Serbian Monitor kertoo, että Brasilian, Venäjän, Intian, Kiinan ja Etelä-Afrikan muodostaman BRICS-liittouman jäsenyys kiinnostaa Serbiassa jo enemmän, kuin Euroopan unionin jäsenyys.

NSPM:n (Nova Srpska Politička Misao) hiljattain tekemän tutkimuksen tulokset osoittavat, että serbialaiset ovat vähitellen etääntymässä lännestä ja osoittavat lisääntyvää kiinnostusta suhteiden vahvistamiseksi BRICS-maihin.

Tutkimuksen mukaan noin 41 prosenttia vastaajista suhtautuu myönteisesti Euroopan yhdentymiseen ja vain 21 prosenttia kannattaa sitä täysin. Serbialaisista 25 prosenttia vastustaa jyrkästi EU-jäsenyyttä.

Tutkimustulokset osoittavat myös, että merkittävät 38,3 prosenttia serbeistä kannattaa avoimesti BRICS-maita, mikä on lähes tuplasti enemmän, kuin täysin Euroopan yhdentymistä kannattavat.

Tämä yleisen mielipiteen muutos osoittaa jonkinasteista tyytymättömyyttä länsimaihin ja Brysselin ja Washingtonin painostukseen.


Mainos. Juttu jatkuu alla.


Lähde: Serbian Monitor

Kuvituskuva: GCIS/Flickr, CC BY-ND 2.0 DEED

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.

Tilaa
Ilmoita
guest

2 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Jussi Neuvonen
Jussi Neuvonen
30 päivää sitten

BRICSIN ei todellakaan edes tarvitse olla kovin ihmeellinen, kyllästyminen nykymenoon on niin yleistä. Ja kyllähän se ainakin vaihtoehdolta näyttää.

Mistä tulikin mieleen: organisaatio kun tulee tiettyyn ikään niin ei sille riitä mikään. WHO, EU – sen näkee naamasta kun lakkaa saamasta näitä koskevia uutisklippejä. Hieno hetki.

Raimo N
Raimo N
30 päivää sitten

Fiksut serbit. Hulluhan se pitää olla jos EUhin haluaa.Contact Us

2
0
Kommentoi ja keskustele!x