PETTÄISIKÖ KEPU ITSENSÄKIN

 

On käymässä päivänselväksi, etteivät RKP ja perussuomalaiset tule sovussa mahtumaan hallituksen pitopöytiin. Jommankumman on hillotolpalta väistyttävä. Uusia puolueille raskaita eduskuntavaaleja tuskin tullaan näkemään. Puolueiden fanaatikoilla alkaa olla jo kiire kiskomaan presidentinvaalien vankkureita. Tämän kesän farssit ja aikaisemmat poliittiset pelleilyt yleensäkin eivät ainakaan nosta äänestysinnokkuutta ja luottamusta poliitikkoihin. Uudet eduskuntavaalit eivät loisi suurta yleisöryntäystä äänestyskoppeihin. Joku nostetaan oppositiosta hallitukseen ja vastavuoroisesti RKP tai perussuomalaiset pääsee oppositioon jäähdyttelemään.

RKP on osittain onnistunut pelaamaan itsensä puun ja kuoren väliin. Uskottavuuden vuoksi linjan täytyisi pitää. Näyttää todella nololta jos syksymmällä tulevissa Riikka Purran (ps) ja Wille Rydmanin (ps) luottamusäänestyksissä ollaan eri linjoilla kuin Vilhelm Junnilan (ps) äänestyksessä alkukesästä. Toistuvasti ja moneen kertaan RKP:nkin suunnalta on vaadittu perussuomalaisilta aitoa todellista katumusta vanhoista kirjoituksista ja sanomisista. Sitä on turha odotella. Halla-aholaisilta ei tulla näkemään aitoa todellista katumusta yhtään mistään.

Vaalien jälkeen keskustan suunnalta tehtiin selväksi, että heikosta vaalimenestyksestä johtuen heidän paikkansa on oppositiossa. Hallituksen hiekkalaatikolla on kuitenkin kovin ahdasta ja onkin mielenkiintoista nähdä pysyykö keskusta sittenkään oppositiossa. Puheenjohtaja Annika Saarikko(kesk) kertoo keskustan aikovan äänestää joidenkin hallituksen esitysten puolesta. Hän myös mainitsi keskustalla olevan eri ideologia kuin punavihreillä puolueilla, eikä keskusta aio olla aloitteellinen henkilöön menevissä epäluottamuslausekkeissa. Ääni kellossa tuntuu jälleen hiukan muuttuneen tilanteen mukaan ja hillotolppa porvariblokissa voisi kiinnostaa jos sinne tilaa tulee. Kepu on mainittu aina pettäväksi. Saa nähdä pettääkö jopa itsensä.

 

Ari Saukko, Tervola

 

 

Tämän kirjoituksen Vastavuoro -palstalle on kirjoittanut

Ari Saukko

Vastavuoro-kirjoitukset edustavat ainoastaan kirjoittajiensa näkemyksiä.
Ari Saukko
Kirjoittanut Ari Saukko

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit


Contact Us

0
Kommentoi ja keskustele!x