Yhdysvallat iski torstaina kahteen kohteeseen Syyriassa. Puolustusministeri Lloyd Austin kuvaili presidentti Joe Bidenin määräämiä iskuja “itsepuolustukseksi”.

Yhdysvaltain puolustusministeri Lloyd Austinin mukaan Yhdysvallat teki torstaina ilmaiskuja kahteen väitetysti Iranin tukemiin militantteihin liittyviin kohteisiin Itä-Syyriassa sen jälkeen, kun maassa laittomasti olevia Yhdysvaltain miehitysjoukkoja vastaan oli tehty useita drone- ja raketti-iskuja alueella.

F-16-hävittäjien suorittamien iskujen kerrotaan kohdistuneen aseiden ja ammusten varastotilaan Abu Kamalissa lähellä Syyrian ja Irakin rajaa.

Austin kuvaili presidentti Joe Bidenin määräämiä iskuja “itsepuolustukseksi” ja korosti, että ne ovat erillään Gazan konfliktista. Hän syytti suoraan Irania osallisuudesta Yhdysvaltain joukkoja vastaan tehtyihin hyökkäyksiin.

Iran haluaa piilottaa kätensä ja kieltää roolinsa näissä joukkojamme vastaan tehdyissä hyökkäyksissä. Emme anna heidän tehdä niin“, Austin sanoo.

Austin lupasi myös lisäiskuja, jos Iranin tukemat iskut jatkuvat.


Mainos. Juttu jatkuu alla.


Yhdysvaltain miehitys osassa Syyriaa on kansainvälisen oikeuden mukaan laiton. Esimerkiksi Kiina ja Venäjä ovat vaatineet Yhdysvaltoja kunnioittamaan muiden maiden suvereniteettia, itsenäisyyttä ja alueellista koskemattomuutta ja lopettamaan laittoman miehityksen ja ryöstelyn Syyriassa.

Lähteet: CNN, NBC

Kuvituskuva: Pexels free photos

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.

Tilaa
Ilmoita
guest

4 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Johan Pomppas
Johan Pomppas
1 kuukausi sitten

Kiinan olisi syytä vetäytyä Tiibetistä ja antaa Taiwanin itsenäistyä kun siellä asuva väestö ei halua kommunismia. Venäjä voisi vetäytyä Ukrainan kansainvälisesti tunnustetulta alueelta ja lopettaa sekaantumisen pienempien naapurivaltioiden asioihin. Mitä muita joukkoja onkaan Syyrian alueella?

Puolueeton
Puolueeton
1 kuukausi sitten

Johan pomppasi Suomen median luomaan mielikuvaan. Kommunismi voi olla hyvä aate, jos se ei ole totalitaarista kuten lännen demokratia. Sitä ei lännen asukas itse huomaa.
Myös valtioiden ja suurialaistenkin sekaatumiseen taitaa eräs valtio sijoittaneet yli 800 tukikohtaa, ja taitaa Suomikin saada yhden ellei kaksi. Valtiot kuten Libya eivät saa kehittyä maanosansa lukutaitoisommiksi ja rikkaimmiksi, ne on pommittamalla palautettava entiseen tilaansa ja tuottamaan lisää asukkaita Länsi Eurooppaan.

