EU:n toimielinten työntekijät ovat ilmaisseet raivonsa Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyenille EU:n kaksoisstandardit tuomitsevassa kirjeessä, joka on kerännyt 842 allekirjoitusta.

EU:n toimielinten työntekijät ovat kirjoittaneet Euroopan komission puheenjohtajalle Ursula von der Leyenille ja ilmaisseet raivonsa hänen kannastaan Israelin ja Hamasin konfliktiin kirjeessä, joka keräsi 842 allekirjoitusta.

Kirje, joka levisi tiettävästi diplomaattien, komission ja muiden EU-elinten työntekijöiden keskuudessa, syyttää komissiota “vapaiden käsien antamisesta sotarikoksen nopeuttamiselle ja oikeutukselle Gazan alueella”.

Kirje tuomitsee aluksi Hamasin hyökkäyksen Israelia vastaan ja jatkaa: “Tuomitsemme yhtä jyrkästi Israelin hallituksen suhteettoman reaktion 2,3 miljoonaa palestiinalaissiviiliä vastaan, jotka ovat loukussa Gazan kaistalla”.

“Me tuskin tunnistamme EU:n arvoja siinä näennäisessä välinpitämättömyydessä, jota toimielimemme on viime päivinä osoittanut Gazan kaistalla meneillään olevaa siviilien joukkomurhaa kohtaan”, kirjeessä todetaan.

Kirjeessä varoitetaan, että EU “menettää kaiken uskottavuutensa ja asemansa oikeudenmukaisena, tasa-arvoisena ja humanistisena välittäjänä” ja vahingoittaa sen kansainvälisiä suhteita sekä vaarantaa EU:n henkilöstön turvallisuuden.


Mainos. Juttu jatkuu alla.


“Olemme surullisia kaksoisstandardien patenttinäytöksestä, jossa Venäjän Ukrainan kansaa vastaan harjoittamaa saartoa (vesi ja polttoaine) pidetään terroritekona, kun taas Israelin samanlainen teko Gazan kansaa vastaan jätetään täysin huomiotta”, kirjeessä lukee.

EU:n henkilöstön jättämät viestit heijastelevat syvää vihaa ja pettymystä, myös EU:n pitkäaikaisen diplomaattisen henkilöstön ja ulkoasioiden asiantuntijoiden keskuudessa.

“Näemme diplomatian kuoleman avautuvan silmiemme edessä, emmekä näe mitään ilmaisua tai toimintaa, joka perustuu niihin arvoihin, joille EU on rakennettu”, yksi allekirjoittajista toteaa.

Lähde: The Irish Times

uvituskuva: Euroopan parlamentti/FlickrCC BY 2.0

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.

Tilaa
Ilmoita
guest

7 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
pöh
pöh
1 kuukausi sitten

Jos nyt pitäisi verrata näitä israel-gaza ja venäjä-ukraina konflikteja, niin venäjällä ja israelilla on paljonkin yhteistä.
Israelia terrorisoi raketeillaan gazan porukka, ja vastaavasti venäjää on 8-vuotta terrorisoinut ukrainan porukat sinne donetskin alueelle.

Mutta länessä olemme valinneet sen ketä tuemme ihan muusta syystä kuin mikä on oikeudenmukaista.
Tosiasioilla ei ole paljoa merkitystä tässä maailmassa enää.

Historia pitää tietää
Historia pitää tietää
1 kuukausi sitten
Vastaa  pöh

Kyllä Israel on periaatteessa ongelmien juurisyy. palestiinalaiset olivat eläneet alueellaan pitkät ajat, ja kaiken lisäksi alueella asuivat juutaloiset, kristityt ja muslimit sulassa sovussa keskenään siihen asti, kun israelilaiset siirtokunnat julistautuivat itsenäisiksi ja palestiinalaiset häädettiin alueella olevista kodeistaan ja mailtaan.
Ihan sama asia, jos vaikka Suomeen tulee somaliporukka ja perustaa yhteisöjä ja myöhemmin julistaa vaikka Etelä – Suomen itsenäiseksi ja ajaa suomalaiset alueelta pois..tämähän on hiljaa tapahtumassa, mutta vähän eri tavalla kuin Palestiinassa.

