Valtion velkaantumisessa ja velanhoitokulujen jättimäisessä kasvussa ei ole mitään hauskaa.

On kuitenkin huvittavaa seurata, miten nykyinen päättäjäsukupolvi, joka ei – kansan vuosikymmenten äänestyskäyttäytymisestä päätellen sen ilmeisestä toiveesta – ole vastuuttanut edellisiäkään virheitä tehneitä päättäjäsukupolvia heidän virheistään (esim. eurojäsenyydestä), paasaa siitä, kuinka velkaa ei saisi tehdä “lastemme maksettavaksi“.

No, koska poliittinen muisti on lyhyt ja lapsemme ja lastenlapsemme ovat luultavasti päättäjinä ja äänestäjinä ihan yhtä lapasia, kuin nyt vallan kahvassa oleva sukupolvemmekin, ei nykyistäkään päättäjäpolvea kukaan tule panemaan mistään tilille.

Maamme velkaralli siis jatkuu entistä tahtia sillä erotuksella, että velat muuttuvat saataviksi vihervasemmistohallituksen sijaan oikeistohallituksen suussa. Brysselistä tulee toinen toistaan hullumpia ideoita, jotka nykyinen päättäjäpolvi hyväksyy edeltäjiensä virheiden peittelemiseksi.

Onneksi emme elä kuumaverisessä latinokulttuurissa, vaan maassa, jossa kansan verta kuvaa parhaiten Valion Kiehu-maito. Sitä ei polta mikään pohjaan. Katastrofin resepti kulkee suvussa siinä missä kaalilaatikonkin.

Tämä poliittisesti poikkeuksellisen lahjakas kansa hyssyttelee niin omansa kuin isiensä ja isoisiensäkin virheet, joita jälkipolvemme toistavat.


Mainos. Juttu jatkuu alla.Kenraalimajuri evp. Pekka Toveri ja ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola ovat kilpaa ennustelleet Venäjän sotilaallista ja taloudellista romahdusta helmikuusta 2022 asti.

Ennustusten toteutumista ei ole vieläkään nähty, mutta kansa nosti Toverin eduskuntaan ja Aaltolan presidenttigallupien kärkeen.

Valtiovarainministerinä markan ilman lakiesitystä pääministeri Paavo Lipposen kanssa hukannut eurojäsenyyden sementinvalaja Sauli Niinistö pantiin kansan toimesta vastuuseen teoistaan käänteispsykologialla; äänestämällä presidentiksi.

Sama kurja kohtalo saattaa odottaa toistakin euron advokaattia, nykyistä Suomen pankin pääjohtajaa Olli Rehniä, joka kansalla on mahdollisuus panna vastuuseen tulevissa presidentinvaaleissa.

Rehti-Rehn kieltäytyi ensin puolueensa esivaalista, koska olisi joutunut kohtaamaan siinä Paavo Väyrysen. Sitten hän keräsi kepulaisilta 20 000 kannattajakorttia vain Väyrysen kiusaksi ja lopulta keskustapuolue kruunasi Rehnin kuitenkin viralliseksi presidenttiehdokkaakseen.

Pankinjohtajan seteliselkärankaisuutta voi vain ihailla. Juuri sellaista toimintaa, josta tämä kansa on tavannut palkita.


Viime vuonna suomalaiset antoivat huijata itsensä arpajaispalkintojen toivossa gallup-kyselyjä tylsyyteensä täyttävien nettipanelistien äänestämänä vielä sotilasliitto Natonkin jäseneksi.

Monista pitkäaikaisista vastustajistakin tuli yhdessä yössä työpaikoilla ja kaveriporukoissa huultaan salaa purevia “kannattajia“, jotka tiesivät kyllä Suomi-neidon tulevasta sulhasesta ikäviä asioita, mutta vaikenivat iäksi, kun häissä olisi pitänyt saada sana suusta.

Jos on kuumaverisuus jossain päin maailmaa joskus koitunut jonkun kansan turmioksi, niin suomalaisten turmioksi koituu vielä passiivinen kansanluonne. Passiivisuus on läsnä kaikkialla alkaen jo koulujärjestelmästä, jossa oppilaat ovat opetuksen objekteja eivätkä subjekteja.


