OLLAKO VAI EIKÖ

 

Ollako vai eikö, siinä pulma. Tällä lauseella aloittaa William Shakespearen näytelmän Hamlet kuuluisan monologinsa. Tämä samainen lause kuvastaa hyvin keskustan oppositiossa olemista tällä hetkellä.

Vaalien jälkeen keskustalaiset kailottivat yhdestä suusta, että vaalituloksesta johtuen heidän paikkansa on oppositiossa. Opposition penkeille oli jopa niin kiire, ettei keskusta vaivautunut edes vastaamaan hallitustunnusteluja tehneen kokoomuksen Petteri Orpon lähettämiin kysymyksiin. On alkanut kuitenkin näyttämään, että keskustalla haluttaisi kuitenkin olla hallituksessa. Tietyissä asioissa tuetaan hallitusta ja ollaan samoilla linjoilla.

Kesäkuussa keskusta äänesti hallituksen epäluottamuksen puolesta ja puheet olivat sen suuntaisia, että syksyllä linja jatkuu. Ei jatkunut vaan loppukesästä puheet pehmenivät. Äänestettäessä perussuomalaisten ministereiden luottamuksesta keskustalaiset äänestivät tyhjää eli keltaista väriä. Hauskasti voidaankin todeta, että keskusta töräytti tässä tapauksessa persunkeltaista. Toisinaan tuosta tyhjän äänestämisestä onkin sanottu, että se on, jos ei nyt ihan tyhmyyden, niin ainakin epätietoisuuden merkki. Pitäisihän asioista äänestettäessä olla selvä mielipide, onko vastaan vai puolesta. Ainakin tuolla tasolla.

Sekavalta näyttää myös keskustan presidenttipeli. Syystä tai toisesta keskustassa ei kyetty järjestämään jäsenäänestystä presidentiksi mielivien Paavo Väyrysen ja Olli Rehnin välille. Molemmat herrat ja hidalgot päätyivät keräämään kannattajakortteja tukiyhdistysten avulla kisaa varten. Elokuun alkupäivinä keskustan puoluesihteeri kertoi viestipalvelu X:ssä keskustan asettuvan Olli Rehnin taakse. On kantautunut sellaistakin, että keskustassa henkilöitä olisi painostettu kirjoittamaan nimensä Rehnin kannatuskorttiin. Paikallistasollakin yhteisten asioiden hoidossa niin sanottu ”kepumafia” toisinaan ja tarvittaessa turvautuu ohjailuun sekä painostukseen. Ollako vai eikö, siinä pulma.

 

Ari Saukko, Tervola

 

 

 

Tämän kirjoituksen Vastavuoro -palstalle on kirjoittanut

Ari Saukko

Vastavuoro-kirjoitukset edustavat ainoastaan kirjoittajiensa näkemyksiä.
Ari Saukko
Kirjoittanut Ari Saukko

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit


Contact Us

0
Kommentoi ja keskustele!x