Yhdysvaltain armeijan eläkkeellä oleva eversti Douglas Macgregor ihmettelee Suomen Nato-päätöstä ruotsalaismedian haastattelussa. Hän ei uskonut, että suomalaiset olisivat koskaan ajatelleet liittymistä vakavasti.

Eläkkeellä oleva Yhdysvaltain armeijan eversti ja hallituksen virkamies sekä kirjailija, konsultti ja televisiokommentaattori Douglas Macgregor ihmettelee Suomen Nato-päätöstä ruotsalaismedian Folkungenin haastattelussa.

Macgregor sanoo pitäneensä suomalaisia ainakin rationaalisina siinä mielessä, että he ymmärtäisivät sotilaallisen puolueettomuuden arvon onnistuttuaan välttämään kaikkia sotia toisen maailmansodan päättymisen jälkeen. Hän ei uskonut, että suomalaiset olisivat koskaan vakavissaan ajatelleet Natoon liittymistä.

“Nyt he eivät ole vain liittyneet Natoon, vaan he näyttävät olevan myös vastaanottavaisia ajatukselle siitä, että Yhdysvaltain armeija perustaisi tukikohdan Pohjois-Suomeen, pienen matkan päähän, iskuetäisyydelle Murmanskista ja Arkangelista….mikä katastrofi”, Macgregor sanoo.

Macgregor ihmettelee, miksi kukaan tekisi sellaista ja kysyy suomalaisilta, onko maan rajalle kasattu massoittain venäläisiä joukkoja vai ovatko suomalaiset saaneet haltuunsa Venäjän pääesikunnasta Moskovasta suunnitelmia, jotka viittaisivat välittömään uhkaan maan valloituksesta?

Hän sanoo myös, ettei itänaapurimme sota Suomea vastaan mennyt kovin hyvin edelliselläkään kerralla, joten miksi venäläiset toistaisivat saman virheen uudelleen? Hänestä koko ajatus on typerä.


Mainos. Juttu jatkuu alla.


“Palataksemme kysymykseen miksi venäläiset haluaisivat hallita liettualaisia, latvialaisia, virolaisia, suomalaisia tai ruotsalaisia tai ketään…unohtakaa se! Siitä on paljon vaivaa”, Macgregor sanoo.

Macgregor luonnehtii Natoa samanlaiseksi “turhamaisuusprojektiksi”, kuin Varsovan liittoa. Hän viittaa Yhdysvaltojen astronomiseen velkataakkaan ja muistuttaa, että maa ei ole enää sitä, mitä se oli ennen.

Macgregorin mukaan esimerkiksi Turkki on Nato-maa vain paperilla, eikä se tulisi apuun, mikäli esimerkiksi Ruotsiin hyökättäisiin.

Macgregor sanoo, ettei hän ole lainkaan vakuuttunut myöskään siitä, että Yhdysvallat ottaisi riskiä yhteenotosta suuren ydinasevallan kanssa jossain Puolassa sijaitsevan kylän tai pienen saksalaisen, ranskalaisen tai muualla Euroopassa sijaitsevan pienen kaupungin takia.

Ajattelen, että jokaisen Euroopassa elävän, joka kuvittelee hyötyvänsä valtavasti, tai strategisesti Natoon liittymisestä tässä vaiheessa, tulisi luultavasti hakeutua terapiaan”, Macgregor lataa.

Haastattelun Suomea koskeva osuus näkyy allaolevalla videoupotuksella kohdasta 14:45 eteenpäin.

Lähde: Folkungen/Douglas Macgregor

Kuvituskuva: BMG-2048/Wikimedia Commons, CC BY-SA 4.0

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.


Kumppani-ilmoituksetHaluatko lukea geoblokattuja uutisia, esimerkiksi Venäjän mediasta? Tarvitset vain VPN-palvelun.

Tilaa
Ilmoita
guest

17 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
pöh
pöh
1 kuukausi sitten

Mediahan se nato päätöksen teki, muutaman “asiantuntijan” höpöttäessä monta kertaa päivässä että nyt heti on liityttävä tai tuho tulee.
Poliitikoilla kokoomuksessa yli 20-vuotta on ollut päämäärä viedä Suomi natoon heti kun tilanne tulee, kysymättä kansalta mitään.
https://yle.fi/a/3-5321043

p.grandell
p.grandell
1 kuukausi sitten
Vastaa  pöh

siksi pitäisi saada media ja päättäjät omine lapsineen mukaan kiväärit olalla ukrainaan tykinruuaksi, keskinmääräinen elin-ikä noin 4 tuntia, ehkä muut lopettaisivat sitten kaljakapakoissa kusee housuihinsa ja irtisanoutua koko hullujen touhusta,

p.grandell
p.grandell
1 kuukausi sitten

kaveri ajattelee ihan samoin kuin minäkin, mutta s-####n sionistit ovat saaneet tom of finlandian nato kiihkoon, tyhmiä päättäjiä,suurin on jopo-sale joka on saanut suomenkansan tuhoon.

Ari Pohtio
Ari Pohtio
1 kuukausi sitten
Vastaa  p.grandell

Nato tuhoaa Suomen ja tuo vain pelkoa ,he saastuttavat laput ja kaikki muut tärkeät seikat. Venäjästä ei ollut mitään, ei hyökkäyksiä. Venäjästä olisi ollut vain Valtiolle suuria kaupan käynti tuloja!

