Maailman suurin grafiitin tuottaja Kiina kiristää sähköautojen akuissa välttämättömän mineraalin vientirajoituksia. Kiinan toimenpiteistä käy kiittäminen Yhdysvaltoja, joka oli asettanut uusia rajoituksia mikrosirujen viennille Kiinaan vain päiviä aiemmin.

Kiinan kauppaministeriö kertoi perjantaina, että Kiina aikoo asettaa vientilupia koskevia vaatimuksia joillekin grafiittituotteille suojellakseen kansallista turvallisuuttaan.

Niin sanottuja kaksikäyttötuotteita koskevat vientirajoitukset tulevat Kiinan kauppaministeriön mukaan voimaan joulukuun alussa.

Ilmoitus tulee aikana, jolloin ulkomaiset hallitukset lisäävät painostusta kiinalaisiin yrityksiin niiden teollisten käytäntöjen vuoksi.

Kiina on maailman suurin grafiitin tuottaja ja viejä, ja se jalostaa myös yli 90 prosenttia maailman grafiitista materiaaliksi, jota käytetään käytännössä kaikissa sähköajoneuvojen akkujen anodeissa – akun negatiivisesti varautuneessa osassa.

Luonnongrafiitti on luokiteltu kriittiseksi raaka-aineeksi (CRM) EU:ssa, Japanissa, Kanadassa ja Yhdysvalloissa. Kansainvälisen energiajärjestön mukaan sen kysynnän odotetaan kasvavan 20-25-kertaiseksi vuosina 2020-2040.


Mainos. Juttu jatkuu alla.


Rajoitus näyttää olevan vastaus Kiinan ja Yhdysvaltojen sekä EU:n väliseen kauppasotaan.

Kiinan toimenpiteistä käy kiittäminen Yhdysvaltoja, joka oli asettanut uusia rajoituksia mikrosirujen viennille Kiinaan vain päiviä aiemmin.

Lähde: Euronews

Kuvituskuva: Pexels free photos

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.

Tilaa
Ilmoita
guest

1 Kommentti
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Pohjanakka
Pohjanakka
1 kuukausi sitten

Heh. Ja nyt sitten on juuri tullut Statistics Norway tutkimus mikä, ihme kyllä kun on kysymys ihan virallisesta tahosta, uskaltaa epäillä koko ”ilmaston lämpeneminen johtuu ihmisten toimista” ideaa. Koska ”…[T]he results imply that the effect of man-made CO2 emissions does not appear to be sufficiently strong to cause systematic changes in the pattern of the temperature fluctuations. In other words, our analysis indicates that with the current level of knowledge, it seems impossible to determine how much of the temperature increase is due to emissions of CO2.”

Aikaisemmin mainitaan siitä että ilmaston on itse asiassa lämmennyt hiljalleen viimeiset 400 vuotta, tai koko sen ajan kun ilman lämpötiloja on osattu mitata, mutta että ainakin sen ensimmäisten parin sadan vuoden lämpeneminen voi johtua vain luonnollisista syistä.

Linkit löytyvät tästä jutusta (linkkaa tutkimuksen englanninkieliseen käännökseen):

https://legalinsurrection.com/2023/10/a-new-report-throws-cold-water-on-man-made-global-warming-pseudoscience/

Eli vastustus näyttää hiljalleen lisääntyvän. Ehkä jotkut haluavat olla edelläkävijöitä jotka muistetaan joskus tieteen historiassa niinä tyyppeinä jotka olivat oikeassa.

No, kaiketi, kunhan tämä ”ilmasto lämpenee hälyttävästi, johtuu ihmisistä, tuho uhkaa, kaikkien pitää tehdä isoja uhrauksia että tämä pystytään estämään” idea pitää lopulta haudata kun hitaammillakin hoksottimilla olevat (tai tämän hetken teineille ja nuorille aikuisille tulee ikää lisää sen verran että jotain olisi jo pitänyt tapahtua, näkyvästi, ja iso osa muistaa missä mielenosoituksissa oli muodikasta marssia vuosikymmen tai pari sitten) rupeavat huomaamaan että mikään kyseisen hypoteesin pohjalta tehdyistä ennustuksista ei näytä toteutuvan niin voivathan poliitikot palata takaisin siihen 70-luvun ideaan että ”jääkausi uhkaa, kaikkien pitää tehdä isoja uhrauksia blaa blaa blaa”.Contact Us

1
0
Kommentoi ja keskustele!x