Keskiverto suomalainen ajaa tänäkin päivänä saksalaisella autolla ja on sitä mieltä, että ranskalaisessa autossa on sähkövikoja, koska joku suupaltti sanoi niin Esson baarissa joskus 80-luvulla.

Nato ja EU ovat Suomelle hyvästä, r***ä paha ja rauhaa vaativat “putinisteja“, koska niin lehdissä lukee! Ja uutiset kertovat totuuden!

Suomalaista hölmömpää, saksalaiseen insinööriin, amerikkalaisten pyytettömään hyväntahtoisuuteen puolustaa Eurooppaa ja valtamedian propagandaan sokeasti luottavaa kansalaista saa maailmasta hakea.

Lähde: Statista

“Kaikki muutkin ajattelee niin ja mitä muut minusta ajattelee, jos olen ääneen eri mieltä”, tuumaa suomalainen ja piilottaa todellisen mielipiteensä. Käsi taskussa puristuu nyrkkiin. Kasvotusten ollaan sovinnollisia, mutta verkossa riidellään nimettömien tilien takaa.

Onneksi tämän kansan pahimmat sössimiset ovat kuitenkin vielä edessä. Vielä koittaa se päivä, kun maamme eliitti onnistuu hukkaamaan koko valtiollisen itsenäisyytemme jollakin tiedonantomenettelyllä ja päätyy kodittomaksi jäävän kansan äänestämänä koko Euroopan Yhdysvaltojen avainasemiin.

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.

Tilaa
Ilmoita
guest

12 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Tyhmä kansaa saa osakseen tyhmän hallinnon
Tyhmä kansaa saa osakseen tyhmän hallinnon
1 kuukausi sitten

Kyllä vain ja EK -vaalit ovat tästä surkuhupaisa esimerkki. ”Oikeistohallitus” leikkaa ja ottaa rutkasti lisää velkaa. sitten lammaskansa äänestää vasemmistoa joka ottaa paljon velkaa ja köyhdyttää maata. Sitten kansa äänestää taas oikeistoa joka ottaa velkaa ja leikkaa, jolloin seuraavissa vaaleissa taas vasemmisto tekemään myyräntyötään.
Ei voi olla kyseessä kuin totaaliset typerykset. Nyt jos koska olisi keväällä pitänyt äänestää eduskunnan ulkopuolisia puolueita.

pöh
pöh
1 kuukausi sitten

Nämä Suomen sotaintoilijat Toverit ja Aaltolat ottaa ainakin itseä valtavasti päähän.
Aaltolasta kukaan ei ollut koskaan kuullutkaan, ennen kuin media alkoi häntä joka päivä esittämään “sota-asiantuntijana”
Jätkä ei ole käynyt edes armeijaa, joka ainoa “ennustus” on mennyt pieleen.
Jos tota tasoa on Suomessa asiantuntijat, niin ei ihme että täällä kaikki menee päin p:ttä

pöh
pöh
1 kuukausi sitten
Vastaa  pöh

niin ja sanotaan nyt vielä että en haluaisi Toverista tai Altolasta puhua pahaa, eihän mulla heitä vastaan ole mitäään. Mutta itseppä ovat kyllä tämän tilanteen tehneet.

