Maidanin tapahtumia tutkinut ja joukkomurhan vuosikymmenen kestänyttä oikeudenkäyntiä seurannut tutkija sanoo tuoreen tuomion vahvistavan tuntemattomat tarkka-ampujat ja kumoavan väitteet venäläisistä tarkka-ampujista.

Maidanin ampumisia ja niiden oikeuskäsittelyä seurannut ukrainalais-kanadalainen politiikan tutkija Ivan Katchanovski Ottawan yliopistosta raportoi viestipalvelu X:ssä, että Maidanin verilöylyn oikeudenkäyntituomio vahvistaa hänen akateemisten tutkimustensa johtopäätöksiä.

Maidanin joukkomurha Kiovassa helmikuussa 2014 oli alkusysäys tapahtumaketjulle, joka johti ensin Krimin valtaamiseen ja kahdeksan vuotta myöhemmin Venäjän hyökkäykseen Ukrainaan.

Katchanovskin mukaan tuomionkategorisena päätelmänä” oli, että Maidanin mielenosoittajien hallitsemasta hotelli Ukrainasta ampui tarkka-ampujia ja että ei voida sulkea pois sitä mahdollisuutta, että 8 mielenosoittajaa tappaneet ja 20 haavoittaneet “tuntemattomat henkilöt” eivät olleet poliiseja.

Tämä tarkoittaa Maidanin tarkka-ampujia, koska tuomion mukaan oikeudenkäynti kumosi väitteet venäläisten tarkka-ampujien läsnäolosta“, Katchanovski kirjoittaa.

Katchanovski sanoo tuomion vahvistavan myös hänen tutkimushavaintonsa, joiden mukaan ei ole todisteita Ukrainan silloisen presidentin Viktor Janukovitšin tai hänen ministeriensä käskystä Maidanin mielenosoittajien joukkomurhasta ja että Maidanin tarkka-ampujat tappoivat 4 poliisia ja haavoittivat 39:ää.


Mainos. Juttu jatkuu alla.


Sen lisäksi, että kaksi Berkut-poliisia vapautettiin syytteistä mielenosoittajien tappamisesta ja haavoittamisesta, siinä todetaan, että kaikkia syytettyjä Berkutin jäseniä syytettiin perusteettomasti 13:n Maidanin mielenosoittajan tappamisesta ja 29:n haavoittamisesta. Kuten tavallista, tiedotusvälineissä on nolla raporttia“, Katchanovski toteaa.

Katchanovskin mukaan syyttäjät, Maidanin asianajajat ja media joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta sekä asiantuntijat ja propagandistit kiistivät Maidan-liikkeen hallitsemassa Hotellin Ukrainassa olleen tarkka-ampujia ja väitettä kutsuttiin salaliittoteoriaksi.

Mitä oikeudenkäynnit ja tutkimukset paljastivat?

Oikeudenkäynnit ja tutkimukset ovat Katchanovskin mukaan paljastaneet useita todisteita siitä, että tarkka-ampujat murhasivat 20. helmikuuta 2014 neljä ja haavoittivat useita kymmeniä poliiseja ja aiheuttivat ainakin absoluuttisen enemmistön 49 kuolleesta ja 157 haavoittuneesta Maidanin mielenosoittajasta.

Oikeudenkäynneissä esitetyt videot osoittivat, että mielenosoittajien ehdottoman enemmistön ampumisajat eivät käyneet yhteen verilöylystä syytettyjen Berkut-poliisien ampumisaikojen kanssa.

Oikeuslääketieteelliset tutkimukset totesivat, että ylivoimainen enemmistö mielenosoittajista ammuttiin jyrkistä suunnista sivuilta tai takaa. Alkuperäiset ballistiset tutkimukset eivät vastanneet kuolleiden ja haavoittuneiden mielenosoittajien ruumiista otettuja luoteja ja Berkut-poliisin Kalashnikoveja.

Oikeuslääketieteelliset tutkimukset viittasivat myös siihen, että Berkut-poliisit ampuivat Hotel Ukrainan tarkka-ampujia Maidanin mielenosoittajien yläpuolella, puissa ja pylväissä.

Katchanovskin analyysi osoittaa, että tutkimuksia ja oikeudenkäyntejä on pyritty estämään ja peittelemään.

Syyttäjä ja kuolleiden omaiset tyytymättömiä tuomioihin

Kiovan tuomioistuin tuomitsi viisi entistä Berkut-erikoispoliisin jäsentä, jotka olivat tukahduttaneet Maidanin mielenosoituksia talvella 2013-2014. Syyttäjä aikoo valittaa tuomiosta. Myös Maidanin mielenosoituksissa kuolleiden perheenjäsenet ovat tyytymättömiä tuomioistuimen päätökseen.

Ukrainalaisille jää tapauksesta avoimia kysymyksiä ihmeteltäväksi. Sataa aseetonta mielenosoittajaa ammuttiin kirkkaassa päivänvalossa eurooppalaisessa pääkaupungissa ja vuosikymmenen kestänyt tutkimus jäi huomattavan vajaaksi.

Lähteet: Ivan Katchanovski/Viestipalvelu X, EuromaidanPress

Kuvituskuva: Euromaidan-panoraamanäkymä vallankumouksen joulukuusen huipulta 8. joulukuuta 2013. Mstyslav Chernov/Unframe, CC BY-SA 3.0 DEED

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.

Tilaa
Ilmoita
guest

1 Kommentti
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Raimo N
Raimo N
1 kuukausi sitten

Tutkimukset lienee taattua 911 laatua… pyöritetään, pyöritetään, harhautetaan ja koitetaan saada unohdetuksi…. FFI. False Flag InvestigationContact Us

1
0
Kommentoi ja keskustele!x