Republikaanit aloittivat Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenia koskevan virkasyytetutkimuksen. Syytteiden toteutuessa Biden olisi neljäs Yhdysvaltain presidentti, jota vastaan nostetaan virkarikossyyte.

Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin virkasyytetutkimusta johtavat republikaanit tarkensivat hänen perheenjäsenilleen suoritettuja ulkomaisia maksuja ensimmäisessä kuulemisessaan torstaina.

Yhdysvaltain edustajainhuoneen valvontakomitean ensimmäinen virkasyytekäsittely oli katsaus todisteisiin, joita republikaanit ovat tähän mennessä keränneet Bidenin pojan Hunter Bidenin, 53, ulkomaisista liiketoimista ja jotka heidän mukaansa osoittavat, että Bidenin perheenjäsenet myivät pääsyä tuolloin varapresidenttinä toimineen Joe Bidenin puheille.

“Yhdysvaltalaiset vaativat vastuullisuutta tästä korruptiokulttuurista”, edustajainhuoneen valvontakomitean puheenjohtaja, republikaaniedustaja James Comer sanoi.

Comerin mukaan Biden on valehdellut perheenjäsenten liikesuhteista eikä ollut eristänyt heitä virallisista tehtävistään.

Republikaanit sanovat, että Biden ja hänen perheensä hyötyivät politiikasta, jota hän harjoitti Barack Obaman varapresidenttinä vuosina 2009–2017. He väittävät myös oikeusministeriön puuttuneen Hunter Bidenin rikostutkintaan.


Mainos. Juttu jatkuu alla.


Tutkinnan keskiössä ovat syytökset siitä, että Biden painosti varapresidenttinä Ukrainaa erottamaan ylimmän syyttäjän suojellakseen Burismaa, jonka hallituksessa Hunter Biden istui.

Edustajainhuoneessa republikaaneilla on enemmistö äänin 221-212, joten he voivat saada virkasyytteen läpi, mutta on epätodennäköistä, että senaatti, jossa demokraateilla on kapea enemmistö äänin 51-49, äänestäisi Bidenin viraltapanon puolesta.

Presidentin viraltapanoon tarvittaisiin senaatissa kahden kolmasosan enemmistö.

Lue taustaksi myös aiemmat asiaa koskevat artikkelimme:

Lähteet: Reuters, Kauppalehti

Kuvituskuva: Gage Skidmore/Wikimedia Commons, CC BY-SA 2.0

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.

Tilaa
Ilmoita
guest

1 Kommentti
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Jussi Neuvonen
Jussi Neuvonen
1 kuukausi sitten

Taas kerran: kun ei kerran HS, hyvä että VS. Pikku-Amerikassa tilanteen täytyykin olla mielettömämpi kuin Amerikassa. On tässä silti kyynikollakin kestämistä.Contact Us

1
0
Kommentoi ja keskustele!x