Puolueeton
Puolueeton
1 kuukausi sitten

Pääkirjoitus on hyvää puuttumista suomalaisten ongelmiin joita riittää. Sen takaa jo historiakin. 600 vuotta ruotsalaisten orjuudessa, jona aikana ei erityisiä kapinoita itsenäisyyden puolesta yritetty saada. Oliko ainoa vähän suurempi yritys nuijasota, joka oli sodaksi laajennut suuri talonpoikaiskapina Suomessa talvella 1596-1597. Talonpojat nousivat heitä verottaneita sotajoukkoja, aatelia ja ratsutilallisia vastaan. Erikoista on, että Venäjän valloitettua Suomen 1808, suomalaiset heräsivät venäläisten innostamina kehittämään omaa kulttuuriaan. Mutta sitten Venäjällä syntyi vallankumous ja suomalaiset pääsivät aivan itse määräämään omista asioistaan ja se alkoi sisällissodalla, joka taitaa olla verisin 3 kuukautta maapallon historiassa.
Britti Edwar Dutton on kirjassaan Suomen vaiennettu raiskausepidemia, 2020 (miten suomalaiset valjastettiin rakastamaan hyväksikäyttäjiään). Samat ideat ovat vallalla nytkin, mutta hyväksikäyttäjiä ovat EU ja Nato. Lainauksia kirjasta, jonka jokaisen suomalaisen tulisi lukea. ”Vaikka suomalaisten älykkyys on keskimäärin korkein Euroopassa, heillä on matalin keskihajonta, eli pienin ero kaikkein älykkäimpien ja kaikkien vähiten älykkäiden välillä. Tämä tarkoittaa sitä, että heillä on suhteessa muihin samanlaisen älykkyysosamäärän maihin nähden suhteellisen vähän ihmisiä, kotka ovat henkisesti jälkeenjääneitä ja suhteellisen vähän ihmisiä, jotka ovat neroja.”
Tässähän se on selitystä Suomen poliittiselle järjestelmälle. Hyvä politiikka edellyttää korkeata älyä tai neroutta. Sellaisia ihmisiä on vähän Suomessa ja useimmat pysyvät huonon politiikan ulkopuolella. Löytyy harvoin kekkosia ja paasikiviä. Uutisissa näkyy vain käsillä huitovia höpöttäjiä.
Mitä on suomalainen sisu? Vastoinkäymisen kohdatessa pysytään ilmeettömänä ja vahvana. Suomalaisen sisun määrittely kuvastaa hyvin suomalaisten suhtautumista omien poliitikkojen aiheuttamiin ongelmiin.

Viimeksi muokattu 1 kuukausi sitten by Puolueeton
Venäjäkin tietää tämän
Venäjäkin tietää tämän
1 kuukausi sitten
Vastaa  Puolueeton

Tilanne on sama kaikkialla. Ruotsikin on ollut jo silloin alistettu, kun he alistivat naapurivaltoja kuten Norja ja Suomi. Jäljet johtavat Vatikaaniin ja Katoliseen kirkkoon.

Puolueeton
Puolueeton
1 kuukausi sitten
Vastaa  Puolueeton

Britti Duttonin kirjassa Kekkosta ei sanota diktaattoriksi mutta vallanhaluiseksi auktoriteetiksi, joka käytti politiikkaa pysyäkseen vallassa. Vuonna 1961 NL lähetti jopa nootin, jolla pyrittiin varmistamaan Kekkosen viran jatko.

Totta lienee, mutta Kekkosesta oli suuri hyöty Suomelle. Hänen aikana syntyi uusia yliopistoja, globaali suuryhtiö Nokia, siirtolaisuus ei häirinnyt, media toimi Suomen hyväksi, kaupalliset yhteydet NL:oon takasivat hyvät tulot suomalaisille.

Demokratia ei toimi Suomessa, joten tarvitaan uusi älykäs auktoriteetti, joka pitää huolta kansalaisista, saa realistiset lait aikaan, byrokratian vähenemään ja tuottavan työn kehittymään ja velat pois, eikä alistu globaaliseen painostukseen naapuri suurvaltaa kohtaan.

Venäjäkin tietää tämän
Venäjäkin tietää tämän
1 kuukausi sitten

Vai nosti kansa nämä gallupien kärkeen ja ykkösehdokkaiksi johonkin. Eipä nostanut, vaan CIA teki. Suomi on niin monen ulkoisen tahon kontrollissa että ette te, oikeasti halua edes tietää. Ainoa keino olisi olla tottelematta, äänestämättä, ja tukematta mitenkään, Yhdysvaltalaisjohtoista hegemoniaa.

