Varaulkoministeri Alexander Grushkon mukaan Venäjän ja EU:n välinen kauppa voi laskea ensi vuonna 50 miljardiin euroon ja saavuttaa sitten jossain vaiheessa jopa nollan.

Euroopan unioni menetti noin 1,5 biljoonaa dollaria Venäjälle asetettujen talouspakotteiden seurauksena, Venäjän varaulkoministeri Alexander Grushko sanoo.

Euroopan unionin kokonaistappiot – nämä ovat varovaisimpia arvioita – asetetuista sanktioista ja talouselämän päätöksistä Venäjän kanssa tehtävän yhteistyön supistamiseen ovat noin 1,5 biljoonaa dollaria“, Grushko sanoo.

Grushko korosti, että Venäjän ja Euroopan unionin välinen kauppa oli 417 miljardia dollaria vuonna 2013.

“Jos katsomme tämän kaupan kasvudynamiikkaa, niin tänä vuonna se voisi olla noin 700 miljardia euroa. Vuonna 2022, pakotteiden käyttöönoton jälkeen, se oli noin 200 miljardia, vuoden 2023 kuuden ensimmäisen kuukauden aikana se oli 46 miljardia. Eli vuoden loppuun mennessä se on alle 100”, hän sanoi.

Varaulkoministerin mukaan Venäjän ja EU:n välinen kauppa voi laskea ensi vuonna 50 miljardiin euroon ja saavuttaa sitten jossain vaiheessa jopa nollan.


Mainos. Juttu jatkuu alla.


Lähde: Tass

Kuvituskuva: Rawpixel, CC 1.0 DEED

Toimitus
Kirjoittanut Toimitus


Kumppani-ilmoitukset



Haluatko lukea geoblokattuja uutisia, esimerkiksi Venäjän mediasta? Tarvitset vain VPN-palvelun.

Tilaa
Ilmoita
guest

5 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Juha
Juha
24 päivää sitten

Sanoisin että Suomi on suhteellisesti eniten kärsint taloudellisia tappioita ja on suurin vahingon kärsijä tässä ukraina kusetuksessa. onneksi olkoon

Jussi Neuvonen
Jussi Neuvonen
23 päivää sitten
Vastaa  Juha

Ja eiköhän Suomi ole ollut myös innokkaimpia Venäjältä vetäytyjiä. Ilmeisesti valtamediassa ei ole missään vaiheessa muistutettu että myös kauppasota kuuluu sotiin jotka on parempi voittaa kuin hävitä. Luulisi että alkeellinenkin algoritmi olisi jo keväällä 22 varoittanut avutonta poliitikkoa.

p.grandell
p.grandell
23 päivää sitten

tom of finlandian kaikki päättäjät on päästään köyhiä. suomen kaikki päättäjät on kyllä maailman heikoimpia. eikö tosiaan löydy terävempiä veiticoita hoitaa tätä maata?

Puolueeton
Puolueeton
23 päivää sitten

Suomen tappiot lienevät valtavat ja aiheuttivat jo NL:n talouden romahdettua velkojen kasvun. Kaupan vienti ja tuonti olivat tasapainossa ja noin 25% Suomen ulkomaankaupasta. 1987 kaupankäynti putosi jo 7 prosenttiin, mutta 2010 mennessä tuonti nousi nousi 20 ja vienti 10 prosenttiin Venäjän talouden tervehtyessä. 2014 rajoitukset vähensivän tuonnin osuuden 10 ja viennein 5 prosenttiin. Nyt kaupankäynti on vielä tästäkin alentunut pohjalukemiin. Näistä asioista vaietaan. Tietenkin koska hyvät ja vapaat suhteet tuottaisivat korkean hyvinvoinnin kehittymässä olevan suurvallan kaupan kanssa. Ehkä ostetaan edelleen venäläistä energiaa, mutta sitä ei tehdä suorissa kaupoissa halpaan hintaan ja kenties maksaen energian vientituloilla.

Tässä tulee mieleen SML:n tiukka vaatimus erota EU:sta. Vaatimus on täysin järjetön joukolta, jonka suhteet Venäjään ovat hyvin kielteiset. Miten pikkuinen maa voisi toimia ympäristössä, johon kaikkiin suuntiin on kielteinen suhtautuminen. Ainoa mahdollisuus selvitä EU eron jälkeen, olisi luoda hyvät kauppa ja turvallisuussuhteet naapurin suurvaltaan. Ellei se ole mahdollista olisi ainakin EU:n suhteen toimittava omia etuja ajavana jäsenenä.

Johan Pomppas
Johan Pomppas
23 päivää sitten

Suomen ja Venäjän välinen kauppa on vähentynyt, mutta vastaavasti kauppa muun maailman kanssa on Suomella (ja EU:lla) lisääntynyt. Mikä on kokonaistilanne?



Contact Us

5
0
Kommentoi ja keskustele!x