Sääntelyviranomainen on vaatinut paikallisten valuuttojen käyttöä Yhdysvaltain valuutan volatiliteetin lieventämiseksi.

Thaimaan keskuspankki tukee paikallisten valuuttojen käyttöä Yhdysvaltain dollarin sijaan kaupassa kansainvälisten kumppaneiden kanssa, sanoo rahatalouden vakaudesta vastaava apulaiskuvernööri Alisara Mahasantana.

Alisaran mukaan paikallisten valuuttojen käytön pitäisi minimoida Yhdysvaltain dollarin heilahtelujen aiheuttama riski, joka on viime aikoina saavuttanut 8–9 %.

Alisara korosti, että muutoksen tavoitteena on tarjota thaimaalaisille yrityksille vaihtoehto tavaroiden ja palveluiden maksamiseen.

Dollarin merkittävän heilahtelun aikana liike-elämän toimijat voivat halutessaan käyttää näitä paikallisia valuuttoja maksuihin. Tämä vähentää valuuttakursseihin liittyvää riskiä ja helpottaa kauppaneuvotteluja“, hän selitti.

Indonesia, Malesia ja Thaimaa allekirjoittivat elokuussa kolmikantasopimuksen edistääkseen paikallisten valuuttojen käyttöä kahdenvälisissä asioissa. Kaupan tavoitteena on edistää kauppaa helppokäyttöisten ja tehokkaiden paikallisvaluuttakauppojen kautta, sanotaan kolmen maan keskuspankkien yhteisessä lausunnossa.


Mainos. Juttu jatkuu alla.


Dedollarisaatio on kiihtynyt kiihtymistään sen jälkeen, kun länsimaat asettivat pakotteita Venäjälle sen sotilasoperaatiosta Ukrainassa.

Lähde: RT

Kuvituskuva: Mike Poresky/Flickr, CC BY 2.0 DEED

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.

Tilaa
Ilmoita
guest

3 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Kimmo Leino
24 päivää sitten

Suomessakin on jo vuosia ollut tällaisia valuuttoja kuten Sysmä. Sillä maksettaessa pankkijärjestelmä ei saa siivua joka välistä; joten tuotteet halpenevat joitakin prosentteja. Esim. 50 e kierrossa 30 kierrosta ja se 50 euroa yhä on 50 euroa. Mutta jo sama tehdään joka välissä sähköisellä systeemillä 30 kerroksen jälkeen kierrossa enää onkin 20- 30 euroa.

Mikään sähköinen järjestelmä ei ole ilmainen; sen olemme saaneet kokea mm. Suomen eläkejärjestelmän ”hallinnossa”, jossa viitisen vuotta sitten hallintokulut olivat 700 miljoonaa vuodessa; ovat ne nyt nousseet 2 miljardiin vuodessa.

Kuka siis vetää välistä ja paljon ?

Tämän luokan ”hallintokulut” pikkuhiljaa tyhjentävät Suomenkin eläkejärjestelmän rahastot ja esim. YEL-rahasto menetettiin jo 2022 !

He 99 – 104 / 2022 vp : YEL-lakia muutetaan niin, että nykyiset yrittäjät suoraan maksavat eläkkeellä olevien yrittäjien eläkkeet; rahastot siis eivät enää ole käytössä yrittäjien eläkkeiden maksuun.

Tämä on sen luokan kolttonen, että se tulee välittömästi tutkia julkisesti .

Pankki-vakuutuslaitokset Suomessakin ottivat vallan jo vuosikymmeniä sitten: Iltalehti 19.2. 2013 ”Miljoonien rahavirrat puolueille.” Jorma Heikkinen: ”Puolueille ei maksettu rahaa turhaan.” ”Rahalla on saatu omanlaista lainsäädäntöä”.

Nytkin lainsäädäntö lahjonnalla saatiin mahdollistamaan tämä YEL-varojen puhallus.

Eikä ollut ensimmäinen kerta: Iltalehti 7.4. 2012 ”Eduskunnassa muhii miljaradikaappaus”. ”Yli lain salliman perityt tasoitusvastuurahat aiotaan kaapata.”

Tästä muuten 25.5. 2021 jätetty julkinen rikosilmoitus Kansalaistorilla !

Puolueeton
Puolueeton
24 päivää sitten
Vastaa  Kimmo Leino

Jos todella 50 euron rahasta kuluu noin 24 euroa 30 siirtoon, pankit ottavat maksupalveluna 0,75 euroa. Paremminkin tarkoittaa, että pankki ottaa rahan siirrosta keskimäärin 0,75€/50€ = 1,5%. Voi olla myös, että joka tapahtumasta veloitetaan, joten pientä laskua ei jossain hyväksytä pankkisiirtona.
Onko pankkien palkkio liian suuri, siihen ei voi vastata, kun ei tiedä tietojen käsittelyn hintaa pankeissa. Luultavasti on hyvin tuottavaa liiketoimintaa, johon on pyrittykin ehkä lakipykälien byrokratiaa tekevien lahjonnalla, ja maksut hoitavat veron, sairasvakuutuksen ja eläkkeiden maksajat.