pöh
pöh
1 kuukausi sitten

asuivat juutaloiset, kristityt ja muslimit sulassa sovussa keskenään”
Voit olla monessakin asiassa oikeassa, mutta tuohan ei pidä paikkaansa.
Se on yksinkertaisesti mahdotonta että kaksi näistä eläisi sovussa, yksilöitä lukuunottamatta.

pöh
pöh
1 kuukausi sitten

Jollain tavalla olen ihan samaa mieltä, mutta toisaalta taas ihan eri mieltä.
Onhan se että tommonen gaza annettu yli kahdelle miljoonalle että siellä elätte.
Mutta yhtälailla muslimit vs juutaat, ei siihen koskaan tule rauhaa, ikävä kyllä niin se on.

Puolueeton
Puolueeton
1 kuukausi sitten

Toiveita tuottaa suomalaisillekin, kun EU:n toimihenkilöt näyttävät heräävän todellisuuteen valtamedioitten luomista kuvitelmista.
Euroopan Yhteisöön liittymisen yhteydessä kuvittelin täysin väärin, että nyt realistiset vallanpitäjät alkavat johtamaan suomalaisia ja taloudelliset olet paranevat. Tilanne on kuitenkin EU:ssa heikentynyt vähitellen samaan tyyliin kuin muutos alkoi suomessa 1990 luvulla, jolloin Suomi muuttui tottelevaiseksi EU:n palvelijaksi. Nyt EU on veloissa ja ottaa vastaan ohjeet toimintaansa Yhdysvalloista, joka valtio on sekin sortunut hulluun politiikkaan pysyäkseen sivilisatioiden määräävänä johtajana. Sehän ei enää muiden maiden kehittyessä ole mahdollista toteutua.

Jussi Neuvonen
Jussi Neuvonen
1 kuukausi sitten

Hyvä että korruptiokuningattareksi kehuttu saa palautetta. Mutta EU:n henkilöstöä jo sellainen määrä että vaikuttaako vajaa tuhat mitään? Jostakin täytyy tietysti aloittaa, ja aina lupaavampaa jos Brysselissä eikä Helsingissä.

Leino Kimmo
1 kuukausi sitten

Keidempä hallussa maailman ”media” on; pari konsernia. Suomen osalta tämä mädätys koki ”täydellisyytensä” 2005, kun hallitus tilasi tutkimuksen: ”Media ja demokratia Suomessa / Kriittinen näkökulma.” ”Tutkimuksen” sanontoja: ”Ratkaisevassa roolissa tässä on YLE.” ”Tärkeää on myös pienten, mutta merkittävien lehdistötukien” käyttö.
Muistatteko vielä koska YLE-veron suunnittelu aloitettiin ?
Nyt kun politkko sanoo tästä median lahjonnasta; alkaa iltapäivälehdistöstä paskaa sataa niskaan .
YLE-veron tekeminen 2000-luvulla näillä mandaateilla oli maanpetoksellista toimintaa, joka pitäisi julkisesti tutkia maanpetoksena ja Suomen itsemääräämisoikeuden vaarantamisena.
Vielä 2013 iltapäivälehtikin ( ennen lahjontaa; ”lehdistötuki” ) uskalsi kirjoittaa miten maata lahjonnalla johdetaan: Iltalehti 19.2. 2013 ”Miljoonien rahavirrat puolueille.” ”Puolueille ei maksettu rahaa turhaan.” ”Rahalla on saatu omanlaista lainsäädäntöä”.
Ja tällä omanlaisella lainsäädännöllä tehtiin YLE-vero ja lehditsötuki.
Lukekaa tuo artikkeli, niin tiedätte kuinka pankki-vakuutus-sektori Suomea todella hallitsee !
Archive.today/kimmoleaks.fi
Tarvittavat rikosilmoitukset jätetty vuosia sitten !Contact Us

7
0
Kommentoi ja keskustele!x