Yhdysvaltojen imeväiskuolleisuus nousi 3 prosenttia viime vuonna, mikä on suurin nousu kahteen vuosikymmeneen, kertoo Yhdysvaltain tautikeskus CDC.

Yhdysvaltain imeväiskuolleisuuden kansallinen luku nousi 5,6 vauvakuolemaan 1 000 elävänä syntynyttä kohti vuonna 2022, kun se edellisenä vuonna oli 5,44 1 000:ta kohti, Yhdysvaltain tautikeskus CDC:n uudessa raportissa sanotaan.

CDC:n raportin johtavan kirjoittajan Danielle Elyn mukaan kasvu saattaa tuntua pieneltä, mutta se on ensimmäinen tilastollisesti merkittävä nousu vauhdissa sitten vuosien 2001 ja 2002 välisen nousun. Hän sanoi myös, että tutkijat eivät pystyneet selvittämään, oliko vuoden 2022 nousu yhden vuoden tilastopysähdys – vai kestävämmän trendin alku.

Se on ehdottomasti huolestuttavaa, koska se on menossa päinvastaiseen suuntaan kuin se on ollut“, sanoi äitiys- ja lapsikuolleisuutta tutkiva Marylandin yliopiston tutkija Marie Thoma.

Philadelphiassa toimiva tohtori Eric Eichenwald kutsui uusia tietoja “häiritseviksi”, mutta sanoi, että asiantuntijat voivat tässä vaiheessa vain spekuloida, miksi tilastot, jotka ovat yleensä laskeneet vuosikymmeniä, nousivat jyrkästi vuonna 2022.

RSV- ja flunssatartunnat lisääntyivät viime syksynä kahden vuoden pandemiavarotoimien jälkeen ja täyttivät lasten ensiapuhuoneet eri puolilla maata.


Mainos. Juttu jatkuu alla.


Se voi mahdollisesti selittää osan siitä“, Eichenwald sanoo.

Lähde: CBS News

Kuvituskuva: Pexels free photos

Toimitus
Kirjoittanut Toimitus

Tilaa
Ilmoita
guest

2 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Raimo N
Raimo N
26 päivää sitten

Voi mahdollisesti selittää osan….

Ettei vaan olisi tutkittu ja turvallinen?

A.k.a safe and effective?

Sitä toki cdc.n “asiantuntija tutkijat” ei sanoa ääneen, jos meinaa tuossa big pharman” valvontamaksuin” rahoittamassa putiikissa pysyä palkkalistalla….

Hassua että modernin lääketieteen maissa kaikissa tapahtuu sama…

Jussi Neuvonen
Jussi Neuvonen
25 päivää sitten

Hyvä että VS pitää näitä kuolleisuusjuttuja myös esillä. Ne ovat tärkeä “taustamusiikki” kaikelle muulle tapahtuvalle. Selittävä tekijä vielä enemmän. Jos eliitit ovat tehneet yhden jättirikoksen niin toinen ei ainakaan ole “mahdoton ajatuksenakin”. Mikä on mahdotonta jää nähtäväksi.Contact Us

2
0
Kommentoi ja keskustele!x