Johan Pomppas
Johan Pomppas
1 kuukausi sitten
Vastaa  Ari Pohtio

Kieliasun perusteella tämän lähetti Venäjän trolli tai sellaista parodioiva oikea suomalainen.

Lartza.
Lartza.
23 päivää sitten

Kyllä taas on dementti Biden fani liikkeellä, kaikki suomen rhat vain Cabalin ja CIA n edustajille.

Hyvä
Hyvä
1 kuukausi sitten

Kiitos Kimmo kun suomensit ja kirjoitit tuon.
Itekin katselin tuon muutama päivä sitten.

Jussi Neuvonen
Jussi Neuvonen
1 kuukausi sitten

Kun tuomari Napolitano kysyy ja eversti Macgregor vastaa – “Judging Justice” – parasta y-tube-sisältöä jo vuosia. Kymmeniä klippejä. Ja todistus että laatu vain paranee jos kahden keskustelijan yhteisikä ylittää heittämällä 100 vuotta. -nimimerkki Gerontofiili

Jussi Neuvonen
Jussi Neuvonen
1 kuukausi sitten

Se Napolitanon ohjelma on siis “Judging Freedom”.

Jupi
Jupi
1 kuukausi sitten

Jaa, kyllähän sitä tuli mietittyä mut enpä saanut ottaa osaa HS gallupin, jäi siten mielipide minulta kysymättä

Kimmo Leino
1 kuukausi sitten

Suomen ”nato-jäsenyys” muuten on laiton; sen Suomen historian pisimpien hallitusneuvotteluiden takana allekirjoitti virkamieshallitus, jolla on oikeus tehdä ”juoksevia asioita” koskevia päätöksi. ”Hallitusneuvotteluita” tahallaan viivytettiin, ettei nykyinen hallitus ja eduskunta saanut käsitellä NATO-asiaa; 2 % Suomen budjetista menee joka vuosi nyt ja varusmiehiä tullaan lähettämään ulkomaille sotimaan !
Lisäksi tämä ”sopimus” oli maan- / valtiopetoksen peittely; sillä Isäntämaa-sopimus ( laiton sellainen) allekirjoitettiin jo 2014 salassa.
Koko prosessi on niin laiton kuin olla saattaa ja kansa voikin ajaa Naton sinne minne aurinko ei paista .
Tämän prosessin laittomuuden tutkinnan esteeksi on tehty toinenkin saman luokan petos; nimittäin Suomen ”perustuslain” 118 § 3 momentti … Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset … syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä Valtakunnanoikeudessa.
Suomen ”päättäjien” motiivi Naton suhteen oli saada Nato-syytesuojaa ja aseellista suojaa kansaa vastaan vanhojen valtio-/ maanpetosten tutkintaa vastaan.
Jos ja kun PL 118 § 3 momentti vielä purkautuu vain Nato estää kansaa laittamasta syytteeseen näitä maanpettureita .
Rikosilmoitus PL 118 § 3 momentista jätetty Kansalaistorilla 25.5. 2021 ( Tokentube Kimmo Leino puhuu ) poliisille satojen ihmisten todistaessa asiaa puheen jälkeen.
Vain maan- / valtiopetos ja kansalaisten ihmisoikeuksien poisto siis on esteenä Nato-”sopimuksenkin” purkamiselle Suomen osalta .
Tietenkin valtakunnanoikeuden Demla-tuomarit ensin on vaihdettava oikeisiin tuomareihin !
archive.today/kimmoleaks.fi ; tietoa, kuinka jopa EIT salaa tätä Suomen tilaa !

Johan Pomppas
Johan Pomppas
1 kuukausi sitten

Eipä ole tämäkään tyyppi selvillä siitä mitä Venäjällä haikaillaan entisten alusmaiden suhteen.

Satuja ei kuitenkaan kannata kertoa
Satuja ei kuitenkaan kannata kertoa
1 kuukausi sitten

Kerroppa sitten, että mitä?

Puolueeton
Puolueeton
1 kuukausi sitten

Terapiaahan erityisesti valtion hallinnasta päättävä poliitikko tarvitsisi, jos aivot ovat lukkiutuneet harhakuviin ympäristöstä ja sen olosuhteista. Kun on kymmeniä vuosia unelmoinut Naton ja Yhdysvaltojen lupaamasta turvallisuudesta, se on saanut henkilön suggestioon, jossa ei voi enää havaita tilanteen muuttuneen, vaikka Nato ja Yhdysvallat ovat sotineet omien etujensa puolesta jopa rankasti. Unelmien aikana liittyminen oli mahdotonta, koska se ei olisi voinut loukata hyviä kappasuhteita naapurivaltioon. Nyt sitä vaaraa ei enää ole, koska kauppasuhteet ovat jo vahingoittuneet EU:n liitolaisena.

Zed
Zed
1 kuukausi sitten

Onko everstin YouTube tili poistettu? Katselin joku päivä sitten videon. Voiko tämä olla totta?

Lartza.
Lartza.
23 päivää sitten
Vastaa  Zed

Kyllä, totta se on, on ollut esillä useissa julkaisuissa niin fb ssä kuin muuallakin.Contact Us

17
0
Kommentoi ja keskustele!x