Puolan presidentti Andrzej Duda katsoo, että koska amerikkalaisia sotilaita ei kuole, Venäjän pysäyttäminen sotimalla viimeiseen ukrainalaiseen on halpaa.

Puolan presidentti Andrzej Duda syytti Venäjän presidentti Vladimir Putinia pyrkimyksestä valloittaa Eurooppa ja vaati, että Venäjä on pysäytettävä Ukrainassa, jossa se on “halpaa”, koska siellä amerikkalaisia sotilaita ei kuole.

The Washington Postin haastattelussa torstaina Dudaa pyydettiin vastaamaan amerikkalaisille konservatiiveille, jotka vastustavat sotilaallista ja taloudellista lisäapua Ukrainalle.

Tällä hetkellä Venäjän imperialismi voidaan pysäyttää halvalla, koska amerikkalaiset sotilaat eivät ole kuolemassa“, Duda sanoi.

Dudan mukaan lännen on pysäytettävä Venäjä nyt, ennen kuin “amerikkalaisten sotilaiden on vuodatettava vertansa ja menetettävä henkensä Euroopassa palauttaakseen rauhan ja vapauden maailmaan”.

Kommentti:

Dudan kommentit venäläisten pyrkimyksestä valloittaa Eurooppa heijastelevat sitä lapsellista asetelmaa, jota eurooppalaisille on syötetty mediassa koko tämän sodan ajan.

Olemme jo aiemmin kertoneet lukijoillemme, miten esimerkiksi kulisseissa käytävä kaasusota on yksi Euroopan sotien taustalta löytyvä, merkittävä vaikutin, josta ei liiemmin puhuta.

Myös Syyriassa ja uusimmassa geopolitiikan polttopisteessä Nigerissä on taustalla kyse muun muassa maakaasua kuljettavista putkilinjoista, öljystä ja uraanista, eli toisin sanoen energiaresursseista, vaikka julkisuuteen julistetut kauniit puheet täyttävätkin säännönmukaisesti mediatilan.

Taustatekijöistä huolimatta kaikenlaiset, uutisilla itseään viihdyttävät aikuiset lapset ovat nielleet tarinat koko Eurooppaan ja Suomeenkin kohdistuvista uhkaskenaarioista, kuin Venäjän kohteet valikoituisivat satunnaisesti, ilman syytä tai silkkaan pahuuteen perustuen, kuin saduissa ja ikään kuin lännen ratsuväki laukkaisi kaikissa kohteissa paikalle vain puolustamaan sorrettuja.

Dudan laukomat kommentit “halvasta” taistelusta, kun amerikkalaisten henkiä ei menetetä, raottavat esirippua kyynisempään todellisuuteen. Amerikkalaisille ja eurooppalaisille transatlantisteille lihamyllyyn joutuvien ukrainalaisnuorten henki ei ole minkään arvoinen.

Lähde: Obektivno.bg

Kuvituskuva: Jakub Szymczuk/Wikimedia Commons, CC BY-SA 4.0

Kimmo Kautio
Kirjoittanut Kimmo Kautio

Kirjoittaja on Vastaan Sanomien perustaja ja päätoimittaja.

Tilaa
Ilmoita
guest

5 Kommenttia
Sisältöpalautteet
Näytä kaikki kommentit
Yllättävän moni uskoo noi valheet
Yllättävän moni uskoo noi valheet
1 kuukausi sitten

Amerikkalaisten pitää nimenomaan kuolla tässä sodassa, koska aiheuttivatkin sen. Tosin niiden umpihullu hallinto tekee sen heille ihan omassa kotimaassaankin.

Puolueeton
Puolueeton
1 kuukausi sitten

Puheet Venäjän halusta valloitta Eurooppa on ristiriidassa Venäjän tekemien ratkaisujen kanssa. Miksi venäjä myy Euroopalle energiaa, joka takaa sen, että eurooppalaiset voisivat varustautua paremmin sotaan. Sotatarvikkeiden teossa energia on tärkein apu, sitä tarvitaan metallien valmistuksessa ja aseitten ja räjähteiden valmistuksessa.

Vastaväittäjä voisi vihjaista, että Venäjä tarvitsee rahaa energian myynnistä, jotta voi itse varustautua Euroopan valloitukseen. No vastaväittäjän vihjeen mukaan onkin Venäjälle asetettu pakotteita, mutta se ei näytä tehoavan. Päinvastoin Venäjä voi nyt Ukrainan sodassa käyttää enemmän energiaa sotavarusteluun.

Ukraina sotineen on slaaveja rasistisesti vihaaville erinomaista politiikkaa. Slaavit ovat väkirikkain eurooppalainen etnolingvistinen ryhmä. Kaipa siksi niistä on päästävä eroon, lienee monen poliitikon alitajunnassa. Suomen sijainti on geopoliittisesti rajalla, joten meidän tulisi tulla toimeen molempien anglosaksien ja slaavien kanssa. Meidän kielemme ei kuulu kumpaankaan ryhmään, vaikka onkin kaukana huonosti asioita kuvaavasta englannin kielestä ja lähempänä slaavien kieliryhmää. Slaavi sana taitaa olla jo anglosaksien historiallista rasismia, koska slav on likellä sanaa slave=orja.

Puolueeton
Puolueeton
1 kuukausi sitten
Vastaa  Puolueeton

Saksankielessä sklave = slaavi, orja

Jussi Neuvonen
Jussi Neuvonen
1 kuukausi sitten

Meillähän ei ole oikein sanaakaan tähän, “proxy-sota” on vain sanahirviö. Kuitenkin vaikka Talvisota oli Britannialle ja Ranskalle juuri tällainen, nyt jo suurelle yleisölle unohtuneessa kansainvälisessä kuviossa.

Toinen ääripää: entä jos Saksa ei olisi kesäkuussa 1941 hyökännyt vaan antanut aseistuksen Suomelle, Unkarille, Romanialle? Ja rohkaissut näitä hyökkäämään? Meille suomalaisille friikkimäinen ajatus koska “sijaissotiminen” ON friikkimäinen ilmiö. Ehkä myös ikivanha, varmasti myös postmoderni.

Jussi Neuvonen
Jussi Neuvonen
1 kuukausi sitten

Lisään vielä: miten todennäköistä että SUOMEN presidentti korostaisi Ukrainan sodan “halpuutta”? Ei edes epätodennäköistä vaan mahdotonta, vaikka juuri Suomelle tämä on monista karmeista vaihtoehdoista vähiten karmea. Siis jos lähtökohta on, kuten Suomen presidentillä, että Ukrainan täytyy voittaa.

Mutta meillähän julkisuuden henkilö ei voi sanoa mitä haluaisi, vaikka osaisikin ajatella. Onnekseen monet eivät osaa, välttyvät ironisilta ja kyynisiltä hajamietteiltä.Contact Us

5
0
Kommentoi ja keskustele!x