Raporttien mukaan tuhannet ukrainalaissotilaat ovat laskeneet lännen toimittamat aseensa ja antautuneet hätäradiotaajuutta käyttämällä.

Uusien raporttien mukaan ukrainalaissotilaat laskevat joukolla länsimaisia aseitaan ja tuhannet sotilaat ovat antautuneet hätäradiotaajuutta käyttämällä. Tahti on kiihtynyt sitä mukaa, kun Kiova on pakkokeinoin värvännyt miehiä sotaan.

Noin 10 000 ukrainalaista sotilasta on jo antautunut Venäjän joukoille käyttämällä erityistä 149.200 “Volga” -radiotaajuutta, joka on toiminut kesän puolivälistä lähtien, väittää uutistoimisto TASS.

Antautuneita joukkoja ruokitaan ja heille annetaan lääketieteellistä hoitoa. Tärkeitä tietoja joukkojen liikkeistä luovutetaan Venäjän joukoille, kertoo Youtubessa äärimmäisen suosittu uutiskanava Redacted.

Redactedin tietojen mukaan Venäjä on jakanut Ukrainan sotilaille lentolehtisiä, joissa kerrotaan yksityiskohtaisesti, kuinka antautua. Vuodettujen Nato-dokumenttien mukaan yksikkönä antautuvia ei voida asettaa syytteeseen.

Taajuudesta kertovat myös sotatoimialueilla seiniin kirjoitetut tekstit “Volga 149.200”.


Mainos. Juttu jatkuu alla.


“Rabotinon kylässä on jo tapauksia, joissa ukrainalaiset taistelijat käyttivät 149.200 “Volga” -taajuutta antautuakseen kokonaisina ryhminä”, erityissotilasoperaation veteraaniliitto kertoi TASS:lle.

Kyseinen taajuus, jota voidaan käyttää millä tahansa digitaalisella radiolla, on erityisesti tarkoitettu Ukrainan sotilaiden käytettäväksi kanavana antautumisaikeiden ilmoittamiseen.

Lähteet: Redacted, TASS

Kuvituskuva: Pxhere, CC0

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.


Kumppani-ilmoituksetHaluatko lukea geoblokattuja uutisia, esimerkiksi Venäjän mediasta? Tarvitset vain VPN-palvelun.

Tilaa
Ilmoita
guest

6 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Johan Pomppas
Johan Pomppas
1 kuukausi sitten

Venäläisiä sotilaita on tiettävästi antautunut ukrainalaisille moninkertainen määrä. Jos tämä media tosiaan olisi vastuullinen, niin se kertoisi myös tämän puolen.

pöh
pöh
1 kuukausi sitten

Vastuullinen media kertoisi myös että ukrainalaisia oli ennen sotaa semmoset 49 miljoonaa, nyt niitä lasketaan olevan vaan 28 miljoonaa.
Tietysti iso osa on pakolaisina ulkomailla, mutta sinne ne myös jää.

Johan Pomppas
Johan Pomppas
1 kuukausi sitten

Ammattitoimittajien yksipuolisen suoltamisen takia olen lopettanut lehtien tilaamisen, ja luen niitä kirjastossa. Tämän foorumin Ukrainaan ja Venäjään liittyvä uutisointi ja kirjoittelu antaa minulle kyllä mielikuvan melkoisesta putinismista. Mikä onkaan esimerkiksi venäläisten miesten keski-ikä, ja minkä verran Venäjältä on lähtenyt nuorempaa ammattityövoimaa (seassa toki myös ns. nukkujia)?

Erityisesti riippumattomien verkkolehtien toivoisi tarjoavan jonkinlaista synteesiä eri kantilta kirjoittelevien toimittajien tuotoksista, ja kirjoittajien omaavan myös omaa substanssitietoa aiheesta. Matkailu avartaa. Aivan nuorilla toimittajilla ei kovin monesta asiasta tällaista tietoa voi olla.

Hema
Hema
1 kuukausi sitten

Koita lisätä sivistyssana-adjektiiviesi väliin joitakin substantiivejä jotka antaisivat substanssia kirjoittamallesi. Nyt kirjoittamastasi selviää se että herra Kautio on mielestänne Putput, ja että matkailu avartaisi häntäkin. Vittaat myös täysin epäolennaiseen tietoon, mitä et paljasta, venäläismiesten keski-iästä. Jään odottamaan miten tuo keski-ikä tieto tulee järisyttämään maailmankuvaani. Sanot että et tilaa lehtiä – koska ammattitoimittajat ovat yksipuolisia – mutta kuitenkin koet tarvetta lukea sitä mitä pidät yksipuolisena ja ala-arvoisena?
Minusta sinun pitäisi perustaa riippumaton verkkolehti, joka täyttäisi nuo kuvailemasi tyhjiöt laadulla, ja myös monipuolisilla näkökulmilla. Sivistäisit meitä aivan nuoria lukijoitakin.
Minä henkilökohtaisesti olen pitänyt lähes kaikkia tämän “lehden” nostamia huomioita huomionarvoisina, vaikkakaan en aina itseäni koskevina. Lyhyessä ajassa on tullut paljon hyvää asiaa, ja ennenkaikkea minun ei tarvitse pelätä klikanneeni jotain mielipidepalstaa joka yrittää naamioitua uutisoinniksi niinkuin PT, tai UHJK:ta. Hyvä Kimmo !!!

Johan Pomppas
Johan Pomppas
1 kuukausi sitten
Vastaa  Hema

Toki seuraan Hesaria ja lisäksi toistakin sanomalehteä, mutta sen verran äänestän jaloillani että en maksa siitä henkilökohtaisesti vaan luen kirjastossa. On niissä mielestäni ihan asiallisiakin juttuja; sellaisista aihepiireistä joista kuvittelen omaavani substanssitietoa ja luulen olevani pätevä arvioimaan sisältöä. Monet toimittajat kirjoittavat ideologisesti ja jättävät itselle epätyydyttävät seikat kertomatta.

Tietoa venäläisten miesten elinajasta ja syistä sen laskuun löytyy helposti hakukoneella. Vaihtoehtomedioissa on myös ihan asiallisia juttuja, ja esimerkiksi maahanmuuttoon liittyvistä asioista virallinen totuus on vain parissa viikossa muuttunut selvästi.Contact Us

6
0
Kommentoi ja keskustele!x