Hema
Hema
1 kuukausi sitten

Olen sinänsä samaa mieltä artikkelin Suomalaisista, mutta vain niin kaun kunnes voimme aiheesta todella keskustella. Meidän perheemme asuu tässä pellevaltiossa vielä noin neljä vuotta, ja sen jälkeen en itse aio koskaan palata tänne, ellei senaatintorilla järjestetä julkinen kivitys Niinistöille, Aaltoloille ja Liigasille.
Tiedän että sen merkitys on mitätön, mutta aion lähestyä sisäministeriötä kirjeitse häivyttyäni. Aion kertoa miksi lähdin, ja että pidän lopun elämääni henkilökohtaisina vihollisinani virkamiehiä ja poliitikkoja jotka eivät ole koskaan nähneet minua. Aion kohdata heidät vain henkeäni uhkaavina vihollisina, jos kohdalleni sattuvat. Aion luopua kansalaisuudestani välittömästi rajojemme ulkopuolella.
Kerron heille seuravaa; Kuten ykköshuoraajamme on leikkisästi tokaissut, hän on Suomella töissä. Tarkistin asian, ja todellakin olemme osakeyhtiö ainakin joissain listauksissa. No jos kerran näin on, miten me emme voi vaikuttaa minimipalkkoihimme, elintasomme hintaan tai lastemme opetussuunnitelman sisältöön. Emme voi vaikuttaa maahanmuuttoon, emme julkiseen valehteluun emmekä niihin “päätöksiin” joita meidän odotetaan tekevän. Lainsäädäntö on yksinkertainen mitä tulee sopimuksen uudelleenmuotoiluun kesken sopimuksen. Minulla on OIKEUS irtisanoutua sopimuksesta mikäli sen ehtoja muutetaan kesken sopimuskauden, huolimatta siitä mitkä järjestelyt keskeytyvät sen seurauksena. Totalitaarisessa fasistivaltiossa tämä tuskin toimisi, mutta AVOIMESSA EU:n LIITOVALTION VASALLIOSAKEYHTIÖSSÄ SE TOIMII VARMASTI. En ole hyväksynyt sopimusta EU jäsenyydestä, EURO valuutasta, maskipakosta (joka on 100% laiton nyt ja aina), myrkkyMYRKKYmyrkkyWHOmyrkkypaskalaitoksen HYÖDYTTÖMIÄ piikkejä en myöskään ole hyväksynyt, enkä sitä kuinka geenimanipulointitiedot ovat taas saatu piiloon kansalaisilta ja ROKOTTEEN määritelmää on muutettu vastaamaan epätodellisuutta todellisuuden sijaan, lainanottamisesta taholta joka ei luo arvoa – ainoastaan tulostaa arvottomia numeroita sopimuksessa jossa sinä annat kaiken ja he eivät mitään – , en ole hyväksynyt – kuten ei perustuslakimmekaan – vieraan vallan kyvyttömiä lelusotilaita uhoamaan rajoillemme riitaa jonka minä joutuisin osaltani ratkaista, en ole hyväksynyt, ettei ex-valtiomme mediassa – varsinkaan siinä valtiollisessa puhuta sanallakaan loogisia totuuksia ihmismassojen vaikutuksesta demokratiaan – tuohon enemmistönvaltaan – vaikka Netanjahu voi sanoa tuon kaiken ääneen ja sitä pidetään järkevänä ja hyvänä syynä. Julkinen terveydenhuolto – lähinnä hammaslääkäri – ei ole koskaan osaltani toiminut. Kuitenkin maksan veroja – jotka ovat 100% VARKAUTTA – joilla joku juuri saapunut saa täyden hammasremontin. Minua on pompoteltu 9-vuotiaasta saakka ilman ensimmäistäkään hoitoa. En muka kuulu hoidon piiriin, tai välillä olisin kuulunut mutta en ollut ajoissa pyytämään. Nyt menee liian yksityiskohtaiseksi.
Yritin sanoa tuohon alkuun, että EHKÄ ja vain EHKÄ, Suomalaiset tekisivät parempia ja pitkänäköisempiä päätösiä äänestäen, jos edes YHDEN KERRAN AIHEESTA OLISI TARJOLLA FAKTAT. Saatamme olla tuhoon tuomittuja, emmekä vain vielä tiedä sitä. Sen avoimesti katsomisen, oman aivon käytön, faktojen ja mielipidepropagandan erottelun, sun muun tärkeän ( niinkuin sukupuolten määrän ) opettaminen on myös ollut VALTIOMME tehtävä. Kuinka paljon kalliimpi kannettava sosialistinen opettajakuntamme onkaan nykyään ja opetuksen taso vain laskee. Onko sattumaa että valtio vastaa opetuksesta kansalle joka tuottaa huonoja ja kestämättömiä poliittisia päätöksiä äänestämällä?

