Ranskan entinen presidentti Nicolas Sarkozy vaatii kompromissia Moskovan ja Kiovan välillä. Hän sanoo Ukrainan konfliktin hyödyttävän vain Kiinaa ja Yhdysvaltoja.

Ranskan entinen presidentti Nicolas Sarkozy on vastustanut Ukrainan liittymistä EU:hun ja Natoon väittäen, että tämä ei tuo rauhaa Eurooppaan ja loukkaa maanosan itsenäisyyttä.

Sarkozy toisti vaatimuksensa kompromissista Moskovan ja Kiovan välillä France 5 -televisiokanavan haastattelussa. Hänen mukaansa sota on vaatinut jo noin puolen miljoonan ihmisen hengen, joista suurin osa on ukrainalaisia.

Sarkozy tuomitsi Venäjän konfliktin hyökkääjäksi, mutta sanoi uskovansa, että Ukrainan liittyminen Natoon ja EU:hun, johon Kiova on pyrkinyt vuosia, ei johda rauhaan.

“Koska jos tuot Ukrainan Eurooppaan, vahvistat Amerikan Eurooppaa, koska Itä-Euroopan maita hallitsee Yhdysvallat”, hän huomautti.

Sarkozyn mukaan Ukraina ilmaisee Amerikan toiveita, koska se on voimakkaasti riippuvainen Washingtonin sotilaallisesta avusta. Sama ei hänen mielestään kuitenkaan päde Washingtonin ja Pariisin suhteisiin.

“Ranskalla on ainutlaatuinen ääni… eikä se ole Yhdysvaltojen etujen mukainen”, hän sanoi.

Sarkozy on väittänyt, että Ukrainan konflikti hyödyttää vain Kiinaa, jonka hän sanoo saavan vaikutusvaltaa yhteistyössä BRICS-kumppaneidnsa kanssa, ja Yhdysvaltoja, joka hyötyy aseiden myynnistä ja korkeammista nesteytetyn maakaasun hinnoista.

Viime viikolla Sarkozy sanoi, että mikä tahansa kompromissi Moskovan kanssa merkitsisi Krimin tunnustamista osaksi Venäjää.

Lähteet: France 5, Azerbaycan24, Obektivno.bg

Kuvituskuva: Richard Pichet, Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.

Tilaa
Ilmoita
guest

4 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Jussi Neuvonen
Jussi Neuvonen
15 päivää sitten

Meillä ei taida olla tälläista ex-presidenttiä. Välillä miettinyt mitä Koivisto nykymenosta tuumaisi. Voisi fundeerata happamastikin. Mutta Suomihan on niin pitkälti Pelon valtakunta että useimmat exätkin pelkäävät.

Jo vanhastaan “yhden totuuden maa” on nyt myös Mediapoolin ja Hybridikeskuksen maa.

jep
jep
15 päivää sitten

Halonen on ollut hiljaa 🙂

Jussi Neuvonen
Jussi Neuvonen
14 päivää sitten
Vastaa  jep

Halonenhan oli kuukausiliitteen kansikuvatyttönä jo keväällä 22, murheellisena totesi Putinin “pettäneen” hänet. Eli sitoi itsensä viralliseen narratiiviin. Maamiinojen vastustaja tykkää nyt varmaan häivehävittäjistä. Vasemmisto muuttui valevasemmistoksi niin nopeasti – parissa vuosikymmenessä – että se taisi hämätä sekä osalliset että osattomat.

Zed
Zed
13 päivää sitten

Vaatii aikamoista rohkeutta keneltä hyvänsä uskaltaa sanoa mielipide, joka on vallassa olevaa vastaan. Keskenämme täällä voi esittää mielipiteitä, mutta muualla on riskaabelia.Contact Us

4
0
Kommentoi ja keskustele!x