Kremlin tiedottaja Dmitri Peskovin mukaan Venäjän sotilasasiantuntijat selvittävät hyökkäysreitit ja kuinka isku Pihkovaan on tehty.

Ukrainan raportoidaan iskeneen viime yönä Pihkovan lentokentälle Viron rajan tuntumassa. Hyökkäyksen seurauksena neljä Venäjän Ilyushin Il-76 -kuljetuskonetta sai iskussa vaurioita, mutta henkilövahingoilta vältyttiin.

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov sanoi, että sotilasasiantuntijoiden tehtävänä on määrittää hyökkäysreitit. Hän kommentoi toimittajille hypoteesia, että Luoteis-Pihkovan alueen hyökkäyksen olisi tehnyt joko Viro tai Latvia.

“Sotilasasiantuntijamme työskentelevät parhaillaan näiden asioiden parissa, selventävät reittejä ja analysoivat, kuinka tämä tehtiin, jotta voidaan ryhtyä asianmukaisiin toimenpiteisiin vastaavien tilanteiden estämiseksi tulevaisuudessa”, Peskov sanoi.

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zakharova puolestaan sanoi, että Ukrainan drone-iskut “eivät jää rankaisematta”.

Miehittämättömät droonit hyökkäsivät tiistai-iltana useille Venäjän alueille, mukaan lukien Moskovan alueelle.

Kommentti:

Tällaisten iskujen johdosta sodan eskalaation riski kasvaa pelottavalla tavalla. Mikäli hyökkäyksiä tehtäisiin Viron tai Latvian kautta, tilanne muistuttaisi Syyrian tilannetta, jossa Turkin rajaa on käytetty sotilaallisiin tarkoituksiin.

Nato-valtioiden rajojen ylitse tapahtuva sodankäynti johtaa ennen pitkää Venäjän vastatoimiin, mikä aiheuttaa valtavan suursodan riskin.

Lännen olisi nyt tehtävä Ukrainalle selväksi, että kolmansien maiden käyttäminen sodan laajentamiseksi ei ole hyväksyttävää, eikä tällaiseen toimintaan alueita tule antaa.

Lähteet: Obektivno.bg, TASS, The Guardian

Kuvituskuva: Venäläinen Ilyushin Il-76MD kuljetuskone Pskov-Krestyn kentällä. Igor Dvurekov/Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.

Tilaa
Ilmoita
guest

4 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
pöh
pöh
25 päivää sitten

Pikkuhiljaahan tässä on hyväksytty Ukrainalta enemmän ja enemmän.
Ukraina tietysti omillaan saisi sotia ihan miten haluaa, mutta kun kaikki aseistus, koulutus ja joukkojakin on länsimailta niin se suursota on hyvin mahdollinen.
USA kun samaan aikaan vielä hämmentää aasiassa, serbiassa, afrikassa..

Puolueeton
Puolueeton
25 päivää sitten

Pihkova on lähellä Viron ja Latvian rajoja, joten on jopa todennäköistä, että lennokit tulivat jommasta kummasta tai molemmista NATO maista. Turhaa on kuitenkin nimetä Viro ja Latvia tekijöiksi, koska tekijä olisi USAn “sotaharjoitukset”. Näin suomalaisetkin joutuvat vaaraan USAn suorittaessa sotaharjoituksia Suomessa, jos vain meidän ylipäällikkö sallii ilmaiskut itärajan taakse. Lähellä on arkoja paikkoja Murmansk, rautatie sinne ja Pietari.
Tämä luo vaarallisen tilanteen, koska Venäjä voi ajatella olevansa pakotettu iskemään USAn suomalaisiin tukikohtiin jo ennen ilmaiskuja.

Suursota tulee melko varmasti
Suursota tulee melko varmasti
24 päivää sitten

Etenkin USA ja sen perässä länsimaiden lakeijat selkeästi eskaloivat tilannetta ja sen jatkuessa se johtaa suursotaan. Tämä kaikki on tehty tähän mennessä tieten tahtoen ja en usko, että nuo vallanhaluiset hullut psykopaatit hommaa tähän jättävät – ehei turha toive.

Jussi Neuvonen
Jussi Neuvonen
23 päivää sitten

Tuskinpa Kiova päättää mistä kaikkialta niitä droneja ammutaan. Eikä päätä Helsinkikään. Mikä voisikaan mennä ns. pieleen?Contact Us

4
0
Kommentoi ja keskustele!x