Leino Kimmo
Leino Kimmo
1 kuukausi sitten

Todellinen syy tähän kaikkeen on ”valtamedian” lahjonta niin, että kansalaisille ei kerrota totuuksia asioista. Lahjonta kansan sumuttamiseksi on suunnitelmallista: 2005 hallituksen tilaama tutkimus : ”Media ja demokratia Suomessa kriittinen näkökulma”; kertoo seuraavaa: ”Ratkaisevassa roolissa tässä on YLE. Tärkeää on myös pienten, mutta merkittävien lehdistötukien käyttö.”
Salattu kansalta on mm. seuraavat asiat: YEL-rahastojen puhallus Uniber-sotkun avulla. He 99 – 104 /2022 vp … YEL-lakia muutetaan niin, että nykyiset yrittäjät suoraan maksavat eläkkeellä olevien yrittäjien eläkkeet.
Huoltovarmuuskeskukselle pitää saada uusi tehtävä: Suomeen on luotava päivittäismaksamisen hätä-pankkijärjestelmä, koska kaikkien pankkien serverit ovat maan rajojen ulkopuolella .
Suomessa ei ole yhtäkään mediaa, joka näistä julkisista asiakirjoista uskaltaa keskustella ?
9.12. 2005 olen Valtakunnansyyttäjänvirastoon jättänyt syyteilmoituksen mm. yrittäjien lainsäädännöllisen syrjinnän lopettamiseksi. (kirjattu diaariin 8 kuukautta ja jätetty käsittelemättä.)
Todellisen syy siihen, että nyt olemme tässä tilanteessa on Suomen oikeusjärjestelmän politisoiminen tilaan, jossa rikoksia ei saa tutkia.
EOA päätös 876/2/05 …poliisilla ei ole oikeutta suoritaa esitutkintaa kansalaisen sille ilmoittamassa presidentin- ja ministreinvastuuasiassa.
Turha kansaa on syyttää rikollisesta toiminnasta; joka siltä on lahjonnalla ja laittomilla viranomaispäätöksillä lähes 20 vuotta salattu !
Nytkin meillä on 2 presidenttiehdokkaaksi pyrkivää: Jaana Kavonius ja Saara Huhtasaari, joiden medianäkyvyys valtiollisten toimijoiden tominnalla tuhotaan; etteivät pääsisi tietojaan tuomaan julki vaalitenteissä.
Jo 2005 tämä rikollisuus oli niin näkyvää, että rikosilmoituksen ja syyteilmoituksen tein.
Tuosta hetkestä alkaen medianäkyvyyttäni on vuosi vuodelta kavennettu. ( kaikkien päämedioiden tunnukseni on plokattu ).
Tämä kirjoitus perustuu julkisiin asiakirjoihin ja puheisiini mm. eduskuntatalon edessä ja Kansalaistorilla … kaikki sensuroitu ?
Tietoinen tästä Suomen tilasta on Mm. Euroopan ”ihmisoikeustuomioistuin” EIT 24221/06 Leino versus Suomi … EOA kanslaipäätös 1350/4/08 … EIT tuomarin jääviyksiä ei voida tutkia.
archive.today/kimmoleaks.fi on todiste sensuurista; google ei ”löydä”; mutta archiven siäinen hakukone kyllä löytää.
”Kansa” on vuosikymmenien aikana jättänyt satoja rikosilmoituksia näistä asioista ja kannellut Euroopan ”oikeusjärjestelmään”; onko se, ettei mitään ole tutkittu kansan vika ?
Kun tietoa kansalle eläkerahastojen varkauksista ja uusien varkauksien suunnittelusta leviää; ”kansa” kyllä tulee antamaan ”äänensä” esille.
Osa näistä ”päättäjistä” on jo jättänyt Suomen kamaran tietäen, että totuus vielä tulee julki !
Säyseä Suomen kansa on pian hyvin vihasta; eikä syyttä !
Lähes koko ”media” ajaa presidenttiä; joka kaiken edellämainitun salaisi kansalta tulevaisuudessakin .
Mutta jos saamme Euroopaan yhdenkin oikeuselimen, joka nämä jutut tutkii alkaa tapahtua .
Tokentube 25.5. 2021 Kimmo Leino puhuu / julkinen rikosilmoitus tämän kaiken lopettamiseksi !

