Yhdysvaltojen tukikohtiin Syyriassa ja Irakissa kohdistui torstaina hyökkäyksiä. Lisäksi Yhdysvaltain laivasto pysäytti Jemenistä ammuttuja ohjuksia. Tapahtumat todennäköisesti liittyvät Israelin ja Hamasin väliseen konfliktiin, joka on vaarassa eskaloitua laajemmaksi alueelliseksi konfliktiksi.

Turvallisuusanalyytikko ja entinen toimittaja Majd Fahd raportoi Yhdysvaltoihin kohdistuneista neljästä eri hyökkäyksestä Lähi-idässä. Hyökkäyksiä nähtiin Yhdysvaltojen tukikohtiin Syyriassa Conocon kaasukentällä ja Tanfin alueella sekä Irakin Ain al-Assadin lentotukikohtaan. Lisäksi Yhdysvaltain laivaston sotalaivaan Jemenin vesillä mahdollisesti hyökättiin.

Ennennäkemätöntä kehitystä vain 24 tunnissa“, Fahd kirjoitti viestipalvelu X:ssä.

Torstain hyökkäyksistä Yhdysvaltojen miehittämällä alueella Syyriassa kertoo Associated Press, jonka mukaan kolme räjähteillä varustettua droonia osui Syyrian Conocon kaasukentälle itäisessä Deir el-Zourin maakunnassa. Etelä-Syyriassa sijaitsevaan al-Tanfin alueella sijaitsevaan tukikohtaan hyökkäsivät niin ikään droonit, yhdysvaltalaiset virkamiehet kertoivat AP:lle.

Aiemmin torstaina Grad-ohjukset kohdistuivat Yhdysvaltain lentotukikohtaan Ain al-Asadissa Länsi-Irakin Anbarin maakunnassa, kuten Shafaq Newsille puhunut turvallisuuslähde vahvisti.


Mainos. Juttu jatkuu alla.


Pohjoisella Punaisellamerellä Yhdysvaltain laivaston alus USS Carney puolestaan torjui kolme risteilyohjusta ja useita drooneja, jotka Houthi-joukkojen kerrotaan laukaisseen Jemenistä. USS Carneyn toiminta oli mahdollisesti ensimmäinen Yhdysvaltain armeijan osallistuminen sotatoimiin Israelin puolustamiseksi, raportoi AP.

Ohjukset olivat mahdollisesti matkalla Israelia kohti, mutta Yhdysvallat ei ole saanut valmiiksi arviotaan siitä, mihin ohjukset olivat matkalla. Yhdysvaltain nimettömänä pysytellyt virkamies sanoi, että he eivät usko, että veden yllä alas ammutut ohjukset olisivat olleet suunnattu Yhdysvaltain sotalaivaa kohti.

Tapahtumat todennäköisesti liittyvät Israelin ja Hamasin väliseen konfliktiin, joka on vaarassa eskaloitua laajemmaksi alueelliseksi konfliktiksi.

Lähteet: AP, The Cradle, Shafaq News

Kuvituskuva: USS Carney. DoD Photo by U.S. Army Sgt. James K. McCann/Wikimedia Commons, CC BY 2.0 DEED

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit


Contact Us

0
Kommentoi ja keskustele!x