RAJAFARSSI

 

Valtioneuvoston omilla toimillaan järjestämä rajafarssi itärajalla toimii oivana savuverhona sinimustan hallituksen leikkauksille sekä työelämä heikennyksille. Oppositio veisaa hoosiannaa ihan vasemmiston natokanoja myöten hallituksen ripeydestä sulkea raja-asemia. Nykyään toisinaan näyttää eduskunnassa olevankin yksipuolue järjestelmä. Totuttuun tapaan mediamme on valjastettu täysin käytettävissä olevin voimin paahtamaan kansalle tätä rajafarssia. Vaikuttaa, että tämänkin näytelmän käsikirjoitus vuorosanoineen on päättäjillemme toimitettu muualta.

Popcornia hupenee seuratessa kun puhuvat päämme pistävät parastaan. Pääministeri Petteri Orpo (kok.) puhuu ääni väristen hybrideistä ja turvallisuusuhista. Sisäministeri Mari Rantanen (ps.) nyökyttelee ja komppaa pääministeriä vakavana. Tulee mieleen entisaikojen seurojen joo mies, joka saarnamiehen puheen väliin lohkaisee, että kyllä veli puhuu kalliita sanoja.

Perussuomalaisissa heitellään yläfemmoja ja tuuletellaan raja-asemien sulkemista itärajalla kuin olisi löydetty liitonarkki tai keksitty pyörä. Tästä huolimatta turvapaikka hakemukset on käsiteltävä asianmukaisesti. Muistuu myös mieleen kun länsirajan takaa rahdattiin maahantulijoita linja-autoilla siihen tahtiin, että oli tiet ravalla ja vanteet soikeina varusmiesten toimiessa vielä piccoloina. Silloinkin hallituksessa olivat kokoomus ja perussuomalaiset.


Mainos. Juttu jatkuu alla.


Rajafarssin syntyyn ovat osaltaan vaikuttaneet Suomen asettamat erilaiset pakotteet sekä aikaisemmat rajoitukset rajalla ja valtionjohdon puheissa suoranaiset vihanlietsomiset naapuria kohtaan. Suomessa on ollut tapana neuvotella ja keskustella naapurin kanssa. Nyt ei taida uskottavaa neuvottelukykyistä henkilöä löytyä norsunluutornista.

Joskus koko kansan Sauliksi kutsutun presidenttimme viimeiset kilometrit virassaan ovat olleet surullista katseltavaa. Lopultakin vain Setä-Samulin sylikoiraksi paljastuneen Sauli Niinistön johdolla maaltamme vietiin puolueettomuus sekä osittain myös itsemääräämisoikeus. Ennen presidenttiyttään Niinistö oli mukana myös markan ryöstössä. Varsin aikaansaapa henkilö tai sitten juuri se pukki kaalimaan vartijana.

Tulevien presidenttivaalien osalta olisi suotavaa, että valitsijamiesyhdistysten kautta ehdokkuutta tavoittelevat Saara Huhtasaari ja Paavo Väyrynen saisivat kannatuskorttinsa kerättyä kokoon. Ilman heitä kyseiset vaalit ovat ainoastaan sotapsykoosiin vaipuneiden henkilöiden muminaa, eikä uurnalle tarvitse vaivautua lainkaan. Sotekin sakkaa, mutta Ukrainan sotaa pitkittäviin sotapaketteihin velassa syvällä rypevällä Suomella on varaa. Tarvitaan ehkä kunnon pohjakosketus ennen kuin kurssi muuttuu.

 

Ari Saukko, Tervola

 

Tämän kirjoituksen Vastavuoro -palstalle on kirjoittanut

Ari Saukko

Vastavuoro-kirjoitukset edustavat ainoastaan kirjoittajiensa näkemyksiä.
Ari Saukko
Kirjoittanut Ari Saukko

Tilaa
Ilmoita
guest

3 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Jussi Neuvonen
Jussi Neuvonen
9 päivää sitten

Pohjakosketusta joutuvat odottelemaan nyt kaikki, myös älykääpiöt ja hybridikääpiöt. Mutta “päivä kerrallaan” mennään kuten myöhempien aikojen Suomessa on tapana. Ja ainahan se on mielessä: loma.

Jussi Neuvonen
Jussi Neuvonen
8 päivää sitten

Lisään vielä itse itseäni komentaen: onko mahdollista että ministeri tai journalisti kutsuu jotakin LÄNSIRAJALLA tapahtuvaa “hybridioperaatioksi”? Ei tietenkään koska nyt eletään sekä kaksoisstandardien että puolivillaisen ajattelun loistoaikaa. Mutta mikään mikä on ei pysy.

Olavi Lehtonen
Olavi Lehtonen
5 päivää sitten

Nyt Suomi uusii Mainilan laukaukset. Ja saa turpaan.Contact Us

3
0
Kommentoi ja keskustele!x