miljoonaa (taitaa nyt puolet olla paossa tai ottanut Venäjän passin). Ministereitten potti on 87,9 miljardia ja valtion tulot 76,4 miljardia. Kansalaisille tulee lisää velkaa 11,5 miljardia eli vähän yli 2000 euroa per nuppi. Näin on Suomen valinta tehty.Contact Us

3
0
Kommentoi ja keskustele!x