Venäjän pääministeri Mihail Mishustin on määrännyt Suomen ja Venäjän rajat ylittävää yhteistyötä koskevan sopimuksen irtisanottavaksi. Sopimuksen tavoitteena on ollut edistää alueiden kehittämistä rajan molemmilla puolilla.

Suomen ja Venäjän kahdenväliset suhteet romuttuvat pala palalta pitkään jatkuneen vastakkainasettelun seurauksena.

Venäjän pääministeri Mihail Mishustin on määrännyt Suomen ja Venäjän rajat ylittävän yhteistyön sopimuksen irtisanottavaksi. Venäjän ulkoministeriö on määrätty ilmoittamaan asiasta Suomelle.

Asia käy ilmi Venäjän virallisessa säädösjulkaisussa julkaistusta dokumentista. Pääministeri Mishustinin allekirjoittama määräys on päivätty 20. lokakuuta 2023.

Suomen ja Venäjän rajat ylittävää yhteistyötä koskevan valtiosopimuksen tavoitteena on ollut edistää alueiden kehittämistä rajan molemmilla puolilla. Sopimus allekirjoitettiin 13.4.2012 ja se tuli voimaan 25.6.2012.

Sopimuksen vastuuministeriöinä ovat toimineet Suomessa Työ- ja elinkeinoministeriö ja Venäjällä talouskehitysministeriö.


Mainos. Juttu jatkuu alla.


Sopimus on tukenut muun muassa Suomen ja Venäjän raja-alueilla toteutettavien EU:n raja-alueyhteistyö­ohjelmien toimeenpanoa.

Sopimuksen toimeenpano on ollut keskeytettynä Venäjän hyökättyä Ukrainaan helmikuun lopulla 2022.

Lähteet: Venäjän federaation säädöskokoelma, TEM

Kuvituskuva: Venäjän pääministeri Mihail Mishustin, government.ru, CC BY 4.0 DEED

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.


Kumppani-ilmoituksetHaluatko lukea geoblokattuja uutisia, esimerkiksi Venäjän mediasta? Tarvitset vain VPN-palvelun.

Tilaa
Ilmoita
guest

1 Kommentti
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Kimmo Leino
1 kuukausi sitten

Tätä se molemmilla puolilla teettää, kun kansan ”päättäjät” on saatu lahjotuksi kansainvälisen rahaeliitin pauloihin: Iltalehti 19.2. 2013 ”Miljoonien rahavirrat puolueille.” ”Puolueille ei maksettu rahaa turhaan.” ”Rahalla on saatu omanlaista lainsäädäntöä”.

Olemme tilassa jossa tämä eliitti käytännössä omistaa Suomen virkamies ja päätäntäkoneiston; joka siis tekee vain rahan valtaa hyödyttäviä tekoja; kansan vahingoksi.

Mm. Suomen ”perustuslain” 118 § 3 momentti …Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset … syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä Valtakunnanoikeudessa.

Seuraavaa lakia ei ilman tätä maanpetoksellista syytesuojaa uskallettu tehdä: Iltalehti 7.4. 2012 ”Eduskunnassa muhii miljardikaappaus”. ”Yli lain salliman perityt tasoitusvastuuraaht aiotaan kaapata”. Eli ”lailla 444/2012” varastettiin PL 118 syytesuojassa 1,3 – 3 miljardia euroa pienyritysten omaisuutta pankki-vakuutuslaitosten omaisuudeksi 1.1. 2013 osakevaiholla ! ( rikosilmoitu Kansalaistorilla 25.5. 2021 jätetty poliisille Tokentube Kimmo Leino puhuu ).

Suomen lainsäädäntötyö ei 90-luvun jälkeen ole vastannut alkuperäisen ja rikkomattoman perustuslain kirjainta tai henkeä.

Perus-Suomalasia ei otettu hallitukseen, ennenkuin he jossakin määrin suostuivat tähän lahjontaan ? Ainakin vaalien aikaan oli tarjolla rahasumma, joka olisi kattanut keralla koko vaalibudjetin . ( varmistamaton sisäpiirin tieto ); jokatapauksessa Jussin mielipiteet ovat 10 vuodessa paljon muuttuneet ja näistä kirjoittamistani asioista hänen ei ole lupa julkisesti puhua. ( Tiedot annettu hänelle henkilökohtaisesti lähes 10 vuotta sitten Huittisissa toimestani; taisin myös syyllistyä epäeettiseen tiedonjakoon terästämällä näillä tiedoilla myös P-S vaalikaseja … mitäs jättivät vartioimatta ).

Mutta kansalla on oikeus ilman Iltalehden ja vaihtoehtomedioiden lukemista tietää ( esim. YLEn kautta millaisia lakeja Arkadisanmäellä tehdään kansan pään menoksi ).

Tietoja on julkaistu myös eduskunnan edessä Fixit / 20.10. 2022 ; youtubessa puheeni, jonka tiedot lähes koko media salaa kansalaisilta .

Tämän vähäisen tiedonjaon vuoksi sensuurilakeja koitetaan taas ”kohentaa” …. lampaat teuraaksi ilman ääntäkään !Contact Us

1
0
Kommentoi ja keskustele!x