Jokaisesta sadasta viime vuonna värvätystä on jäljellä vain 10-20, loput ovat joko kuolleita tai vammautuneita. Asia tuli ilmi Poltavan alueen kaupunginvaltuuston kokouksessa.

Lähes yhdeksän kymmenestä vuosi sitten armeijaan asetetusta ukrainalaisesta on joko kuollut tai haavoittunut taisteluissa, Ukrainan tiedotusvälineet kertoivat viitaten vanhempaan varusmiesupseeriin Poltavan alueella.

Everstiluutnantti Vitali Berezhny, joka toimii tällä hetkellä rekrytointi- ja sosiaalisen tuen aluekeskuksen vt. päällikkönä, kertoi asiasta Poltavan kaupunginvaltuuston kokouksessa.

“Sadasta henkilöstä, jotka liittyivät yksiköihin viime syksynä, heistä on jäljellä vain 10-20, loput ovat kuolleita, haavoittuneita tai vammautuneita”, Berezhny kertoi kokouksessa.

Berezhny sanoo armeijan tarvitsevan pikaisesti vahvistuksia. Hän myönsi, että paikallisviranomaiset kohtaavat merkittäviä haasteita mobilisoinnissa, sillä he ovat onnistuneet täyttämään vain 13 prosenttia mobilisointisuunnitelmasta.

Ukrainan puolustusministeriö on antanut asetuksen, joka sallii sellaisten henkilöiden asevelvollisuuden, joilla on vakavia sairauksia, mukaan lukien hepatiitti, oireeton HIV ja kliinisesti hoidettu tuberkuloosi.


Mainos. Juttu jatkuu alla.


Venäjän presidentti Vladimir Putin arvioi hiljattain Ukrainan sotilaallisten uhrien ylittävän 71 000 henkilöä. Putin arvioi Kiovan harkitsevan neuvotteluja Moskovan kanssa, kun sen resurssit ovat vähenneet kriittisesti. Putinin arviossa korostettiin, että Ukraina pyrkii ensisijaisesti neuvotteluihin heikenneiden sotilaallisten voimavarojensa palauttamiseksi.

Lähde: Al Mayadeen

Kuvituskuva: Ukrainan presidentin kanslia, CC0 1.0

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.


Kumppani-ilmoituksetHaluatko lukea geoblokattuja uutisia, esimerkiksi Venäjän mediasta? Tarvitset vain VPN-palvelun.

Tilaa
Ilmoita
guest

9 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
pöh
pöh
2 kuukautta sitten

Se mitä on meilläkin uutisoitu että venäjä/wagner on värvännyt vankeja, niin Ukrainahan jo heti alkuun päästi kaikki vangit vapaaksi ja aseisti heidät.
Se on tietysti ihan ymmärrettävää sotatilassa, mutta oliko esimerkiksi butchan siviilien murhat venäläisten tekemiä?

Eniten harmittaa Suomen sotaintoisuus, 15 minuuttia ja Suomesta ei ole mitään jäljellä, siinä se nato suojelu ei paljoa auta.

Jupi
Jupi
1 kuukausi sitten
Vastaa  pöh

Buchan pormestari julkaisi twitterissä videopätkää jossa venäläisten vetäydyttyä kävelee ympäri Butchaa, vakuuttaen että kaikki näyttää olevan ennallaan. Seuraavana päivänä samat kadut oli täynnä teloitettuja

Tarkennus uutiseen
Tarkennus uutiseen
2 kuukautta sitten

“Venäjän presidentti Vladimir Putin arvioi hiljattain Ukrainan sotilaallisten uhrien ylittävän 71 000 henkilöä.”
Vähän epätarkasti ilmaistu. Tuo 71 000 on arvio kaatuneista ukrainalaisista tämän vuoden kesähyökkäyksen aikana.

pöh
pöh
1 kuukausi sitten

lisää nolla perään niin voisi olla edes sinnepäin.
Todellisuus on se mitä alusta asti sanottiin että usa taistelee viimeiseen ukraibalaiseen.
Saattaa mieli muuttua kun USA alkaa taistelee viimeiseen suomalaiseen.

Raimo N
Raimo N
2 kuukautta sitten

no, tämä ei yllätä ketään kenellä on jotain ymmärrystä sodankäynnistä… ja venäjällä ei ole mitään tarvetta neuvotella – ne jauhaa hitaan varmasti ukrainan niin heikoksi, ettei se enää nouse heille uhaksi – ja ihan varmasti jatkavat usan presidentin vaalien yli…

Jupi
Jupi
1 kuukausi sitten
Vastaa  Raimo N

Kun Trump astuu valkoiseen taloon niin loppuu aseiden toimitus samana päivänä, jolloin Ukrainalla ei ole vaihtoehtoja kuin neuvotella. Sen takia Venäjä on kaivanut ja linnoittanut 3 puolustusriviä, turha hyökätä, ei tarvitse kuin odottaa. Voisivat helposti edetä vaikka Kiovaan asti mut miestappiot olisi järjettömät

Puolueeton
Puolueeton
2 kuukautta sitten

Ukrainan olisi nyt oikea aika vaihtaa hallituksia. Suomessa jatkosodan päättyessä hallitukset elivät 45, 58 ja 152 päivää. Se oli ainoa tapa selvitä itsenäisenä valtiona. Johtoon valitaan henkilöitä, joiden ajatukset eivät ole lukkiutuneet tilanteen ongelmiin vaan niihin, jotka osaavat arvioida tulevaisuutta.

Jupi
Jupi
1 kuukausi sitten
Vastaa  Puolueeton

Kyllä kiitos kuuluu sille venäjän keisarillisen armeijan kouluttamalle paronille joka ymmärsi sodankäynnin salat, ja vakuuttamalla hyvän ystävänsä, itävaltalaisen taidemaalarin, että kyllä me autamme Leningradin valloittamisessa, kunhan saamme tarvittavat aseet ja ammukset.

Jupi
Jupi
1 kuukausi sitten

Saa olla varovainen kun neuvottelee Juutalaisen kanssa, heti kättelyn jälkeen on syytä tarkistaa jos kaikki sormet ovat tallessa. Eikä vaan Ukrainan, myös Saksan ja Ranskan lupauksiin ei välttämättä kannata uskoa. Koko läntinen akseli oli tavalla tai toisella tukemassa/ allekirjoittamassa Minskin sopimusta.Contact Us

9
0
Kommentoi ja keskustele!x