Jussi Neuvonen
Jussi Neuvonen
1 kuukausi sitten

Tässä sitä ollaan. Itse olin vielä keväällä niin toiveikas että uskoin Vapauden liiton saavan ainakin puheenjohtajansa läpi. Mutta ei. Varsinkin nuoret naiset oletettavasti tuijottavat jotain muuta kuin valtamediaa mutta mitä he sitten tuijottavat?

Mainio kirjoitus ja hyviä kommentteja.

Jussi Neuvonen
Jussi Neuvonen
1 kuukausi sitten

Vielä ylempänä olevan HEMAN kommentin tiimoilta: 20-luvun, ei-iloisen 20-luvun ikävät opetukset, mukava naapuri ja luotettava työkaveri ovat yhteiskunnallisina olentoina todennäköisesti zombeja. Eivätkä ehkä Nigeriassakaan todennäköisemmin kuin Suomessa…

Leino Kimmo
Leino Kimmo
1 kuukausi sitten

Lahjonnalla kaikki tämä on saatu: Iltalehti 19.2. 2013 ”Miljoonien rahjavirrat puolueille.” ”Puolueille ei maksettu rahaa turhaan.” ”Rahalla on saatu omanlaista lainsäädäntöä”.

Tällä lahjonnalla on saatu useita maan- / valtiopetoksia. Perustuslain tarkastamiskomiten meitintö 9/2010 koskien 2011 ”perustuslakimuutosta” ; ”ilmoitettu pandemian” poikkeusolojen julostamisvalta annettiin 2011 WHO:lle.

2011 ”perustuslain” 118 § 3 momentti : Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset … syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslainmukaan on käsiteltävä Valtakunnanoikeudessa. ( syytesuoja lahjotuille ministereille ja presidenteille. )

Pankki.vakuutuslaitokset siis tämän lahjonnan avulla käskyttävät Suomen hallitusta.

2017 pankki-vakuutus sektori sai salaisesti hallintaansa 200 – 250 miljardin omaisuusmassan.

Turun Maanmitauslaitos syksy 2017 ” 2,5 miljoonaa panttikirjaa siirretään sähköiseen muotoon”.

Tämän ”sähköisen” siirtymän jälkeen pankit pyrkivät jättämään pantit omiin nimiinsä tässä sähköisessä järjestelmässä lainan maksun jälkeen .

Euroopan keskuspankki puustaa toimintaa antamalla jopa kertaisesti tällaisen ”vapaan panttikirjan” summan velkaa suomalaispankille; molemmat petoksia Suomen kansaa kohtaan, ja ne pitää nopeasti saada rikostutkintaan.

Mutta ”lait” ja viranomaiset on lahjonnalla saatu tilaan, jossa tällaista ”pientä” 200 – 250 miljoonan petosta ei saa tutkintaan . ( PL 118 § ja EOA päätös 876/2/05 EOA kansliapäätös 1360/4/08).

Todellisuudessa mm. Euroopan ”ihmisoikeustuomioistuin” on laitos, joka salaa Suomen ihmisoikeusloukkaukset; 2014 EIT ”organisaatiota” muutettiin niin, että yksi suomalistumari seuloo kaiken 99 % pois käsiitelystä.Contact Us

12
0
Kommentoi ja keskustele!x