Viimeksi muokattu 1 kuukausi sitten by Puolueeton
Kimmo Leino
1 kuukausi sitten

Aivan niin kansalaisten tulisi saada päättää esim. liittoutuuko Natoon vai säilyttääkö itsenäisyytensä. Suomenkin osalta ”lehdistö” ja ”media” liittyi Natoon, mutta kansalta ei edes vaaleissa saanut asiasta kysyä; Ehdokkaille oli vaalikoneessa 50 kysymystä ja ”äänestäjille” 30 kysymystä; kaikki Nato kantaan liittyvät kysymykset ja vastaukset niihin jätettiin Suomen päämediassa kansanedustajaehdokkaiden osalta kertomatta kansalle .
Eipä sillä paljon merkitystä ollut kun yksi kenraali maanpetoksellisesti allekirjoitti NATO-isäntämaasopimuksen 2014 !
Tämä maanpetos muuten yhä odottaa tutkintaa; kuten moni muu saman tason rikos Suomessa.
Niin kauan, kun lahjottu media tätä maailmaa hallitsee emme rahaa tänne saa !
Oikeusministeriö 2005 tilasi tutkimuksen: ”Media ja demokratia Suomessa / Kriittinen näkökulma.” . Siellä suoraan sanotaan: ”Ratkaisevassa roolissa tässä on YLE. ”Tarkeää on myös pienten, mutta merkittävien lehdistötukien käyttö.”
Myös Suomen ”eduskuntaa” hallitaan rahalla: Iltalehti 19.2. 2013 ”Miljoonien rahavirrat puolueille.” ”Puolueille ei maksettu rahaa turhaan.” ”Rahalla on saatu omanlaista lainsäädäntöä”.
Tällä samalla tavalla hallussa on koko EU-”johto”, joka lahjotaan meppien loppausjärjestelmän kautta.
Kuka hyötyy sodista ? No aseteollisuus tietenkin; Nato esimerkiksi voidaan rinnastaa aseteollisuuden loppausjärjestöön; hyvin ovat hommansa nyt hoitaneet; EU-rahaa; siis veronmaksajilta kerättyä omaisuutta räjäytettään taivaan tuuliin usealla rintamalla.
Kun ”länsi” on omaisuutensa käyttänyt hallitsee Kiina koko maailmaa ?
Kiina siis pitäisi saada myös tuhoamaan omaisuuttaan, jotta koko maailman väestö voidaan verottaa nälkärajalle; ja massiivisia kansanliikkeitä saadaan aikaan.
Suomessa esim. kiinteistövarallisuutta on salassa otettu Ukrainan sodan vakuudeksi !
Maanmittauslaitos 2.10. 2017 ” 2,5 miljoonaa panttikirjaa muutetaan sähköiseksi.”
Tämän järjestelmän takana tapahtunutta: Kun tällaisen ”sähköistetyn” omaisuuden velat on maksettu pyrkivät pankit pitämään valehtelemalla ” Ei sellaisia panttikirjoja enää” yms. tavoilla pantit omissa nimissään . Pankit saavat Euroopan keskuspankilta jo 7 kertaa näiden ”vapaiden panttikirjojen” summan lainaa . EKP lahjottaa tätä itse markkinoilta näitä pantteja vastaan lainaamaansa rahaa Ukrainan ammusostoihin … Suomen talot ja mökit siis ”räjähtävät ” taivaan tuuliin.
Homma viimeistellään sillä, että korkoa nostetaan, jolloin pankit Suomessa kaatuvat ja EKP omistaa suuren omaisuusmassan Suomesta pelkällä paperivaluutalla !
Nyt kun tietämys on lisääntynyt ja vapaita panttikirjoja on prosessoitu omiin nimiin on panttikirjoja ”hukassa” pankeilla.
Juuri nyt media paukuttaa kuinka hyvin Suomen eläkerahastoilla menee; yksi kuitenkin on tahallaan unohdettu ja syy löytyy tästä : He 99 – 104/2022 vp. YEL-lakia muutetaan niin, että nykyiset yrittäjät suoraan maksavat eläkkeellä olevien yrittäjien eläkkeet.
YEL-rahastot siis on kokonaan jo ohitettu, joten taisivat varastaa YEL-rahastot Uniber-sotkun avulla Saksan pankkeja pelastamaan . Suomen yrityksiltä kerätyt miljardit siis kaapattiin jotta epäkelpo Euro saa jatkaa !
Eikä ole edes ensimmäinen kerta tämä : Iltalehti 17.4. 2012 ”Eduskunnassa muhii miljardikaappaus” Eli lailla 444/2012 varastettiin 1,3 – 3 miljardia pienyritysten omaisuutta pankki-vakuutuslaitoksia pelastamaan 1.1. 2013 . ( rikosilmoitus jätetty Kansalaistorilla 25.5. 2021 poliisille 5 striimaajan todistaessa asiaa. )
Kuka siis kävi ja kenen lompakolla ?

Raimo N
Raimo N
1 kuukausi sitten
Vastaa  Kimmo Leino

👍👍👍Contact Us

4
0
Kommentoi ja keskustele!x