Ex-ulkoministeri muistuttaa, ettei Venäjällä ole kansainväliseen oikeuteen perustuvaa velvoitetta jatkaa hyväntahtoisuuteen perustunutta rajavalvontaa, jonka se nyt näyttää lopettaneen.

Suomen pitkäaikainen ulkoministeri, valtiotieteen tohtori ja presidenttiehdokkuutta tavoitteleva Paavo Väyrynen kommentoi Suomen itärajan tilannetta.

Väyrysen mielestä Suomen tulisi keskustella Venäjän kanssa rajan tilanteesta.

Rajanaapuruuteen liittyvistä kysymyksistä tulisi mahdollisimman pian käydä Suomen ja Venäjän hallitusten välisiä keskusteluja“, Väyrynen sanoo tiedotteessaan.

Hän viittaa kirjoituksessaan vuodenvaihteen 2015-2016 tilanteeseen, jolloin rajan tilanne saatiin rauhoitettua hallitustenvälisellä keskustelulla.

Väyrynen muistuttaa, että Venäjän viranomaiset ovat kautta aikojen vartioineet rajaa myös omalla puolellaan siten, että ne eivät ole päästäneet raja-alueelle henkilöitä, joiden matkustusasiakirjat eivät ole olleet kunnossa. 


Mainos. Juttu jatkuu alla.


Hän kuitenkin tähdentää, ettei Venäjän viranomaisilla ole ollut kansainväliseen oikeuteen tai sopimuksiin perustuvaa velvoitetta tähän, vaan toiminta on perustunut hyvään tahtoon naapurimaita kohtaan.

Ex-ulkoministeri muistuttaa 14.5.2022 annetusta presidentin kanslian tiedotteesta, joka annettiin tasavallan presidentti Sauli Niinistön ilmoitettua Venäjän presidentti Vladimir Putinille Suomen päätöksestä hakea Nato-jäsenyyttä.

Suomi haluaa jatkossakin hoitaa rajanaapuruuden tuottamat käytännön kysymykset asiallisesti ja ammattimaisesti“, tiedotteessa kerrottiin.

Väyrysen mukaan Suomen rajanaapuruuden kysymyksiä ei ole hoidettu tämän lupauksen mukaisesti.

Suomi on tehnyt useita päätöksiä, joilla maassamme asuvien ja täällä loma-asuntoja omistavien venäläisten elämää ja yhteydenpitoa Venäjälle on vaikeutettu. Myös venäläisten matkustamista Suomeen on hankaloitettu. Viimeisin näistä päätöksistä oli kielto käyttää Suomessa Venäjälle rekisteröityjä autoja“, Väyrynen kirjoittaa.

Väyrysen mukaan on mahdollista, että muutos Venäjän viranomaisten toimintatavoissa johtuu Suomen Nato-jäsenyydestä ja vireillä olevasta kahdenvälisestä puolustussopimuksesta Yhdysvaltain kanssa. 

On kuitenkin ilmeistä, että oma vaikutuksensa on ollut niillä Suomen ratkaisuilla, joilla venäläisten elämää ja toimintaa on molemmin puolin rajaa vaikeutettu“, Väyrynen kirjoittaa.

Lähde: Väyrysen tiedote

Kuvituskuva: Seitsemän tähden liike

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.


Kumppani-ilmoituksetHaluatko lukea geoblokattuja uutisia, esimerkiksi Venäjän mediasta? Tarvitset vain VPN-palvelun.

Tilaa
Ilmoita
guest

6 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
pöh
pöh
11 päivää sitten

Eipä taitaisi enää auttaa venäjän kanssa keskustelut.
Mutta ongelma on täysin itse tehty, jos olisimme itsenäinen valtio niin meillä olisi hyvin helppoa kieltää sellaisia ihmisiä tulemasta maahan, joilla ei ole maahantuloon tarvittavia dokumentteja.
No syytetään venäjää siitä hulluudesta minkä EU aiheuttaa rajoillemme.

