NOLOA KESKUSTA

 

Keskustan oppositiotaival näyttää varsin raskaalta ja kömpelön nololta kyntämiseltä. Keskustassakin esiintyy sen verran ay-liike vastaisuutta, ettei hallituksen työelämää koskeviin leikkauksiin ja heikennyksiin oteta kantaa. Työnnetään pää hiekkaan kuin strutsi ja ollaan hiljaa. Hiljaa olollaan keskusta ikään kuin huomaamattomasti tukee hallituksen rajua leikkauslinjaa. Mitäs me opposition porvarit.

Näkyväisyyttä kuitenkin pitäisi saada ja päästä edes hetkeksi johonkin otsikkoon. Niinpä keskusta päätyi jättämään välikysymyksen hallitukselle sote-lähipalveluiden tulevaisuudesta ja hyvinvointialueiden rahoituksesta. Jotta edes hiukan näytettäisiin vaihtoehtoiselta porvarilta, niin välikysymyksen tiedotustilaisuuteen oli Annika Saarikon ja Antti Kurvisen lisäksi otettu rivin päähän seisoskelemaan Liike Nytin puheenjohtaja Hjallis Harkimo. Jotenkin se vaan niin nololta näytti.

Vuosia leivottu sote-kakku on nimenomaan juuri keskustan unelmien täyttymys. On huhuttu, että tämän luomuksen lopullinen valmistuminen oli kynnyskysymys keskustalle hallitukseen lähdölle viime kaudella. Nyt onkin naureskeltu, että keskusta jätti välikysymyksen itsestään. Kieltämättä se siltä hieman näyttää. Varsinkin nyt voimansa tunnossa perussuomalaisten suunnalta on hörähdelty keskustalle. Hillotolpalla tuppaa toisinaan aluksi kuulumaan hörinää ja usein se on siitä sitten lopuksi hiljentynyt.


Mainos. Juttu jatkuu alla.


Välikysymyksen aihe sinänsä on tärkeä ja aiheellinen. Soten sijaan tämäkin hallitus sijoittaa sotaan. Saman arvopohjan mukaan toimi edellinen demarivetoinen hallitus, jossa keskustakin oli mukana. Hyvinvointialueilla tullaan näkemään palveluiden karsimista ja uudelleenjärjestelyä. Älä tule paha kakku, tuli sote-kakku.

 

Ari Saukko, Tervola

 

 

 

 

Tämän kirjoituksen Vastavuoro -palstalle on kirjoittanut

Ari Saukko

Vastavuoro-kirjoitukset edustavat ainoastaan kirjoittajiensa näkemyksiä.
Ari Saukko
Kirjoittanut Ari Saukko

Tilaa
Ilmoita
guest

1 Kommentti
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Jussi Neuvonen
Jussi Neuvonen
1 kuukausi sitten

Nyt ollaan pääsemättömissä puoluevallan kanssa. Ja puolueista melkein kaikilla yli sata vuotta aikaa muuttua omiksi päämäärikseen. Vaikea tätä kehitystä olisi ollut pysäyttää mutta nykyinen perustuslaki tekee korjausliikkeet mahdottomiksi. -nimimerkki “Presidenttivalta takaisin”Contact Us

1
0
Kommentoi ja keskustele!x