Pitkän linjan toimittaja tylyttää suomalaista mediaa Ukrainan sodan käsittelystä Uutissuomalaisen näkökulmakirjoituksessaan.

Pitkän linjan toimittaja Seppo Pänkäläisen mukaan Ukrainassa ja Venäjällä käytävän eurooppalaisen sodan käsittely suomalaisessa mediassa on ollut yksipuolista, asenteellista ja analysoimatonta. Pänkäläinen kirjoittaa näkemyksestään Keskisuomalaisessa tiistaina 29. elokuuta.

“Sodasta esitetään vähän väliä ”faktana” asioita, jotka eivät ole faktoja, vaan toiveita, uskomuksia ja mitä ilmeisimmin myös epätotuuksia”, Pänkäläinen kirjoittaa.

Väärinkäsitysten välttämiseksi Pänkäläinen korostaa, että hän kirjoittaa sodan journalistisesta käsittelystä. Hän sanoo, että jo Persianlahden sodassa faktat ja fiktiot sekoittuivat poikkeuksellisen ikävästi.

“Yhdysvallat kusetti koko maailmaa Irak-hyökkäyksessä, mutta se ei toimittajia kiinnostanut, koska draama oli hieno, voittaja oikea ja paha susikin sai palkkansa. Ainakin näin luullaan”, Pänkäläinen tylyttää.

Pänkäläinen sanoo toimittajien olevan aina alttiita heille kerrotuille “faktoille“. Hän ei myöskään usko edes sodasta kertovilla tutkimuslaitoksilla olevan kokonaisvaltaista kuvaa sodasta.

Pänkäläinen muistuttaa, että Ukrainan sodan ohella maailmalla on käynnissä noin 40 sotaa tai konfliktia, jotka kietoutuvat aseteollisuuteen ja valtapolitiikkaan ja joita myydään erilaisine uhkakuvineen erilaisille yleisöille.

Pitkän linjan ulkomaantoimittajana Pänkäläinen toivookin sotaa käsitteleviltä tahoilta erityistä harkintaa ja historian tuntemusta, kun käsitellään sinsänsä irrallisia sodan yksityiskohtia, koska kokonaiskuvan hahmottaminen on kuitenkin mahdotonta.

Lähde: KSML/Uutissuomalainen

Kuvituskuva: Pexels free photos

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.

Tilaa
Ilmoita
guest

3 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Kunpa useampi tajuaisi tämän
Kunpa useampi tajuaisi tämän
26 päivää sitten

Pönkäläinen on harvinaisen oikeassa.

Puolueeton
Puolueeton
26 päivää sitten

Toive tuskin toteutuu vuosikymmeniin. Muutos edellyttää jopa toimittajakoulutuksen muuttumista terveeseen suuntaan. Aatteellisuus hävitettävä ja luotava pyrkimys tapahtumien kuvailuun ilman tavoitteita.
Tulee mieleen Purran haastattelu Ylessä A-studio, jota voi kuvata sanalla vihahaastattelu. Se oli pelkkää kiusantekoa. Haastattelijalle tulisi antaa kenkää.

Johan Pomppas
Johan Pomppas
26 päivää sitten

No hyvä että joku tietää totuuden. Googlettamalla näyttäisi että ko henkilö on harrastanut lähinnä urheilujournalismia, ja on Tampereen Yliopiston kasvatti. Liekö opiskellut siellä ihan Tiedotusopin Laitoksella?Contact Us

3
0
Kommentoi ja keskustele!x