Thaimaalla on itsenäisyys ja maa voi päättää omista toimistaan. Toisin on Suomen kohdalla, jossa viranomaiset ovat myyneet suomalaisten oikeudet EU:lle ja Naton kautta Yhdysvalloille. Tämä on tehty niinkin suuressa asiassa kuin oman maan turvallisuuskysymys, jossa Venäjän uhka lisääntyy liittymällä liittoon niiden kanssa, jotka jo ovat sodassa Ukrainan avulla Venäjää vastaan. Tämä uhkan lisääminen on niin selkeästi havaittavissa typerällekin, että asiasta päättäneet ovat sen itsekin tienneet, mutta ratkaisun päätökseen on sanellut oma etu.

Kimmo Leino
24 päivää sitten
Vastaa  Puolueeton

Tuossa 30 kierroksella tarkoitetaan : esimerkiksi parturi maksetaan setelillä; parturi ostaa saksia; shampoota yms. tarvikkeita ; nämä tarvikkeet tukkuri taas tilaa yleensä ulkomailta; hyvin monesta paikasta . Hyvin yksikertaisen ostoksen takana siis on yleensä hyvin monimutkainen toimitusketju. Verottajalle maksaminenkin maksaa; kirjanpito ei ole ilmaista… jne.
Ihmisille tarkoituksella jätettään tällaiset asiat kertomatta; esim. ministeri Anttila aikanaan teetti tutkimuksen: mistä ruuan hinta muodostuu ja sitten salasi verovaroilla tehdyn tutkimuksen totuuden salaamiseksi.
Salaista nimenomaan on tieto tuottajan ja kuluttajan välillä; nimittäin, jos jossakin välissä on palkattua henkilökuntaa ketju moninkertaistuu mahtavasti ; esim. 1.6. 2023 mukaan tulivat tähän ketjuun terveysjätit / laki työnhyvinvointisuunnitelman tekemisestä . Yrityksen on tehtävä jokaiselle työntekijälle henkilökohtainen työhyvinvointisuunnitelma. Jos et tee surauksena voi olla yhteisösakko ja työnjohtajalle vielä henkilökohtainen sakko !
Tähän ketjuun siis Marinin hallitus lisälenkin. Yleensä terveysjätit kieltäytyvät kästeismaksuista, joten pankit saavat yhden lisäsiivun kaikista palkattujen henkilöiden tekemistä töistä !
Lisäksi terveysjätti laskuttaa ”hyvinvointisuunnitelman” tekemisestä 10 – 15 hengen yritystä 5 000 – 7 000 euroa !
Suomen hallinnon koukerot ovat maailman manimutkaisimmat ja kalliimmat; mikä juuri tällä hetkellä johtaa Suomen syvimpään tehtyyn lamaan ikinä; muiden syiden selvittämiseen menisi 2 kirjaa, mutta alkuun pääset archive.today/kimmoleaks.fi ( kuinka Suomea todella hallitaan ).
Ylellä muuten hyvä artikkeli Sysmää koskien; koska digitaalinen Sysmä ( valuutta ) tuli niin kalliiksi ollaan siirtymässä käteis-Sysmään . ( 2018 ) .
Digitaalinen valuutta siis on kallis tavallisille kansalaisille jopa YLE:n artikkelin mukaan .
Lisäksi on huomioitava lisä-kustannus kesällä 2023 : Moni pienyrittäjä oli ostanut maksupäätteet ikuisella päivityksellä 3 G – tekniikalla; nyt 3 G tekniikan purkamisen seurauksena kymmenettuhannet pienyrittäjät ovat joutuneet ostamaan kertamaksetun maksupäätteen tilalle 4 – 5 G tekniikan kuukausimaksulliset uudet päätteet ; taas tuli ainakin 2 kohtaa lisää ”rahan” kierrokseen, eli rahan kerääminen pankeille tehostui !
Tuon maksutapahtuman maksuprosentin ei tarvitse todellakaan olla iso; että lopulta pankit omistavat kaiken.
Keskustelin tilintarkastajani kanssa, kun hän ihmetteli yrityksen ihmeellisen pieniä kiinteitä kuluja. Kyseessä on vuosikymmeniä jatkuneet pyrokratian pienennystalkoot yrityksessä . Varsianasta palkanmaksua ei tapahdu; eli ei palkkakirjanpitoa; ei palkka.fi-järjestelmään ilmoittamista …. jne. Vaatii jatkuvaa lainsäädäntöön perehtymistä itse. ( lehdistö salaa tämän puolen kokonaan ).
Jo 9.12. 2005 siis jätin Syyteilmoituksen Valtakunnansyyttäjänvirastoon Lasten; hetero-aviomiesten ja pienyrittäjien lainsäädännöllisen syrjinnän lopettamiseksi; koska todisteet olivat kasassa jo silloin … nyt niitä on kasapäin lisää; mutta Suomen ”oikeusjärjestelmä” ei niitä saa tutkia: EOA päätös 876/2/05 … Poliisilla ei ole oikeutta suorittaa esitutkintaa kansalaisen sille ilmoittamassa presidentin- ja ministerinvastuuasiassa.
Suomen ”perustuslain” 118 § 3 monentti : Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset … syyteoikeutta ei kuitenkaan ole.
Pohjimmiltaa kyse on siitä, että pankki-vakuutuslaitokset hallitsevat tätä maata lahjonnallaan ! archive.today/kimmoleaks.fiContact Us

3
0
Kommentoi ja keskustele!x