Jussi Neuvonen
Jussi Neuvonen
11 päivää sitten
Vastaa  pöh

Hyvä kommentti. Mutta “jos olisimme itsenäinen valtio” tarkoittaa vanhanaikaisesti “jos setä olisi täti”. Uudenaikaisesti jos setä on vielä setä eli totaalinen mahdottomuus, vaatisi ainakin tällaisten nimien paluuta: Enckell ja Walden, Mannerheim ja Paasikivi. Ja “staatsräsonin” paluuta…

Jupi
Jupi
11 päivää sitten

Mistä johtuu että ennen niin naapuriystävällinen Venäjä ei olekaan enää niin ystävällinen? Paavo tietää sen kyllä vaikka ei mainitse suoraan

Puolueeton
Puolueeton
11 päivää sitten
Vastaa  Jupi

Vastaus lienisi, pitää “suomettua”.
Tällä sanalla lännessä aikaa on kuvattu, mikä tarkoittaa, että suomalaiset toimivat itsenäisesti, eivätkä kumarreellet ja levittäneet rahojaan länteen.

Kimmo Leino
11 päivää sitten

Maailman rajoja kaadetaan nyt, koska ”isoissa pöydissä” 2000-luvun alussa näin on päätetty. Suomen ”hallinnon” piti 2010 näiden salaisten määräysten takia sopeuttaa Suomen ”laki” ulkomaiseen valtaan ja komentoon.

Tähän pakettiin kuului 2011 ”perustuslakimuutos” WHO:n vallan määrittelemiseksi: Perustuslain tarkastamiskomitean mietintö 9 /2010 … poikkeusoloja koskevaa laki tulee muuttaa niin, että poikkeusolot sotatilan lisäksi voidaan julistaa kansainvälisen elimen ilmoittaman pandemian seurauksena. Mukaan tuli myös syytesuoja näille ”sotarikollisille”: PL 118 § 3 momentti : Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset … syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä Valtakunnanoikeudessa.

Vakuutuslaitoksilla tiedettiin sairauskuluvakuutusten osalta menevän huonosti tehdyn ”pandemian” aloituksen jälkeen; joten ne suojatiin Vakuutussopimuslain muutoksella 14.5. 2010… oikeus irtisanoa sairauskuluvakuutukset ; kun ne eivät enää ole hyvää liiketoimintaa. ( irtisanomiset toteutettu Lähi-Tapiola 2022 ja Aktia 31.10. 2023 )

Tämän päivän tapahtumat siis Suomen hallituksessa tiedettiin 2010; ja ennenkin … haiskahtaa valtio-/ maanpetoksilta .

Tämä rajakiista on vain ruokaa lehdistölle; todellisten rikosten peittelemiseksi !

Kaiken tämän takana Suomen eläkevarat varastetaan: He 99 – 104 / 2022 vp … YEL-laki muutetaan niin, että nykyiset yrittäjät suoraan maksavat eläkkeellä olevien yrittäjien eläkkeet; rahat ”kadotettiin” Uniber-sotkun avulla Saksan pankkeja tukemaan !

Seuraavaksi vuorossa Keva-rahat: ”Eläkejärjestelmän turvaamiseksi ” riskipitoisempi sijoittaminen sallitaan; ai YEL-rahaston tapaan vai ? Nyt Keva-eläkerahat on lain nojalla raskaasti hajautettu; ja ilmeisesti kaikki pain laitetaan muutamaan pottiin, joista ”riski kulminoituu ” .

Tämä on ylhäältä johdettu toimintaa, sillä yksikään eläkerahoja vartioiva taho ei 5 vuoteen ole suostunut erityistilintarkastusta Suomen eläkevaroista tekemään; useista pyynnöistä huolimatta.

Valtiontalouden tarkastusvirasto-keissi yli-viikarointeineen todistaa, että tekemättömyydestä on MAKSETTU virkamiehille !

Niitä, jotka tätä eivät ymmärrä; totuus tulee lyömään ja lujaa !

trackback

[…] Presidenttiehdokkuutta tavoitteleva ja Suomea Erkki Tuomiojan jälkeen toiseksi pisimpään ulkoministerinä palvellut Paavo Väyrynen sanoi jälleen kerran sen oleellisen tiedotteessaan eilen. […]Contact Us

6
0
Kommentoi ja keskustele!x