KOVA KOVAA VASTAAN

 

Hallituksen suunnittelemien järjettömien ideologisten leikkauksien ja heikennyksien johdosta SAK:n alaiset jäsenliitot aloittavat poliittiset mielenilmaukset. Nyt jos koskaan on laitettava aikuisten oikeasti kova kovaa vastaan ja käytävä niin sanottuun viimeiseen taistoon. Nämä hallituksen hulluttelut on kaadettava heti alkuunsa kaikin mahdollisin keinoin, maksoi mitä maksoi.

Mahdolliset tulevat leikkaukset sekä useat heikennykset ja rajoitukset muutoksineen työelämän pelikartalle eivät todellakaan ole määräaikaisia ja ohimeneviä. Vaan ne ovat pysyviä, kuten edellisienkin hallituksien suorittamat useat leikkaukset heikennyksineen vuosien varrella. Takaisin ei ole tullut mitään pois otettua, eikä tule.

Oman olemassaolonsa ja tulevaisuudenkin vaikutusmahdollisuuksien säilyttämiseksi on ammattiliittojen jäsenistöineen sekä muiden asianomaisten kyettävä yhteisvoimin näyttämään, että joukkovoimaa löytyy. Sipilän kipparoiman oikeistoblokin aktiivileikkuri sai porukan liikkeelle. Nyt kyllä näyttää, että pelkkä rumpujen päristely ja torvien töräyttely toreilla kovine puheineen eivät tule riittämään. Tarvitaan kovempia toimia. Olisi niitä tosin kaivattu myös edellisen punertavanvihreän hallituksen työeläkeputken poistossa ja pakkotyölaki farssissa. Josko se tällä kertaa olisi, kuten laulussakin lauletaan; nyt tai ei koskaan.


Mainos. Juttu jatkuu alla.


Perussuomalaisten valtiovarainministeri Purra on ehtinyt jo loitsumaan, etteivät nyt esillä olevat leikkaukset tule riittämään alkuunkaan. Ovat vain sellainen pieni alkusoitto ja luvassa olisi vielä paljon lisää. Ei tätä Orpon-Purran hallitusta ihan suotta ole sinimustaksi parjattu. Työväenliike ilman sosialismia on Jussi Halla-ahon dreijatessa muovautunut varsin kielteiseksi ja epäystävälliseksi vähäosaisia ja työtä tekeviä kohtaan.

Eräässä korttipelissä pata ei voi olla valttia ja patarouvaa ei voi kaataa, eikä sillä myöskään pysty kaatamaan. On kuitenkin toivottava, että tämän patamustan porvarihallituksen kaavailemat rajut leikkaukset pystytään kaatamaan. Muistan kun aikoinani kotvasen yritin persuna jytkytellä, niin eräs entinen työkaveri sanoi, että sinusta tulee se punainen väri heti näkösälle kun hiukan pintaa raapaisee. Niinhän se tuppaa tulemaan ja tosi punaisena tuleekin. Työväen puolustajiksi mielletyillä puolueilla ovat värit nykyään päässeet hiukan haalistumaan, vaikka juhlapuheissa kovia puhutaankin. Sanojen on muututtava teoiksi. Nyt on painava syy. Tavataan torilla.

 

Ari Saukko, Tervola

 

Tämän kirjoituksen Vastavuoro -palstalle on kirjoittanut

Ari Saukko

Vastavuoro-kirjoitukset edustavat ainoastaan kirjoittajiensa näkemyksiä.
Ari Saukko
Kirjoittanut Ari Saukko

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit


Contact Us

0
Kommentoi ja keskustele!x